tiistai 20. maaliskuuta 2018

Sunnuntain kirppislöydöt

Olin viikonloppuna minilomalla Tampereella. Lauantaina pääsin vihdoin uuteen Muumimuseoon. Vaikka vierailuaikataulu oli hieman kireä, ehdin ihastella erityisesti Tove Janssonin alkuperäiskuvituksia  piirrokset ovat niin upeita, niihin ei väsy koskaan!

Majoituimme viimekertaiseen tapaan Grand Hotel Tammerissa. GHT on aivan ykkössuosikkini. Ihanaa, että hotellissa on säilytetty alkuperäistä sisustusta/elementtejä alkupeäisestä. Aamiaisella hopeisen teekannuni kyljessä komeili kaiverrus GHT. Tämä taisi olla lähimpänä Downton Abbey -hetkeä, mihin Tampereella pääsin.

Itse kirppissaalis jäi melko pieneksi. Ekana matkasimme Kodin kakkoseen. Paikka on huippu, mutta pidin näppini kurissa ja pystyin välttämään kaikki houkutukset. Olisin kovasti halunnut napata matkaani rottinkisen tarjoiluvaunun, mutta kanssa-asuja piti pään kylmänä ja poistuin paikalta tyhjin käsin. Radiokirppis, joka on mielestäni tosi ankea, tarjosi sentään yhden Kilta-löydön: aamiaislautasen 8,50 eurolla.
Viimeinen kirppiskohde oli toinen Tampere-suosikkini, Kirpputori Tarina. Tarinasta löysin yhden Timo Sarpanevan (19262006) suunnitteleman violetin juomalasin 3,50 eurolla. Lasi on todennäköisesti i-sarjaa 1960-luvulta ja Iittalaa. Tämän tunnistaminen googlen avulla on hankalaa, eli jos teillä lukijoilla on muuta tietoa lasista, otan kaikki tiedot ilolla vastaan! Näitä laseja oli useampia, mutta päätin ostaa vain yhden maljakkokäyttöön.Viimeinen matkakohde oli aina yhtä kiinnostava Sara Hildénin taidemuseo. Tila on itsessään sykähdyttävä betonirakennus ja museokahvilan seiniä koristavat hienot keramiikat Rut Brykiltä ja Birger Kaipiaiselta.


Kotona Turussa keittiötä kaunistavat vuoden ekat (lahja)tulppaanit. Kukat pysyvät pystyssä nätisti pitkästä varrestaan huolimatta korkeassa Riihimäen lasitölkissä.

Loppuun vielä kuvatunnelmia Grand Hotel Tammerista.

Kaunista viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Tammer on minunkin lemppari hotellini Tampereella, siellä on ihan mahtava tunnelma. Viime lokakuussa vietin siellä viimeksi yhden yön <3

    VastaaPoista