maanantai 27. syyskuuta 2021

Muutamia kirppislöytöjä


Kynttilät ja kynttilänjalat alkavat jälleen innostaa enemmän kesän taittuessa syksyksi. Pimenevät illat ovat selvästi lempeämpiä, jos niitä viettää kynttilöitä poltellen. Tykkään eniten valkoisista kynttilöistä, mutta ihan hauskalta näyttää välillä myös jonkin muun väriset kynttilät. Tämän taidokkaasti koristellun kynttilänjalan löysin 2,50 eurolla Vantaan Koivukylän kierrätyskeskuksesta. Tässä jalassa on minusta erityisen hienosti tehty nuo kultaiset lehdet ja ohuen ohuet mustat koukerot. Kynttilänjalan pohjassa on merkintä "Sirpa-78". Jotenkin kiehtovaa, että käsissäni on esine, minkä Sirpa on signeerannut yli 40 vuotta sitten. Tällaiset pienet merkinnät esineissä ovat aina sympaattisia. 


Ilman koristelua olisi jalka melko tylsä, mutta koristelun myötä esineestä tulee oikea kaunotar.


Pienimmän kokoinen Kilta-neliö löytyi puolestaan Maskun Wanhasta Nestorista 7,50 eurolla. Näitä pieniä neliöitä näkee huomattavasti harvemmin kuin isompia kokoja. Nyt minulla on yhteensä kolme näitä ja tämä koko on kyllä käteviä erilaisissa kattauksissa. 


Tätä kokoa olisi kiva löytää vielä keltaisena ja valkoisena, eli Kilta-metsästys jatkuu edelleen. 

Elokuun lopussa Siivouspäivässä sorruin Upsala-Ekebyn Majlis-sarjan lautasten kohdalla. Tämä ostos ei ole oikein linjassa omien keräilykohteiden kanssa, mutta nämä ihanuudet iskivät todella lujaa, suorastaan sydän alkoi tykyttää, eli en vain pystynyt vastustamaan näitä.Tunnen ruotsalaista designia todella paljon huonommin kuin kotimaista, mutta sain selville, että Majlis-sarja on Herta Ringströmin suunnittelema ja se oli tuotannossa vuosina 1966–1972.   

Lautasten lasite ei ole aivan priimassa kunnossa, mutta neljän euron yhteishinta tuntui sen verran kohtuulliselta, että pienet virheet eivät tässä kohtaa haittaa. Mielestäni nämä astiat istuvat todella hyvin Killan kanssa. Myös Scandia-aterimet näyttävät varsinkin kivalta kyseisten lautasten kanssa. Kaksi Kaj Franckin suunnittelemaa Scandia-veistä tuli vastaan Hyvinkään Tingi ja Tongi -kirppikseltä yhteensä 2 eurolla. Kerrankin löysin todella halvalla Scandiaa!

Syyskuu lähenee loppuaan, hurjaa. Mihin tämä kuukausi oikein katosi? Lisää kirppisjuttuja luvassa pian jälleen!

6 kommenttia:

 1. Nuo pienet Kilta nelikulmaiset vihannesastiat ovat niin söpöjä ja käteviä kattauksissa. Kun sellaisen löytää, on onnekas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, nämä pienet Kilta-neliöt on kyllä tosi ihania.

   Poista
 2. Eihän ruotsalaisia astioita voi vastustaa! Upeat lautaset. Mullakin on monia Ekebyn astioita, jotka ovat Suomen kirppiksillä maksaneet vähän. Nauratti tuo Kilta-neliö, kun näin sellaisen kympillä Nestorissa enkä ottanut, onkohan sulla nyt se sama alennettuun hintaan :D kymppikään ei olisi kyllä ollut varmaan kallis, mutta... Vetosin tilaan kun menin ostamaan läjän Heini-lautasia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kovasti Majlis-lautasista, katsotaan, mihin suuntaan keräily alkaa nyt luisua...Oli muuten hyvin suurella todennäköisyydellä sama Kilta-astia, mitä molemmat bongasivat! Mä näin astian myös kympillä, mutta alen jälkeen päätin napata sen.

   Poista
 3. Ton sarjan veitset ja haarukat ovat meillä joka päivä käytössä. Ovat tosi hyviä käteen ja mukava syödä.

  VastaaPoista