lauantai 5. maaliskuuta 2016

Löytöjä läheltä ja vähän kauempaa

Lisääntynyt auringonvalo on antanut lisäpuhtia  lähdin jopa työpäivän päätteeksi kävelyretkelle ilman välikuolemaa sohvalla. Toki määränpää oli mieluinen: kirpputori. Hassisella silmääni pisti muovinen kristallijäljitelmärasia. Olin törmännyt saman tyyliseen purkkiin myös Helsingissä Jade-kirppiksellä, mutta jätin rasian kiltisti hyllyyn, koska en vielä silloin keksinyt mitään paikkaa kotona, mihin tuollaisen kitsch-purnukan olisin voinut sijoittaa.





Koin kuitenkin myöhemmin kylpyhuoneessa ahaa-elämyksen. Muovipurkit olisivat melkeinpä täydellisiä juuri kylppärissä! Olen majoittanut sitkeästi peltipurkkeja avohyllyillä, mutta olen yhtä aikaa tiennyt, että kosteus jäytää purkkeja. Kävin hakemassa sekä Hassiselta (4 euroa) että Jadesta (4,20 euroa) kristallipurkit lopulta itselleni. Älkää kuitenkaan huolestuko, en sentään pelkän purkin takia matkannut uudelleen Helsinkiin, vaan kävin mm. syömässä maailman parasta bouillabaissea parhaassa seurassa. Kävi hyvä tuuri, koska purkit olivat vielä paikoillaan  eivät taida olla kovinkaan kuumaa kamaa nämä muovikipposet.



Hassiselta nappasin mukaani myös hauskan mallisen lasimaljakon (8 euroa). Maljakon syrjää on hieman hiottu, tai jotain reunalle on sattunut. Mieleeni tulee maljakon muotoilusta Tamara Aladin, mutta eipä taida tämä maljakko olla mitään tunnettua designia. Uskaltauduin leikkaamaan kumiviikunan oksan. Nyt pidän sormet ristissä, että pistokas juurettuu ja saan uuden poikasen kasvamaan.





Aikaisemmalla Helsingin riemureissulla (ystävät <3) kierrettiin useampikin kirppis. Minulle uusi tuttavuus, Kirpputori Metka, ei tarjonnut tällä kertaa mitään, mutta uusia paikkoja on aina kiva koluta. Jadesta löysin tuolla kerralla puolestaan uuden osan Kilta-kokoelmaani, jes. Kyseessä on kulmista pyöristetty matala kolmiovati. Metallinen T-kirjaimen mallinen rintakoru irtosi eurolla.





Jadesta matkasimme Brunoon. En ollut ennen käynyt Konepaja Brunon kirppiksellä ja saavuimme selvästi liian myöhään, kello näytti puolta kolmea. Iso osa myyjistä oli jo lähtenyt ja kiersimme tosi nopeasti jäljellä olleet myyntipöydät. Harmi, että suurin osa myyntipaikoista ammotti tyhjyyttään, mutta itselleni tyypilliseen tapaan, löysin jopa puolityhjästä kirppishallista jotain: kuulemma vain pari kertaa käytetyt Stadiumin juoksutrikoot (3 euroa).

Hyppäsimme vielä raitiovaunuun ja ajoimme Kamppiin. Ehdimme käydä nyt jo ovensa sulkeneessa Kaboomissa. Silmiini osui ihana vaaleapohjainen ruusuneule. Yritin tarjoilla paitaa seuralaisilleni, kun ajattelin että paita on liian valkoinen makuuni. Onneksi sovitin paitaa (4 euroa), koska se on ihan mahtava. Tämä 100%:sta villasta tehty Modern Woman -merkkinen (heh!) paita on kyllä ässä.


Nyt on täällä blogissa esitelty jopa osa kylpyhuonetta. Kai huomasitte hurmaavan lastulevyhyllyn ja kaunokaiskaakelit? No, kaikkea ei voi saada, ainakaan vuokra-asunnossa.

Ihanaa viikonloppua!

