keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Kirppisvuosi 2015

On aika laittaa kirppisvuosi 2015 pakettiin! Voisi sanoa, että vuosi oli tavarapaljouden ja kukkaron ohenemisen suhteen oikein onnistunut. Olen hankkinut paljon ja kaikkea. Nyt jopa vähän nolottaa. Luulin tuossa jokin aika sitten, että vuonna 2014 tuli aivan varmasti hankittua tosi paljon enemmän second hand -vaatteita kuin tänä vuonna. Väärin. Vaatteita on kertynyt ihan luvattoman paljon.

Jottei ihan mene itseruoskinnaksi, olen myös laittanut kiertoon ja myyntiin kohtuullisen satsin tavaraa. Wärtsilän Finelin emali ja Kilta-astiat ovat rokottaneet kukkaroa eniten, mutta suorastaan rakastan näitä astioita, eli ehkäpä näihin hankintoihin voin olla vain tyytyväinen.

Tyytyväinen en ole siihen, että olen tänäkin vuonna haalinut väärän kokoisia vaatteita kirppikseltä. Kuinkahan kauan menee oppia, että noukin ostoskoriini vain ja ainoastaan oikean kokoisia vaatteita? Nyt yritän siis (taas kerran) tulevana vuonna hankkia vain sellaisia vaatteita, mistä oikeasti tykkään ihan hurjasti ja mitkä ovat jo valmiiksi sopivan kokoisia.

Tänä vuonna olen hankkinut kolme upouutta mekkoa (Ivana Helsinki), yhdet nahkaiset ballerinat (Unisa) ja villaturbaanin (R/H) + sukkia, alusvaatteita ja sukkahousuja kaupasta. Kierrätyskeijuilu on siis jatkunut melkeinpä vanhaan malliin, vaikka en viettänytkään "vuosi ilman upouusia vaatteita" -tyyppistä vuotta. Uudet vaatteet pyrin edelleenkin ostamaan niin, että kannatan suomalaista tai vielä mieluummin paikallista designia (ja erityisen mielelläni ostaisin vaatteita, mitkä on tehty Suomessa).

Tämän pitemmittä puheitta, vuoden 2015 hitit ja hudit, olkaa hyvä:

HITIT, top 5

1. Kilta-astiat, tietysti

Vuonna 2015 Kilta-kokoelmani kasvoi yllättävän paljon.

Pitkään haaveilemani marmeladipurkki löytyi vihdoin!


Tämä kannu oli aivan hävyttömän halpa; puolitoista euroa!
2. Tatti-kulhot. Ensin iso ja sitten pieni.

Yksi kirppishamsterin haave toteutui: Wärtsilän Finelin tattikulhot löysivät tiensä kotiini.

3. Marimekon ja Diorin silkkipaidat

Ajaton, laadukas, kiinnostava = Marimekon silkkipaita.
Silkkipaita viidellä eurolla.
4. Varislinnut-opetustaulu. Ihana lahja, mikä ilahduttaa edelleen minua joka päivä.

5. Longchampin nahkalaukku. Saaristokirppis näytti heinäkuussa parhaat puolensa.

Livenä tämä laukku näyttää niin paljon paremmalta!

HUDIT, top 3

1. Liian suuret vaatteet

Miksi, oi miksi tämä mekko ei ole kutistunut laisinkaan?

2. Eripariastiat. Olen todennut, että minun ei kannata ostaa suunnilleen mitään muita astioita kuin Kiltaa. Hyvin nopeasti haluan päästä eroon kaikista yksittäisistä "ihan kivoista" kupeista ja kipoista.

Kermakko ja sokerikko ovat löytäneet onneksi jo uuden omistajan itselleen.

Tämä pannu lähti Siivouspäivänä uuteen kotiin.


Kalavati meni kaupaksi FB-kirpparilla.
3. Liian kalliit ostokset. Tässä voisi myös komeilla Kilta-mausteikon kuva, mutta annetaan olla.

Pikku Pehtoorikin on vaihtanut jo omistajaa, mutta siitä lisää myöhemmin.

En keksi muita huti-kategorian muotoja. No, olihan tässäkin jo tarpeeksi. Viimeisen kategorian astioista pidän kyllä, mutta juuri nämä ostokset ovat jääneet mieleen vähän liian hintavina. Hienoinen Muumimuki-innostus ei ainakaan helpota rahan säästämistä.

Hitti-kategoriassa voisi olla paljon muitakin löydöksiä. Kun nyt selailin tätä blogia, tuntui että moni muukin esine/astia/vaate olisi voinut sijoittua listalle.

Tuntuu, että vuosi meni taas ihan yhdessä hujauksessa. Hurjaa.

Kiitos kaikille teille ihanille lukijoille ja kommentin jättäneille. Jatketaan samaan malliin ensi vuonna!

12 kommenttia:

 1. Hienoja löytöjä! Etenkin Kilta-astiat ja Tatit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin olen innoissani juurikin Killasta ja tateista.

   Poista
 2. Tatit! <3 Itse olen syksyllä saanut kirppisvaateshoppailut aika hyvin kuriin (kuulostaa vähän liiankin tutulle nuo vääränkokoiset hutivaatteet...), mutta astioiden kanssa onkin sitten eri juttu. Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että postaus miellytti! Kirpparilla on liian paljon vaatehoukutuksia ainakin mulle ja jotenkin aina luulen, että jaksan/pystyn tekemään esim. just liian isolle vaatteelle jotain.

   Poista
 3. Ihania löytöjä olet tehnyt vuoden aikana. Ja ihan hyviä hutivinkkejä, mullakin on kasa vaatteita ei kutistumassa vaan odottamassa mun kutistumista... Yritän vähentää tavaran määrää, mutta tattikulhot on ja pysyy mun hankintalistalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsikka! Mulla kävi tattikulhojen kanssa vähän hassusti, kun niiden piti olla ainoat emalihankinnat, mutta selvästi niiden saaminen mursi vain padon ja mullehan on kertynyt aika paljon muitakin emaliastioita tämän vuoden aikana.

   Poista
 4. Ihania löytöjä ♡ Huteja tekee jokainen! Mulla on paha tapa tehdä sellaisia "ostan tämän varmuuden vuoksi, ettei myöhemmin harmita" -ostoksia ja 99 % niistä on ollut niitä huteja =)

  Hyvää uutta vuotta ja kirppisonnea ensi vuodelle ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Tunnistan tuon varmuuden vuoksi -ajatuksen ja tuntuu, että jos joku asia/tavara ei iske heti, ei se ehkä myöhemminkään innosta. Mulla kun on paha tapa ostaa sellaisia "ihan kiva tämä on" -vaatteita, vaikka vaatekaappi on valmiiksi jo täynnä kaikkea oikeasti kivaa. Hyvää uutta vuotta ja kirppisonnea myös sulle!

   Poista
 5. Onpa upeita löytöjä.
  Hyvää kirppisonnea vuodelle 2016!

  VastaaPoista
 6. Hienoja ja mielenkiintoisia löytöjä! Kilta-kokoelmasi on vaikuttava ♥.
  Kirppikseltä tulee (liian) usein ostettua melkein sopivia vaatteita, jotka odottavat pientä fiksausta :D

  Hyvää uutta vuotta, toivottavasti tämäkin vuosi tuo tullessaan kivoja kirpparilöytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Melkein sopivat kirppisvaatteet on kuin kirous. Täytyy toivoa, että tänä vuonna ei tule yhtä monta hutia. Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

   Poista