tiistai 26. kesäkuuta 2018

Kaikkea söpöä

Visiitti Mimmin kirppikselle oli varsin onnistunut parisen viikkoa sitten. Eteeni osui vaikka mitä söpöä, vai mitä mieltä olette tästä haahkan poikasesta? Harmaa söpöläinen on käsittääkseni alun perin Wilhelm von Wrightin vesivärein maalaamasta litografiasta tehty painokuva. Vihkoja, joissa on esitelty useita lintuja on painettu aikoinaan Tukholmassa ainakin 1920-luvulla, varmaan myöhemminkin.


Kyseessä on siis paperinen irtokuva haahkan (somateria mollissima) poikasesta. Minusta tämä lintupallero on liikuttavan söpö. Haahkat ovat muutenkin lähellä sydäntä, kun kesämökkimaisemissa saaristomerellä näitä tyyppejä edelleen näkee, vaikka haahkakannat ovat laskussa. Tänä keväänä matkasimme alkukeväästä erityisesti haahkoja katsomaan  ja oikeastaan kuulemaan  mökille. Koirashaahkojen kumiseva soidinhuuto on aivan omanlaisensa.


Kuva pääsi komistamaan makuuhuoneen seinää. Makkarissa on nyt ruuhkaa ehkä hieman lintujen kesken. Isompikokoinen varislinnut-opetustaulu dominoi selvästi, mutta ehkä haahka istuu tuonne nurkkaan. Täytyy katsoa, jos paperi alkaa liikaa käpristyä, niin täytyy kehitellä jokin taustapahvi kuvalle. Painokuva maksoi vitosen.


Hyvin turha, mutta vastustamattoman söpö juttu on kärpässienisirotin. Sirottimessa oli vielä kirppiksellä pohjassa tulppa, mutta onnistuin hävittämään sen jo kirpparilla ja niinpä myös sirottimeen jemmattua suolaa varisi pitkin ja poikin.


Tämä keramiikkasieni on varmaankin jonkun itse tekemä. Lasitusjälki ei ole aivan priimaa, mutta ainakin sienessä on hienoa käsin tekemisen tuntua. Pulitin kärpässienistä euron.Samalla kirppiskerralla löytyi myös nappilistainen farkkuhame. Itse asiassa hame on alunperin H&M:stä. Tein pienen poikkeuksen vaatepolitiikassani, vaikka hame onkin ketjuliikkeen. Uskon, että tälle hameelle on todellista käyttöä. Olen myös etsinyt tämän mallista farkkuhametta ja päätin tämänkin takia hyväksyä henkkamaukan yksilön kaappiini.


Tykkään hameen 70-lukulaisesta hengestä. Minulle on useita tämän mallisia mokkanahkaisia hameita. Nyt on sitten kesäversio myös. Hame kustansi 4,50 euroa.

Tällainen setti kirppisjuttuja tällä erää. Palataan vielä asiaan ennen loman alkua! Joitakin kivoja kirppisjuttuja on rästissä. Kivaa kesäkuun viimeistä viikkoa!

10 kommenttia:

 1. Haahka on aivan ihana!

  Mäkin teen poikkeuksia ketjuvaatteiden suhteen jos kyseessä on vaate jolle tiedän olevan käyttöä. Hämmentävää kyllä, joskus ne kirpulta löytyvät hm- vaatteet on laadukkaampia kuin nyt myynnissä olevat. Jotkut on kestäneet käytössä vielä vuosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Haahka on kyllä ihana. Ja juu, välillä kirppiksellä olevat H&M:t on kestäviä ja hyviä. Itse yritän vaan karsia vaatteiden ostamista ja yksi hyvä keino on kieltäytyä ketjuliikkeiden kuteista.

   Poista
 2. Onpa söpöjä löytöjä! Voi että tykkään kyllä hurjasti sun sisustuksesta, sulla on hyvä silmä sen suhteen :)

  VastaaPoista