sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Sekalaisia löytöjä

Pitkin vuotta on tullut hankittua kaikenlaista, mikä on jäänyt epähuomiossa postaamatta. Nyt siis luvassa sekalaisesti vähän uudempia ja vanhempia löytöjä. Kävimme alkuvuodesta Tampereella ja tuolla kertaa löydöt jäivät yllättävän laihoiksi – yleensä Tampere ei ole pettänyt. Aikaisempien Tampereen reissujen kirppislöytöjä löytyy täältä ja täältä.

Kävin ekaa kertaa ydinkeskustan ulkopuolella sijaitsevassa Kirpputori Silinterissä, mutta matkaani ei tarttunut mitään löytöjä tuolta. Olen kuullut paljon hyvä kyseistä paikasta, mutta tällä erää  kirppiskeiju ei ollut antelias. Lopulta Tampereelta lähtivät matkaani Kirpputori Tarinasta hauskan mallinen pronssinen sormus 7,50 eurolla ja Paul Austerin pokkari kahdella eurolla Kodin kakkosesta.


Olen metsästänyt helppohoitoista kultaköynnös-viherkasvia kesällä bongaamaani kukkaseinätelineeseen, minkä löysin Kaikulan kirppikseltä. Käyn itse asiassa todella harvoin Kirppis-Center Länsikeskuksessa, mutta alkusyksystä natsasi kultaköynnöksen suhteen ja löysin hyväkuntoisen kasvin tuolta vitosella.


Siivoupäivänä elokuussa ystäväni myyntikuormasta löysin itselleni hopeanvärisen ympyränmallisen rintakorun. Maksoin korusta ehkä euron. Koru näyttää vaatteessa tosi kauniilta, harmi, että kuvassa tuo näyttää jotenkin tympeältä.Toinen kasvitulokas on heinäkuussa Wanhasta Nestorista hankkimani valkotupsukki neljällä eurolla. Tupsukki on klassinen viherkasvi, mitä harvemmin näkee nykyään myytävänä kukkakaupoissa, eli olin innoissani, kun löysin tämän kasvin kirpparilta. Olisi hienoa, jos kasvi tekisi nimensä mukaisen kukinnon, mutta katsotaan, miten kasvi sopeutuu. Ainakin vielä tilanne näyttää hyvältä. Istutin kasvin kuvaamisen jälkeen ihan omaan purkkiinkin.


Laitilan Jus-Si-kirppikseltä bongasin elokuussa Hackmanin voiveitsen mökkikäyttöön. Mökillä on ollut näitä samoja ottimia ja nyt löytyi söpö voiveitsi myös hyötykäyttöön! Veitsi maksoi neljä euroa.

Turussa SPR:n Kontissa en puolestaan voinut jättää kahta ehjää Fauna-lautasta hyllyyn, koska niiden hinta oli mielestäni sen verran halpa, 4,50 euroa kipale. Nyt näitä Fauna-lautasia on kasassa jo kuusi. Kannun sain juuri lahjaksi ja laseja minulla on myös 6 kappaletta, eli kyllä Faunoista jo jonkun kokoisen porukan jälkiruoat saa tarjottua.


Tällaisia hajanaisia löytöjä tällä kertaa. Oikein hyvää marraskuun alkua – toivotaan, että tästä kuusta ei tule aivan loputtoman harmaa. Palataan kirppisjuttuihin pian taas!

6 kommenttia:

 1. Ihana tuo vanhan voiveitsen malli. Minulla on hopeinen, peritty jota vaalin... pitäisi enemmänkin käyttää ;) Kivoja löytöjä olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Onneli! Tykkään itse myös kovasti tuosta voiveitsestä - sitä on myös tosi hyvä käyttää.

   Poista
 2. Oi, tuo valkotupsukki on oikein huippulöytö! Niitä ei todella löydä juuri mistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Niin vähän ajattelinkin. Toivotaan, että tuo valkotupsukki viihtyy meillä.

   Poista
 3. Toi voiveitsi on kätevä, olen käyttänyt sitä usein. Hyvä löytö.

  VastaaPoista