torstai 29. elokuuta 2019

Turhake?

Otsikkokin vihjaa, että olen hankkinut kirppikseltä jonkinlaisen hieman turhan vempeleen. Ehkä, mutta katsokaa, miten söpö tämä hammastikkuja noukkiva lintu on!

Tarinahan juontaa jo parin vuoden taakse, kun ystävieni mökillä minulle esiteltiin vastaava hammastikkuteline. Olin aivan myyty. Voitte siis arvata riemuni, kun törmäsin Hyvinkään Kirppis ja outletissa samanlaiseen yksilöön. En itse asiassa epäillyt hetkeäkään tämän esineen ostoa. Toki tikka ei ollut hinnalla pilattu, 2,50 euroa.


Tikku-tikan (annoin tietysti esineelle jo nimenkin) hienous piilee siinä, että vekotin ei ole vain hammastikkuteline, vaan lintu noukkii tikun nokkaansa yksi kerrallaan. Kuinka hienoa!

Esineen pohjassa lukee KTM Made in Thailand, mutta löysin googlettamalla vastaavia tyyppejä vähän siltä sun täältä. Tiedä sitten, missä kaikkialla ja koska, tätä hienoutta on valmistettu.


Millaisia tuntemuksia Tikku-tikka herättää?

Kaunista loppuviikkoa!

18 kommenttia:

  1. hauska.ei elämä saa olla liian vakavaa,ja ainahan siitä pääsee eroon kun kyllästyy.eri asia jos maksaisi satasen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, olen ihan samaa mieltä, että elämä ei todellakaan saa olla liian vakavaa!

      Poista
  2. Söpö kuin mikä! Joudun ehkä etsimään oman tikan, kiitos vaan! ;)

    VastaaPoista
  3. Ehkä turhake, mutta hieno sellainen..:)

    VastaaPoista
  4. Kyllähän näillä on arkea rikastuttava funktio. Huumoriesineen täytyy olla toimiva ja sympaattinen, jotta se ei olisi perus turistikrääsää tai sellaista hajoavaa hikipajakitsciä, josta hetken kuluttua haluaa luopua. Tämä tikka näyttää jo hieman kypsempään ikään ehtineeltä - voisiko se olla 60-70-luvulta? Hieno eläin kaiken kaikkiaan!
    Minulla on karkkipapanoita kakkiva poro, jonka jossain postauksessa esittelinkin. Kun sitä painaa selästä, häntä nousee ja takaluukusta plopsahtaa karkki käteen tai pöydälle. Miten nerokas ja ruokahalua herättävä innovaatio! Lapsivieraiden kestosuosikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että tämä tikka voisi olla vähän vanhempaa tuotantoa, ainakaan se ei vaikuta ihan rimpulalta. Tuo sun karkkia kakkiva poro vaikuttaa ihan mahtavalta!

      Poista
  5. Sehän on aivan mielettömän söpö, olkoonkin sitten turhake, hyvä ostos <3

    VastaaPoista
  6. Ihan mahtava, tuollaisesta tulee aina hyvä mieli, kun poimii hammastikun tikan suusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja juu, todellakin tulee hyvä mieli tuosta otuksesta <3

      Poista
  7. hauska löytö, noukkiiko tikka tosiaan tikut vaikka lattialta.
    Vai ottaako se yhden jostakin jemmasta ?? :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kun tikkaa painaa alaspäin, aukeaa ensin luukku ja sieltä tulee tikku esiin. Sitten kun tikka on ihan alhaalla, nappaa se nokkaansa tikun. Ei siis nappaa tikkua ihan mistä tahansa, sentään.

      Poista
  8. Minulla on samanlainen, vain eri värinen, kirppislöytö myöskin. Taitavat olla yleensä Thaimaassa tehtyjä, koska olen näihin menneinä vuosina törmännyt lähinnä Thaimaalaisissa ravintoloissa. Joku sikäläinen juttu ilmeisesti. Ihan kiva ja toimiva esine.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, että sulta löytyy samanmoinen tikka! Ja totta, varmasti suurin osa näistä on thaimaalaisia, tai vähintään jostakin päin Aasiaa.

      Poista