perjantai 22. syyskuuta 2017

Kukkapöydän metsästys

Vihjasin edellisessä postauksessa, että etsinnässä on kukkapöytä olohuoneeseen. Vielä ei ole tärpännyt, eli etsinnät jatkukoon! Kiersin viime lauantaina viisi ja sunnuntaina kaksi kirppistä. Voitte myös arvata, kuinka ahkerasti vierailen tori.fissä. Torista olen missannut jo kaksi kivaa pöytää, mutta vielä en luovuta!

Ihanteellinen kukkapöytä henkii 1950-lukua tai on ihan 50-lukulainen, siro ja ihana. Rottinkipöytä ei ole ensisijaisesti hakusessa, mutta ehkä sellainenkin voisi käydä. Olen myös kelannut läpi kaikenlaiset verkossa toimivat potentiaaliset kukkapöytätahot. Yksi kaunis yksilö on tullut vastaan, mutta 95 euron hinta on vähän liikaa. Saattaa myös olla, että repsahdan ja hankin tuon tason.


Pientä turhautumista on ilmassa, koska olen vähintään puoli vuotta kytännyt ennemmän tai vähemmän kukkapöytäehdokkaita. Tiedän myös kokemuksesta, että kun jotain erityistä kirppiksiltä etsii, ei sellaista juuri siinä hetkessä eteen useinkaan tupsahda.

Syy kukkapöytä-maniaan on se, että olemme päättäneet luopua olohuoneessa majailevasta telkkarivanhuksesta, minkä päällä myös osa kasveista majailee. Telkkari on avattu viimeksi varmaankin toukokuussa, tämä kertokoon, kuinka aktiivisesti tuo töllö on käytössä.


Viime lauantaina todellakin etsin kuumeisesti kukkapöytää, mutta kun pöytää ei löytynyt, löysivät nämä kaikki muut tavarat tiensä kotiini. Ei ihan mennyt siis putkeen! Tuon rottinkisen pikkutason ostin suunnilleen siksi, että minua korvensi niin pahasti kukkapöydättömyys, että päätin ostaa "vain jotain". Järkevää. Onneksi pikkujakkara maksoi vain 3,50 euroa. Tuo löytyi Mimmin kirppikseltä.

Raision Ekotorilla/toreilla en ole käynyt vuosiin. Ekotorin Remppapuodissa on kaikenlaisia varaosia ja muutamia huonekaluja. Iso, valoisa, mutta aika kallis kierrätysmyymälä EkoTila oli minulle uusi tuttavuus.


Remppapuodin lampunvarjostinkasasta löytyi kaksi punaista metallista varjostinta. Lopullinen ostopäätös sinetöityi, kun hinnaksi sanottiin 2 euroa/kpl. Nämä valaisimet päätyvät toivottavasti jossain kohtaa keittiön kattoon. Toisessa on kiinni vielä Lival-merkin tarra.Kultareunaiset skumppalasit löytyivät Hassiselta. Olen näitä laseja katsellut aikaisemminkin, mutta luulin, että nuo maksavat 6 euroa kappale. Tällä kertaa katsoin hintalappua tarkemmin ja ilokseni huomasin, että neljä lasia oli yhteensä tuon 6 euroa. Samoja laseja olen löytänyt pikkuhiljaa lisää kotiin. Nyt laseja on yhteensä 9. Edellinen ostokerta taisi olla Tampereella.Vihreän Kilta-kupin nappasin mukaani Mimmin kirppikseltä 2 eurolla. Onnistuin rikkomaan vastaavan ja nyt oli hyvä syy napata tilalle uusi.


Tällaiset kukkapöydän korvaajat tällä kertaa. Katsotaan, kuinka kauan kannan kotiin sijaistavaroita. Toivottavasti en pitkään. Rentouttavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Mä olen jo pari vuotta odottanut eteen tulevan vähän tuon sinun rottinkisen löytösi kaltaisen/kaltaisia kukkapöydän/pöytiä. Olen joskus asettanut maksimihinnaksi 5 euroa ja eihän niitä enää siihen hintaan saa! Silloin joskun vain näin Kierrätyskeskuksella niitä vitosella ja siitä on jäänyt mieleen, etten maksa niistä enempää... Noo, on siis ihan omaa itsepäisyyttä, että olen ilman kukkajakkaraa, mutta johonkin se raja on vedettävä. :) Olet kyllä tehnyt hienoja edullisa löytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo rottinkinen pikkutaso oli kyllä halpa! Nyt rottinki ja näköjään myös kaikenlaiset kukkapöydät tuntuvat olevan tosi huudossa ja hinnat nousevat. Pidetään peukut pystyssä, että sua vastaan tulee vielä halpa rottinkinen kukkapöytä!

   Poista
 2. Hei, jos käytät nettikirpputoria, käy vastaamassa kyselyyn osoitteessa https://fi.surveymonkey.com/r/256J8R7

  Kiitos! Tämä on erästä kouluprojektiani varten. :)

  VastaaPoista