sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Kivaa pääsiäistä!

Pääsiäinen alkaa kääntyä kohti loppuaan, mutta tässä pieni kuvatervehdys tämän vuoden pääsiäiskoristeluista. Samoja juttuja esillä kuin aikaisempina vuosina, mutta mahtuu mukaan muutama uusikin esine.
Tulppaanit alkavat olla jo hieman nuupahtaneita, mutta ainakin pääsiäisen väreissä mennään. Alkujaan kaikki kukat olivat samassa nipussa, mutta päädyin siirtämään valkoiset tulppaanit toiselle pöydälle pieneen Riihimäen vihreään maljakkoon tummasävyisten pääsiäiskoristeiden kanssa.Esillä on Japanin tuliaisia ja itse koristeltuja kananmunia. Munakuppeihin sopivat kananmunan malliset kynttilät voisi vielä polttaa. Tajusin vasta kuvattuani jo olohuoneen pöydän koristeet, että suklaat unohtuivat. Tänä vuonna on testissä Pätkis-munat. Ihan hyviä. Astiaksi valikoitui uusi jäätelötötteröastia.

Yksi keltainen Kilta-rengas on muuten uusi. Onnistuin rikkomaan yhden vastaavan ja ostin samanlaisen tilalle viime sunnuntaina, kun käväisin Helsingin Wanhassa satamassa järjestetyillä Antiikkimessuilla. Onnistuin voittamaan liput Instagramin arvonnassa – muuten en olisi varmaankaan paikalle eksynyt. Messsuilla oli tarjolla vaikka mitä ihanaa, mutta lopulta ostin vain 6 eurolla Muijan messuosastolta tuon keltaisen Killan.

Seinässä on kaksi pääsiäiskranssia. Kuvasin sen verran vähäisessä valossa, että näistä kuvista tuli vähän tuollaista tunkkaista mössöä. 


Minulla oli visio, miten laitan ihanasti tulppaanien joukkoon oksan, mihin ripustan uudet pienet paperiset Juuasta löytyneet pääsiäismunat roikkumaan. Oksa näytti ihan kamalalta. En tiedä, olisiko pitänyt napata pajunoksa tai vaikka koivua, mutta tuo Keskuspuiston tienpenkalta löytämäni marjakuusen (?) oksa näytti vähemmän kutsuvalta tulppaanien kanssa. Lykkäsin oksan yksin toiselle pöydälle. Omaan silmään kokonaisuus ei oikein toimi tuossakaan.Vanhat tiput ja pupu löytyvät samasta rykelmästä. Tuo metallinen kukkokoroste on ollut minulla varmaan jo 25 vuotta. Muistan, kun sen hankin uutena aikoinaan. Tykkään tuosta edelleen, vaikka uutena en hankkisi esimerkiksi pääsiäiskoristeita, koska kirppikset ja kierrätyskeskukset ovat pullollaan vaikka mitä ihanuuksia. 
Oikein mukavaa pääsiäisen jatkoa!

4 kommenttia: