perjantai 17. helmikuuta 2023

Pannunalunen ja Paksut posket


Olen löytänyt muutaman puisen vanhemman Aarikan esineen tässä alkuvuoden aikana. Simppeli, mutta jotenkin hyvin kaunis puinen pannunalunen löytyi Tapiolan Fidasta 7,80 eurolla. Esine vie ajatukseni ehdottomasti Japaniin, vaikka Aarikan kohdalla japanilainen estetiikka harvemmin ehkä tulee edes mieleen.Pannunalusen puu on selvästi elänyt käytössä ja pinta on jo hieman patinoitunut. Tykkään. Pannunalusia tulee oikeasti myös käytettyä, erityisesti teekannujen ja välillä myös tarjoiluastioiden alla. En tiedä tämän esineen ikää, mutta aivan uusi se ei voi olla. Olisikohan tuo 70-luvulta?
Nämä puiset kullanvärisiksi maalatut kynttilänjalat bongasin puolestaan tori.fi:stä 10 euroa kipale. Tämä mattakultainen pinta on suosikkini näissä vanhemmissa kynttilänjaloissa. Yhden korkean ja kookkaan Aarikan jalan löysin viime vuonna. Näissä Paksut posket -jaloissa on samanlainen pinta ja luulen, että nämä muodostavat kivan setin yhdessä.Paksut posket -kynttilänjalkojen suunnitteluvuosi on merkitty Aarikka-museossa vuosille 1966–1968. Näitä on tehty monissa väreissä, myös puunvärisenä. Harmillisesti vain toisessa jaloista on messinkinen mansetti jäljellä, mutta toimii tuo ilmankin mansettia. Innostuin kuvaamaan hankintoja tuoreen tulppaanikimpun kanssa. Nythän on oikea tulppaanisesonki, mutta olen vasta yhden kimpun hankkinut. Jonkinmoinen säästökuuri leikkokukkien kanssa taitaa olla meneillään. 

Miltä Aarikan esineen näyttävät – olisitko haksahtanut näihin?  

2 kommenttia:

  1. Kivat löydöt taas kerran! Aarikan museossa on tuollaisia samantapaisia "pataritilöitä" 60-luvun sivuilla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Aivan, ritilöissä on jotain samaa, mutta luulen että tuo on vähän nuorempi. Ehkä saan jossakin kohtaa kaivettua lisätietoa vielä kyseisestä esineestä.

      Poista