lauantai 15. kesäkuuta 2019

Kirppismatka Ruotsiin, osa 2

Hui, onpas aika taas vierähtänyt! Ruotsin-matkastakin on jo melkein pari kuukautta. Palataan joka tapauksessa vielä Göteborgin ja Örebron kirppiksiin hetkeksi. Göteborgissa kiersimme keskustan kirppiksiä, eli kaupungin liepeiltä löytyvät kirpputorit eivät osuneet matkallemme.


Meille kävi tuuri, koska Göteborgissa oli aivan upea ilma! Edellisten päivien sade ja pilvisyys väistyivät ja aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Asuimme kivassa Airbnb-asunnossa todella viehättävällä puutaloalueella, eli pääsimme nauttimaan ruotsalaisesta omakotitaloidyllistä. En muuten ihan tiedä, mitä tapahtuu kuvassa, missä kaivelen laukkuani kirpsikkapuun alla, heh.

GÖTEBORG

1. Emmaus


Emmauksesta kuoriutui Göteborgin paras kirppiskohde. Kauniita astioita ja kivoja vaatteita oli vaikka millä mitalla. Matkaani lähti kuitenkin yllättävän vähän tavaraa, vaikka monta houkutusta olisi toki ollut. 



Lopulta nappasin mukaani kaksi mysteeri-viinilasia. Nämä lasit viehättävät suuresti minua, vaikka ne taitavat olla vahvasti 80-lukua. Jos joku tunnistaa lasit, niin kaikki tiedot ja kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita. Lasit maksoivat yhteensä 8 euroa.


Asia, mitä ihmettelin jälkeenpäin on  se, miten maksoin 4 euroa "ihan kivasta" hapsukorusta. Koru oli yhtä kallis tai halpa kuin yksi lasi. No, aina ei mene ihan putkeen.


Muita kierrettyjä paikkoja Göteborgissa olivat mm. Fåfäng Antik (suuri suositus), Beyond Retro ja jättimäinen Myrorna.

2. Myrorna


Ainoastaan Myrornasta muistin napata kuvia. Kirppis on levittäytynyt useampaan kerrokseen ja kaikenlaista tavaraa todellakin oli. Alin kerros oli omistettu astioille ja ylimmästä löytyivät aikakauden mukaan teemoitetut vaatteet. Monenlaista houkutusta oli ja paria vaatetta kokeilin, mutta hinnat olivat melko korkeita, eli olisi pitänyt löytää oikeasti jokin vaatehelmi, minkä olisin kelpuuttanut matkaani.


Kuumuus ja väsymys taisivat painaa, koska en lopulta löytänyt mitään kotiin tuomista tuolta. No, parempi vain, että en raahannut mukanani mitään aivan turhaa. Ja olihan kassissa jo yksi ylihintainen hapsukoru..

Paluumatkalla Kapellskäriin ajoimme Örebron kautta pienempiä teitä, mutta ainoastaan yksi kirppiskyltti löytyi tien varrelta ja harmikseni tuo paikka olikin kiinni. Ehkä seuraavalla reissulla tulee vastaan enemmän loppis-kylttejä teiden varsilla!

ÖREBRO

Örebrossa pysähdyimme vain kaupungin laitamilla majailevassa Erikshjälpenissä. Kyseessä oli vapunaatto ja paikka sulki ovensa aikaisemmin, mutta onneksi ehdimme tuonne edes hetkeksi.

1. Erikshjälpen Second Hand



Katseeni kiinnittyi möhkälemäiseen violettiin lasiesineeseen heti, kun lähestyin astiahyllyjä. Kääntelin esinettä aikani ja huomasin pohjassa signeerauksen: Åfors 1719 lila. Kyseessä on Åforsin lasitehtaan taidelasikulho. Hintana oli vain 7,50 euroa, eli päätin ostaa tuon hieman erikoisen rumankauniin astian. Vielä astia ei ole ollut käytössä, mutta ajattelin laittaa siihen tarjolle jotain "epäsopivaa", kuten vaikka raejuustoa tms.


Yksi vaate koko kirppismatkalta löytyi ja sekin viimeiseltä kirppikseltä: viskoosinen värikäs vekkihame 6 eurolla. Firari-merkkinen hame on alunperin Unkarista. Tässä taitaa olla ainoa unkarilainen vaate, mikä minulla on!


Lopulta löytöjen määrä jäi Ruotsin kirppismatkalta melko kohtuulliseksi. Reissu oli kaikin puolin hieno ja todella kiva kokemus. Voin siis lämpimästi suositella autolla tehtävää kirppismatkaa Ruotsiin. Ideaali ajankohta on varmaankin kesä, jos haluaa koluta pihakirppiksiä, mutta paljon erilaisia hallikirppiksiä ja hyväntekeväisyyskirppareita löytyy, jotka ovat auki läpi vuoden.

Löytyikö ostoksista suosikkeja?

Ihanaa kesäkuuta ja kuullaan taas!

4 kommenttia:

  1. Kiitos kuvista, kiva katsella, kun en itse ole koskaan käynyt.

    VastaaPoista
  2. Kiva lukea reissustasi. Ottaisin kanssa tuon lilan maljan. Väri ja muoto puhuttelevat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Malja erottui hyvin hyllystä ja jotenkin ihme, ettei kukaan ollut sitä vielä ostanut - tai sitten saavuin paikalle juuri oikeaan aikaan.

      Poista