lauantai 12. kesäkuuta 2021

Kirppislöytöjä!

Pitkästä aikaa kirppislöytöjä esittelyssä! Kevään aikana on tullut käytyä kirppiksillä suht useinkin, mutta olen yrittänyt vähän rajoittaa ostointoa, en toki aina siinä onnistuen. Olin toukokuussa ekaa kertaa ikinä Vihdissä/Nummelassa ja siellä Piste-kirppiksellä silmiini osui "maksa mitä haluat" -hyllystä aivan ihana käsinmaalattu teekuppi. Tämähän oli pakko napata matkaani, vaikka Kupittaan saveen en aio jatkossa olla tämän enempää kallellaan (tämä ainoastaan sen takia, että ns. uusia keräilykohteita ei todellakaan tarvita. Katsotaan tosin vuoden kuluttua, miten tilanne on kehittynyt... Tuntuu, että nyt törmään tosi usein kohtuuhintaiseen Kupittaan saveen). 



Niin, olin ehkä vähän röyhkeä, mutta maksoin kupista 0,50 euroa, kun hinnan sai itse päättää. Kuppi on ehjä, mutta mukana ei ollut harmillisesti aluslautasta. Löysin Hagelstamin sivuilta kuvan samoista kupeista ja ah, settiin kuuluva lautanen on myös ihana. Jospa sellaisen vielä bongaisi, niin voisin nauttia kupista täysipainoisesti teetä.



Toinen mieleinen, mutta ei niinkään ihan puoli-ilmainen löytö on Tamara Aladinin Riihimäen lasille suunnittelema Carmen-kääntömaljakko 1970-luvulta. Olen aikoinani hankkinut samaisen värittömänä ja olen hiljaa mielessäni miettinyt, että vihreä ja keltainen maljakko/kynttilänjalka olisi aikamoisen kivoja myös. Mikä ettei, sininen kävisi kokoelmaan toki myös!



En siis empinyt, kun vastaani tuli Turun Kirppis-Center Manhattanilla tämä yksilö 8 eurolla. Materian taju -blogista löytyy muuten ihana kattaus näitä samaisia esineitä – ehkä nämä kuvat ovat uineet alitajuntaani!



Rintakoruja on tuntuvat tulevan taas tänä keväänä kivasti vastaan. Ja korujen ostoa en rajoita, koska nämä ihanuudet mahtuvat niin pieneen tilaan. Hauska yksityiskohta: moni kysyy minulta, että omistanko jokaiselle vuoden päivälle oman rintakorun! Kerron yleensä saman faktan kuin tuossa äsken, että korujen hamstraaminen kirppiksiltä kuuluu tapoihini, mutta ei minulla sentään 365 korua ole. Täytyypä muuten joskus ihan huvin vuoksi laskea nuo rintarossit.



Aarikan puuta ja metallia yhdistävä melko ysärikoru löytyi eurolla Kirppis-Center Manhattanilta. Todennäköisesti Neuvostoliitosta peräisin oleva kultaa ja hopeaa yhdistävä rusettikoru osui silmiini puolestaan Suomenojan Kierrätyskeskuksesta 0,45 eurolla. Myös tiikkinen tumma yksilö löytyi samalla hinnalla samaisesta paikasta. Onkohan tuo lintu, kala vai kulmakarva?

Kilta-kokoelmaani löytyi yksi valkoinen neliövati Wanhasta Nestorista 8 eurolla. Nyt näitä valkoisia vateja onkin jo kolme. Ehkä seuraavaksi jotakin muuta väriä. Kummallista, mutta en ole vieläkään löytänyt valkoista Kilta-teekuppia. Sellainen on siis todellakin etsinnässä.



Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä Franckin Scandia-ottimia kahden pikkuhaarukan verran. Nämä maksoivat yhteensä 10 euroa ja hinta on mielestäni aikamoisen korkea, mutta en ole tällaisia pikkuhaarukoita ennen nähnyt ja näille on aina käyttöä. Haarukat löytyivät tällä viikolla Leppävaaran Fidasta.


Tällaisia löytöjä tällä erää. Oletko tehnyt viime aikoina hyviä kirppislöytöjä?

12 kommenttia:

  1. Ihania löytöjä! Itse en kilta-astioita keräile, mutta minä törmäilen niihin kirppiksillä yhtenään. Ja noita valkoisia kilta-kuppeja oli kuukausi sitten yhdellä raahelaisella kirppiksellä laatikollinen aluslautasineen (ehkä noin 10 kpl) 60 eurolla. En ostanut ja jäi kaihertamaan vaikken tosiaan niitä kerää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei vitsit, kuulostaa mahtavalta aarrelaatikolta tuo Kiltaa sisältänyt boksi! Uskon, että jäi kaihertamaan, vaikka keräilykohde ei olekaan.

      Poista
  2. Hei, kiitos maininnasta.
    Kiva huomata että inspiroidaan toisiamme.
    Carmeneita on tullut kerättyä jopa siihen malliin että olin jo luopumassa osasta, mutta sitten en päässyt itseni kanssa sopuun mitkä laittaisin kiertoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kiitos inspiraatiosta! Sun Carmen-kokoelma on upea - en yhtään ihmettele, että et laittanutkaan osia kiertoon.

      Poista
  3. Unohdin mainita että tuo Kupittaan saven kuppi on hieno!

    VastaaPoista
  4. Moi! Olen vastikään löytänyt ihanan blogisi, se on inspiroiva ja kaunis. Kiitos! Olen itsekin suuri kirppisfani, heikkoja kohtiani ovat peltipurkit (ei yhtään enää!), sekä monenmoiset silmää ja mielikuvitusta viehättävät esineet. Viimeisin huippulöytöni olivat kaksi lähes täydellistä Finelin pientä emalikulhoa (valkoinen ja punainen) Kierrätyskeskuksesta 2€ kpl! Ihana tuo Kupittaan kuppi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista Hanna! Ja tervetuloa lukijaksi <3 Finelin pikkukulhot on aivan super söpöjä, hieno löytö.

      Poista
  5. Kyllä on upea tuo Kupittaan saven teekuppi! Joskus Kupittaata löytää puoli-ilmaiseksi jopa Turusta. Itken vieläkin yhden 20 euron teesetin perään, johon kuului pannu ja kolme kuppia, keltaisella pohjalla punaisia kukkasia ja vihreät raidat kupin yläosassa. Silloin en ostanut tilanpuutteen ja "ei uusia sarjoja" -syyn takia, mutta katumukseni osoittaa, että joskus on tingittävä periaatteistaan! Onneksi ostit kupin ja jatkoa varmasti seuraa :)
    Mulla on ollut myös aika hyvä kirppisvainu viime aikoina, pitäisikin taas näpyttää juttu kesän kunniaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kamalaa, kun välillä jää todellakin kaihertamaan jotkut ostamatta jääneet kirppislöydöt. Onneksi ei kuitenkaan kamalan usein! Ja mahtavaa, jos vastaan on tullut hyviä löytöjä, odotan innolla postausta!

      Poista
  6. Huikeen hienoja löytöjä! Tuttuja aiheita; Kupittaa, lasi, korut, Kilta, Scandia! Enemmän tai vähemmän keräilen näitä myös. Minäkin olen päätynyt siihen, että suuntaan keräilyvimmani koruihin, koska ne vievät niin vähän tilaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Thilda! Ja ehdottomasti hyvät keräilykohteet myös sulla <3

      Poista