lauantai 30. syyskuuta 2017

Silkkivaatteita ja muita suosikkeja

Olen onnistunut hankkimaan monta kivaa mustaa paitaa käytettynä. Ainoa ongelma näiden vaatteiden kanssa on niiden kuvaaminen. Melkein mahdotonta! Ja tietysti paidat olisivat kivempia päällä kuvattuna, mutta minusta ei ole siihen, eli joudumme katselemaan edelleen epämääräisesti henkarilla roikkuvia asioita.


Suosikkini mustakimarasta on jo alkuvuodesta Iso Roobertinkadun Fidasta löytämäni vanhempi silkkipaita. Paidan juju on sen selkä: valkoinen nappirivi. Toki etupuolellakin on kaikkea kiinnostavaa: koristeaplikoinnit ja -laskokset.


Olin aivan innoissani, kun löysin tuon paidan 4,5 eurolla. Pidin tätä paitaa vasta viime viikolla ensimmäistä kertaa päällä, mutta voin kertoa, että paita toimii vallan mainiosti! Olen niin laiska silittämään, että otti aikansa ennen kuin sain paidasta salonkikelpoisen näköisen. Lapussa lukee Tracy, 100% silk, Paris.


Kokemäen Tuohitorilta löysin puolestani ohuen puuvillaisen Espritin paidan, missä kaula-aukon koristus on mielestäni paidan koko juju. Luulin aluksi, että paita on melkein käyttämätön, mutta kun pesin paidan, tajusin että paita vain vaikuttaa uudelta tai käyttämättömältä, mutta ei välttämättä edes ole sitä. Tämä kaunokainen kustansi 6 euroa.


Toinen silkkilöytö näyttää vielä pahemmalta kuvissa kuin tuo toinen silkkiyksilö. Kyseessä on H&M:n paita ja tässäkin juju piilee leikkauksessa. Sivussa on ikään kuin halkiot, mutta kankaat menevät päällekkäin. En saanut onnistunutta kuvaa sivuista ollenkaan. Jää siis mielikuvitukselle varaa!

Tämä paita oli Kampin kirpputorilla myyntiloosissa sen näköisenä, että mietin hetken, otanko vitosella paidan mukaani (=ryppyinen, tahrainen). Onneksi uskalsin ottaa paidan mukaani, koska silkkipesuaineella sai ihmeitä aikaan.


Tuohitorilla kiinnitin katseeni myös isoon valkoiseen Kilta-lautaseen ja otin sen matkaani 4 eurolla. Ihanaa, että näitä isomman kokoisia lautasia on nyt tullut vastaan! Kesällä bongasin jo kaksi 27 cm:n halkaisijan lautasta.


Mustapäiset pikkulusikat ovat vastustamattomia! Jouduin ostamaan viisi lusikkaa tiukasti pussiin pakattuna 2,50 eurolla Kirppis-Center Manhattanilta. Arvasin, että kaikki yksilöt pussissa eivät olleet priimaa ja niin kaksi lusikoista siirtyivät heti ns. kirppiskasaan. Kuvasta pystyy näkemään kuluneet varret, joita en kelpuuta enää käyttöön. En ole keksinyt mitään keinoa, millä tuota mustaa materiaalia saisi hiottua tai kiillotettua.


Sofi Oksasen Norma-kirja on minulta vielä lukematta ja löydettyäni sen 3,50 eurolla Tuohitorilta, päätin kantaa taas kerran myös kirjoja lisää kotiini.


Tällaisia melko mustanpuhuvia löydöksiä tällä kertaa. Onko teidän mielestä kidutusta katsella tämän tason vaatekuvia? Parannusehdotuksia?

Mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Kiitos jälleen kivasta tekstistä. Jäin miettimään noita lusikan varsia. Auton muoviosien kiillotusaineet ovat tehokkaita. Oletko niitä ajatellut testata? Minä käytän tiivisteiden ennallistamiseen ja auringon pashtamien vanhojen muovitavaroiden huoltoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mervi kivasta kommentista! Hyvä vinkki, kiitos! Täytyy kokeilla tuollaista kiillotusainetta.

   Poista
 2. Hei, minullakin on noita lusikoita ja muita ruokailuvälineitä. - Uskon, että astianpesukone on vaikuttanut värin muuttumiseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, luulen että astianpesukone on syy värin kulumiselle. En uskalla näitä aterimia laittaa laisinkaan tiskariin, ettei haalistumista tapahtuisi lisää.

   Poista
 3. Täällä kohtalotoveri -vaatteiden kuvaaminen henkarissa on hankalaa :) Varsinkin mustien, mutta yksityiskohdat kyllä tulivat hyvin esille! Silkkivaatteisiin voisi pukeutua vaikka jatkuvasti, ne vaan ovat niin mukavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että on kohtalotovereita! Silkki on ihana materiaali, mutta mä yritän säästellä silkkivaatteita, ettei herkkä matsku kuluisi liian nopeasti.

   Poista
 4. Löytyisiköhän kirpparilta sulle kuvaamisen avuksi sopivaa sovitusnukkea? Sen kanssa voisi vaatteiden kuvaaminen olla helpompaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! En ole tainnut koskaan nähdä sovitusnukkea kirpparilla, mutta täytyy pitää silmät auki!

   Poista