20 kommenttia:

  1. En huomannut. Piti oikein palata katsomaan ;D
    Jos kaakelit ei miellytä, niin leikkaa dc-fixistä kaakelin kokoisia palasia ja kiinnitä päälle! Mulla ei (iiihan vielä...) ole kokemusta kyseisestä muovista joten en voi omakohtaisesti kertoa, mutta niin ihania kuoseja olen nähnyt että ihan innolla odotan, milloin pääsen kokeilemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen fiksannut meidän porraskaiteet. :) Linkkivinkki tässä: http://from69andhalfto94andhalf.blogspot.fi/2013/09/my-new-friend-dc-fix.html

      Poista
    2. Väkkärä Vee: ei nuo kaakelit mitään aivan kamalia ole, enemmän tökkii keittiön marmorijäljitelmätasot...Itse asiaa dc-fix-kalvo onkin jo tuttua, kun edellisessä asunnossa päällystettiin keittiön kaapit kalvolla. Kiitos vinkistä joka tapauksessa!

      Poista
    3. Pinkki Pingviini: Hyvä fiksaus porraskaiteeseen! Kylppäri olisi aikamoinen urakka päällystää, mutta pienemmissä alueissa tuo dc-fix kyllä on kätevä.

      Poista
  2. Mun on pakko kommentoida, että kun tuo Kaboom! -kirppis esiteltiin Suomen Huutokauppakeisarissa (2.kaudella), niin se vaikutti jo silloin siltä, etten sinne kyllä menisi kiertelemään. Jotenkin siitä tuli tosi ihme vaikutelma vaikkakin vain tv-ohjelman perusteella.

    Kivoja löytöjä, nuo pyörälliset eläimet voisivat kotiutua meillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pinkki Pingviini! Rullaeläimet on kyllä söpöjä. Mulla ei ole ollut negatiivisia kokemuksia Kaboomista, mutta alkoi kyllä kiinnostaa, miten paikka on esitelty Huutokauppakeisarissa.

      Poista
  3. Hienoja löytöjä! Eikös tuo "lasimaljakko" olen Apollo-kynttilälyhdyn (Nanny Still) alaosa? Hienolta näyttää myös maljakkonakin kyllä. Melkein ko. lyhdyn jo ostin, mutta lyhdyn jäätävä hinta sai pysähtymään viime metreillä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan! Ei ihmekään, että "maljakko" näytti kummallisen tutulta! Kiitos vinkistä. Toimiihan tuo jalka maljakkonakin, mutta vähän hölmö olo tuli tässä samalla. Onnea Apollo-lyhdyn metsästykseen! Jos löydät pelkän kuvun, voin luopua tuosta jalkaosasta kyllä..

      Poista
  4. Onpa ihana tuo pyöristetty kolmiovati. Ja kivat noi kristallipurkit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katjuska! Tuo kolmiovati oli kyllä tosi mieluinen löytö.

      Poista
  5. Kivoja löytöjä ♥ Nuo muovirasiat on vähän sen näköisiä, että olisin mäkin voinut ne pelastaa =)

    Mukavaa sunnuntai-iltaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Törmäsin eilen kirpparilla yhteen muovikristallirasiaan ja siitä pyydettiin 10 euroa, huh. Ehkä purkit on sittenkin vähän in..?

      Poista
  6. Meilläkin on näitä muovikristalleja, jokin niissä aina vetää puoleensa... Ihan pieniä on pähkinä- tms. naposteltavakuppeina ja yksi isompi kannellinen mökillä odottamassa, että keksitään, mitä siinä säilytettäisiin. Joku tarjotinkin taitaa olla punaista muovikristallia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, toinen muovikristallin fanittaja. Nuo purkit on kyllä viehättäviä ja haluaisin löytää pari isoa vielä lisää.

      Poista
  7. Sähän olet käynyt täällä mun apajilla! :) Olisin itsekin vinkannut tuosta Apollon jalasta, mutta AnnaS ehti ennen. Hienot on kyllä taas löydöt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, Helsingissä tuli pyörittyä helmikuussa pariinkin otteeseen ja siinä samalla kirppareilla. Kirppistely uusissa paikoissa on aina kivaa!

      Poista
  8. Oletkohan tuon apollon jalan jo myynyt? Törmäsin yksinäiseen kupuun ja se kovasti kaipaisi kaveria ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, myin Apollon alaosan jo viime kesänä. Onnea etsintöihin!

      Poista
  9. Hei, vieläkö myisit tuon Apollon alaosan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Myin tuon Apollon alaosan muistaakseni kesällä 2016. Toivottavasti alaosa tulee vastaan, onnea etsintöihin!

      Poista