torstai 25. helmikuuta 2016

Pyörähdys Hämeenlinnan Suurkirpputorilla

Tammikuun loppupuolella tein ystäväni kanssa sunnuntaivisiitin Hämeenlinnaan. Alun perin ajatus oli tehdä kunnon kirppismatka, mutta lopulta päätimme visiteerata vain yhtä kirppistä. Matkaseura oli samainen kuin kesän suurella kirppistourneella reitillä TurkuVaasaKaustinenTurku, eli oli suorastaan järkevää tällä kokoonpanolla rajoittaa kirppiskohteet minimiin. Pääkohde Hämeenlinnassa oli joka tapauksessa aivan muu kuin kirppis, Eija-Liisa Ahtilan hienon hieno miniretrospektiivi Taidemuseossa.Aikataulut elivät jo matkaa tehdessä, koska päätimme pysähtyä legendaarisella huoltoasemalla ennen Forssaa. Harmillista, mutta huoltis oli vaihtanut kattovalaisimet ja nyt pelkään, että paikka rempataan pikku hiljaa vastaamaan nykysisustuksen valtavirtaan. Toivottavasti ei! Nautimme pullat ja teet ja jatkoimme kohti Hämeenlinnan suurkirppistä.Kävin kesällä viimeksi Suurkirpputorilla, eli paikka oli jo tuttu. Alku tuntui melkeinpä yhtä kankealta kuin ensivisiitilläkin, mutta loppua kohden tahti parani. Silmäni naulautuivat erehdyttävästi Kilta-kermapullon oloiseen kaunokaiseen. Epäilin hetken, että pullo olisi Teemaa, mutta jälleen kiitos Instagram-tietäjien, sain pian selville että kyllä kyseessä oli ehta Kilta. Alkuperäinen korkkikorkki ja pullon virheetön ulkoasu antoivat anteeksi hinnan – 15 euroa.Löysin myös hienon villakangastakin ja selailin jo pesuloiden hinnastoa, koska takki tuntui hieman likaiselta. Onneksi päätin harkita rauhassa ja osasin jopa jättää kerrankin jotain kirppikselle. Tismalleen oikean kokoinen ja kauniin värinen takki ei ollut täydellinen. Se jäi odottamaan seuraavaa ostajaa.Harmaan H&M:n collegen (3 euroa) ostin venyttely- ja balettikäyttöön. Paita on osoittautunut oivaksi alkulämmittelyvaatteeksi. Luulen, että collegea on käytetty maksimissaan pari kertaa. Paidan sisäosa on edelleen ihanan pehmeä. Collegessa ei muuten ole laisinkaan polyesteria, eli pinta on pysynyt yllättävän hyvänä (puuvillaa, viskoosia).Kolmas ostos näyttää kuvassa karmealta. Jos totta puhutaan, nuo silkkisortsit (2 euroa) näyttävät kaikkialla muualla kamalalta, paitsi jalassa. Hamemainen lopputulos on nerokas. Nyt jään odottamaan kesähelteitä. Näissä kelpaa liihotella, eikä kangas liiskaannu inhottavasti ihoa vasten kuten tekokuitusortsien kanssa varmasti kävisi.

Maltillinen ostossaldo oli kyllä suoritus. Jos tosin olisimme toteuttaneet oikean kirppiskierroksen, olisi lopullinen saldo ollut todennäköisesti aivan toinen.

8 kommenttia:

 1. Tuollaisen kirppistourneen pitäisi, joskus tehdä...ihana tuo Kilta pullo!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Irmastiina! Tuo pullo oli kyllä mieleen <3

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että kokoelma karttuu ♥ Mä sit unohdin ne puhumani killat (vai kiltat) sen koommin =D Laitan kuvan, jos ne on vielä siellä. Tanssitko sä balettia?

  Aivan ihanaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Kiltaa on aina ihana löytää! Ei hätää Kiltojen kanssa (luulen, että taipuu Kilta, Killat, mutta en oo varma). Ja joo, tanssin balettia - tai siis tanssiminen kuulostaa hirveän hienolta, mutta ihan klassisen baletin tunneilla käyn. Kiehtova laji.

   Poista
 4. Ihania nämä sinun kirppisretket! Voi, kun itsekin pääsisi jonnekin muualle kiertämään kuin näille samoille vanhoille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Suosittelen kyllä kirppismatkailua - se on tosi kivaa!

   Poista
 5. Ihanan blogin löysin sattumalta :) Nyt syvennyn lukemaan sinun kirppislöytöjäsi. Olen etsinyt jo muutaman vuoden blogeja joissa kerrotaan kirppislöydöistä ja nyt sellaisen löysin! Oli mukava lukea kristiinankaupungin/lapväärtin reissusta, sillä itse asun tällä suunnalla ja täälläpäin kirpputoreja koluan. Bloggaan myös löydöistäni, joten käyhän vierailulla jos haluat: loytojentaika.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitos kommentista Judie! Mukavaa, että löysit löytöjeni äärelle, menen kurkkaamaan sinun blogiasi toki.

   Poista