sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Tampereen tuliaiset



Palatkaamme tammikuun alkupuolelle. Mittari näytti 20 pakkasastetta ja suuntana oli Tampere. Olin varautunut, että Tammerkosken tuntumassa olisi kylmä, mutta höyryävä koski oli enemmän kuin kylmä. Se oli pirullinen. Se oli tajuttoman kylmä.



Majoituimme Grand Hotel Tammerissa (Sokos Hotel Tammer). Harvemmin suosin ketjuhotelleja, mutta tuota vaaleanpunaista kaunokaista olen ihaillut ennen vain ulkopuolelta ja nyt yöpyminen oli kohtuuhintaista. Voin suositella hotellia lämpimästi. Omassa mittapuussani tuo pytinki on sisustettu ja remontoitu melkein kiinnostavammin kuin Haikon kartanohotelli.




Ekana iltapäivänä oli ohjelmassa syömistä, Alvar ja Ragni Cawén -näyttely taidemuseossa, kahvittelua, yleistä pyörimistä ja vähän baarissakin istumista. Suhasimme Tamperetta edes takaisin kävellen ja vaikka olin pukenut pitkän vanuvuorisen takin, merino- ja lampaanvillavaatteita + kaksi pipoa, olin jäässä. Turussa saattaa tuulla, mutta ainakin tuo Aurajoki on keskustassa jäässä...


Kun huomasin, että hotellin lähellä majaansa pitävä Kyttälän kirppis olisi kiinni sunnuntaina, sain yllättävän nopeasti itseni hotellihuoneen divaanista ylös. Mikä muukaan voisi olla tärkeää, kuin hyödyntää viimeiset aukiolohetket kirpparilla? Ei mikään.

Kyttälästä löysin joitakin vuosia sitten aivan ihanat kuvioidut Kilta-kupit (kuvassa), eli mielessäni siinti jotakin yhtä ihanaa, kun viiletin kirpparille puoli neljän maissa. Matkaani tarttui lopulta vain yksi sininen Kilta-kulho (pinon ylimmäinen). Samaisia kulhoja minulla on muissa väreissä, mutta ei sinisenä. Väristä johtuen, suostuin pulittamaan viisi euroa tuosta yksilöstä.



Sunnuntaina lisäsin vaatekerrastoon vielä yhden villakerroksen. Ensimmäinen kohde oli Laukontorin Kirpputori Tarina. Jos en olisi tankannut hotelliaamiaisella niin runsaasti kaikkea ihanaa, olisin varmasti halunnut nauttia kupin teetä ja vaikka pullan kirppiksen viehättävässä kahvilanurkkauksessa. Yläkerrassa tuntui olevan enemmän vanhempaa merkki- ja designkamaa. Alakerta oli ns. tavallinen hyllykirppis. Löysin äidilleni Arabian Filigran-pullalautasia kohtuulliseen kolmen euron kappalehintaan. Alakerrasta löysin vain 0,50 eurolla urheiluhousut (ei kuvaa).



Seuraava kohde oli mielestäni hieman kaoottinen ja vaikeasti hahmotettava Radiokirppis. Päätimme vilkaista paikan siis suht nopeasti. Löysin heti ensimmäisestä pöydästä kolme laakeaa kuohuviinilasia kultaisella koristeella (3 euroa yhteensä)  samoja, mitä löysin edelliskesänä Mäntästä. Nämä lasit olivat siis aivan mahtilöytö!



Kolmas kohde oli Kodin Kakkonen. Tämä paikka oli aivan uusi tuttavuus minulle. Helposti hahmotettavat hyllyt olivat plussaa tuossa paikassa. Hipelöin vaikka mitä, mutta lopulta ostin vain Kilta-kermakon (5 euroa). Minullahan on tällainen samanlainen, mutta nokassa on särö. Säröllinen siirtyi kirppismyyntiin ja sain hyllyyn moitteettoman yksilön.





Neljäs ja viimeinen kirppis olikin melkein toisella puolella keskustaa, Tammelan tuntumassa majaileva Bonus-kirppis. Lopulta Bonuksesta ei löytynyt mitään ja kävelyreissu tuntui jopa turhalta, mutta itsepä olin taas kerran melko maanisesti tivannut, että kyllä Bonus-kirppikselle pitää päästä: Ensin kirppis, sitten kahvi! No, onneksi mahduimme Vohvelikahvilan herkkujen ääreen viimeisiksi tunneiksi ennen kotiinpaluuta bussilla.


Tampereen löydöt olivat siis melkeinpä maltilliset. Tuon reissun jälkeen olen sitten ehtinyt tehdä enemmän tuhoa mm. Hämeenlinnassa ja täällä Turussa. Palataan lähiaikoina asiaan kirppislöytöjen tiimoilta!

16 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Odotan Hämeenlinnan seikkailuja ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiitos Emma! Hämeenlinnassa kävin vain yhdellä kirpparilla, mutta aion kyllä postata asiasta, kunhan saisin taas kuvattua löytöjä.

      Poista
  2. Kivat löydöt! :) Mun mielestä nyt alkuvuodesta kirppiksillä tarjonta on ollut ihan surkeaa. Kauheasti en ole ehtinyt käydä, eikä oikein huvitakaan, kun tuntuu että ainakin lähikirpuilla pöydät ammottaa tyhjyyttään tai ne on täynnä samaa romua kuin jo syksyllä. Mutta ehkäpä ne löydöt vielä osuu eteen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pilviraitti! Musta tuntuu, että löydän aina jotain, vaikka alkutuntuma olisikin surkea...pitäisi yrittää rajoittaa. Uskon kyllä, että hyviä löytöjä tulee vielä eteesi!

      Poista
  3. Tyylikkäät löydöt. Minäkin pyrin tuollaiseen aikuismaiseen kirppisostamiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kiitos Mervi! En tiedä, onko kirppistelyni sinänsä aikuismaista, pitäisi ehkä olla enemmänkin, tai ainakin harkittua.

      Poista
  4. Nuo kuoharilasit on kyllä tyylikkäät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Nuo lasit on kyllä kivoja ja kuohujuoma maistuukin erilaiselta laakeasta lasista.

      Poista
  5. Aikaa myöten unohdat Tampereen pakkaset, kun noita löytöjäsi hypistelet. Piri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, taitaa olla jo nyt kokonaisuudessaan plussan puolella..

      Poista
  6. Hotelli Tammer on todella käymisen arvoinen paikka -ihan heti toista vastaavaa ei tule mieleen. Me oltiin siellä hääyö reilu 5 vuotta sitten. Naapurissa oleva pääpaloasema on myös yksi suosikkirakennuksistani Tampereella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hotelli on kyllä hieno! Ulkokuorikin on ihana, mutta yllätyin positiivisesti koko kokonaisuudesta.

      Poista
  7. Aivan ihana postaus ♡ Mä yritin jo viikolla tätä kommentoida, mutta se ei jostain syystä onnistunut. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan =)

    Hyvää ystävänpäivää ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna ja hyvää ystävänpäivää myöhässä! Kummallista, jos kommentoinnissa on ollut ongelmia - toivottavasti homma pelaa jatkossa taas normaalisti!

      Poista
  8. Itse tulin viime viikonloppuna käyneeksi Tampereella ja tuli siellä muutamallakin eri kirppiksellä käytyä ♥ Löysin pinon kirjoja, joten kyllä olikin iloinen fiilis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tampereen kirppikset on kyllä kivoja! Hauskaa, että löysit vielä mieluisan löydön.

      Poista