lauantai 22. lokakuuta 2022

Uutta olohuoneessaOlohuoneen järjestys on mennyt hieman uusiksi! Ketjureaktion aiheutti Espoon Kontista löytynyt tummansininen nojatuoli. Puolisoni bongasi korkeaselkäisen äärettömän mukavan nojatuolin kirppiksen huonekaluosastolta ja ludesyynäyksen (totta!) ja muun tutkimisen jälkeen, ostopäätös tapahtui todella nopeasti. Hyvin usein minä löydän uusia houkutuksia kirppiksellä, mutta hauskaa, että tällä kertaa bongauksen teki joku muu. 

Toinen käsinojan pehmusteista on hieman irti (korjattavissa) ja ehkä siitä johtuen tuolin hinta oli 45 euroa – ei paha, ainakaan Kontin hinnoissa. Luulen, että tuoli on 1970-luvulta, mutta voi ajoitus olla jotakin muutakin. Jostain syystä tuoli lähettää minulle myös vibaa ruotsalaisesta alkuperästä, mutta tässä kohtaa kyse on vasta aistimuksesta, ei tiedosta. Nojatuoli on täyspuuta ja rakenne hyvin jykevä, vaikka yleisilme on pikemminkin siro.     

Alkuperäinen ajatus oli sijoittaa tuoli samaan kohtaan ikkunan lähelle verhon eteen, missä aikaisemmin nökötti matalaselkäinen Askon vintage-tuoli, mutta kokonaisuus näytti jotenkin huonolta ja laitoimme hihat heti heilumaan. Askon tuolista ja vanhasta järjestyksestä ei nyt juuri löydy tuoretta kuvamateriaalia, koska tämä kaikki rymsteeraus tapahtui iltayhdeksän aikaan.

Lopulta löysimme illan pimeydessä uudet paikat kaikille huonekaluille ja nyt olen jo tottunut uuteen järjestykseen. Aikaisemmin sohva katkaisi olohuoneen kivasti, mutta nyt tila tuntuu vielä isommalta kuin ennen. Voi olla, että jossakin kohtaa järjestystä vielä rukataan, mutta nyt viihdytään näin.


Kesän kiistakapula, pahkajakkara pääsi oikein paraatipaikalle uuden tuolin viereen. Jakkaraan on luvassa hieman korjausoperaatiota, jotta tuo toimii paremmin pienenä pöytätasona. Jakkaran kansi on siis hieman vino, hups. Nahkanojatuoli ei tietenkään enää oikein istunut olohuoneeseen, mutta tuolilla on paljon tunnearvoa ja sitä ei haluttu laittaa myyntiin tai vintille. Makuuhuone joutui myös pienen säätämisen kohteeksi siis. Nojatuoli siirtyi nurkkaan ja suoraan sanoen nyt hieman harmittaa, miksi emme tajunneet tätä pahimpana etätyöaikana. No, nyt löytyy lukunurkkaus myös makkarista. Yksi tuoli siirtyi makuuhuoneesta vinttikomeroon, mutta ehkä tuokin tyyppi saadaan jossakin kohtaa sisustukseen mukaan.Viherkasveja pyörittelin myös ja ronttimainen peikonlehti on nyt aivan liian pimeässä paikassa kaapin päällä. Katsotaan, koska kuolo korjaa tuon, kun en muista kastella kaapin päällä olevia kasveja kuin todella harvoin. 

Tällainen pienimuotoinen mylläys tällä kertaa. Mitä pidätte uudesta nojatuolitulokkaasta?

4 kommenttia:

 1. luulinkin kivaksi pieneksi pahkapöydäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, eniten tuo sellainen varmaan onkin. Itse olen käyttänyt jakkaraa myös kukkatelineenä.

   Poista
 2. Hieno nojatuoli! Näyttää ihan saman siniseltä kuin sohva, hyvä löytö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Sohva on hieman enemmän laventelinen, mutta sinisiä molemmat, mikä jännää, koska en olisi uskonut joskus, että näin paljon sinistä löytyisi kotoa.

   Poista