torstai 30. maaliskuuta 2023

Pari talvijuttua + koruja

Vielä hetki talviasioita ja sitten voikin ehkä kääntää katseen ihan kunnolla kohti kevättä. Tosin ulkona näyttää aikamoisen talviselta uudelleen jopa Helsingissä.

En ole vielä esimerkiksi vaihtanut kukkamultia tai tehnyt mitään kasvihuoltoa, pitäisi varmasti vähän ryhdistäytyä. No, eihän se ole niin päivän päälle.


Löysin noin kuukausi sitten Töölöntorin Vintage-Uffista erittäin vähän käytetyt tai jopa aivan uudet Baldinini-merkin talvikengät. Merkki ei ollut tuttu minulle, mutta kenkä muistutti todella paljon ranskalaista Palladium-merkkiä. Karvavuori ja mokkanahkainen kokonaisuus hieman paksummalla pohjalla, vaikutti hyvältä myös Suomen talveen ja kenkien kunto ja oikea koko sinetöi ostoksen (27 euroa).Kotona aloin tutkia näitä kenkiä tarkemmin ja huh, useimmat tuon merkin kengät ovat aivan tähtitieteellisen kalliita. Ihan mukavan hintainen ostos siis näistä nahkaisista talvikengistä! Sen verran lämpimät nuo ovat, että odottelen kylmempiä kelejä ja luulen, että kovillakin pakkasilla nämä ovat todella hyvät.


Ohuempi lampaanvillainen sininen pipo löytyi Kaisaniemen Kierrätyskeskuksen myymälästä 2,70 eurolla. Tämä on Stockmannin omaa brändiä, en tosin tiedä onko tätä samaista merkkiä enää edes olemassa. Pipo on hyvä juuri tällaisiin keleihin, ei liian muhku, mutta ilmankaan ei ihan vielä pärjää.


Rintakoruja on löytynyt jälleen tämänkin vuoden puolella. Aika eläinpainotteinen setti tällä kertaa kyllä. Tuohon pääskykoruun liittyy ihana tarina: bongasin korun kanssa-Instaajan tililtä ja lopulta tämä ystävällinen sielu lähetti puukorun postitse minulle. Korulla oli hintaa parisen euroa. Se saattaa olla jonkun itse tekemä, koska taustapuolelle on merkitty kynällä: M. Konster -95 no 2.


Kultamusta karppi (?) tuli puolestaan vastaan myös kierrätyskeskuksessa ja samalla kerralla bongasin myös hopeisen pienillä kivillä koristellun selvästi hieman vanhemman rintarossin. Koru on hopeaa, löysin hopean leimat jo ostohetkellä, eli aikamoisen hyvä setti 1,80 eurolla! Tämä koru oli todella tummunut ja kiillotin korua useampaan kertaan. Taustapuoli oli helpompi saada kiiltämään, mutta ehkäpä pieni tummuus tuossa pinnassa ei haittaa.


Hauska kissakoru löytyi Espoosta Toivon torilta eurolla. Tuo paikka on harvoin auki ja kyse on siis seurakunnan kirppiksestä, missä hinnat ovat yllättävän halvat ja löytöjä saattaa tulla vastaan, jos vain osuu oikeana päivänä paikalle. Espoosta Suomenojan kierrätyskeskuksen myymälästä löytyi puolestaan alle parilla eurolla hauska riikinkukkokoru.
Vielä en ole käyttänyt kaikkia näitä koruja, mutta olen varma, että niille kaikille löytyy käyttöä. Valinnanvaraa on joka tapauksessa hyvä olla. 

Kevättä kohti, oikein hyviä maaliskuun viimeisiä päiviä!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti