keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Hauska henkari

Helsingin yksiöni on niin minimaalisen kokoinen, että olen pyrkinyt välttämään kaikkia sisustuksellisia mielihaluja, ettei asunto menisi ihan tukkoon. Koko kämppä, paitsi viime kesänä löytynyt ihana tarjotinpöytä, on sisustettu vanhoilla  jo olemassa olevilla  huonekaluilla, eli tavaran määrä ei ole kovinkaan radikaalisti kasvanut kahden kotiosoitteen myötä.


En kuitenkaan pystynyt vastustamaan hieman huvittavaa tyttöhenkaria, joka virnisteli minulle Töölöntorin Kaivarin kanuunassa. Nappasin henkarin (6 euroa) matkaa kamalan paljon enempää ajattelematta. Nyt tuo koristaa seinää sängyn ympäristössä. En siis ajatellut ripustaa henkarille mitään, vaan käyttää esinettä ihan rohkeasti koristeena.


Olen melkein varma, että olen nähnyt tällaisia ihmisfiguurihenkareita joskus aikaisemmin netin verkkokirppiksillä, mutta en onnistunut löytämään oikein mitään faktaa tällaisista henkareista. Teksti kyljessä viittaa Saksaan ja Hampuriin, mutta kamalan paljon muuta en ole saanut irti.Samaan syssyyn vielä pari vaateuutuutta: Turun Puutorin kirppikseltä bongasin vitosella Vuokon trikoisen tunikan. Vaatetta on selvästi käytetty ihan kunnolla, mutta on tässä yksilössä vielä käyttöikää jäljellä. En ole tällaiseen Vuokkoon ennen törmännyt, eli löytö oli tietysti mieleinen!

Toinen vaatehankinta on peräisin Töölöntorin Relovesta. Lyhyt ja leveä paita on jälleen kerran sellainen, että päällä paita näyttää tosi kivalta, mutta henkarissa suorastaan kamalalta. Paita on Mirkka Metsolan käsialaa ja maksoi 8 euroa. Paita on tosi kesäinen mielestäni, eli nyt voisi sitten kevät jo pikku hiljaa edetä, jotta vaatekaapin villakerroksen voisi vaihtaa asteen verran kepeämpään.Pallopaidassa on pari kivaa yksityiskohtaa: edestä löytyy laskokset ja takaa pieni musta nappi. Pidän vaatteissa juuri tällaisista pienistä jujuista. Ne piristävät vaatetta (ja minua) kummasti.


Aurinkoista viikkoa! Lähden seuraavaksi Palataan pääsiäisjuttuihin lähipäivinä!

6 kommenttia:

  1. minulla oli pienenä 60 luvulla vastaava henkari tytön kuvalla.tehty vanerista ja maalattu himmeällä maalilla.luulen kuitenkin itsetehdyksi.minun lammasturkkini roikkui siinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämänlaisia henkareita on taidettu tehdä itsekin. Hieno muisto sinulla omasta itse tehdystä henkarista!

      Poista
  2. Hieno henkari..:)
    Hyvää pääsiäistä sinulle!

    VastaaPoista