sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Loimaan löydöt (mm. Kilta-tuplakuppi!)

Fauna-maljan sisällä lymyää yksi kirppislöydöistä...
Lähdimme viime sunnuntaina pienelle kirppismatkalle Loimaan suunnalle. Ensimmäinen pysähdys tehtiin Auran aarteissa  paikassa, minne olen halunnut päästä jo pidempään. Valitettavasti Auran aarteet ei tarjonnut ainakaan tällä kerralla parastaan: hyllyissä oli tosi paljon lastenvaatteita, käytettyjä ketjuliikkeiden vaatteita ja muuta vähemmän kiinnostavaa. Bongasin Zaran oranssinpunaisen t-paidan 1,50 eurolla, mutta voisi melkeinpä sanoa että ostin paidan siksi, että halusin vain ostaa jotain (hyi, hyi).


Onpa paita ryppyinen...sori.

Aurasta jatkoimme kirppikseltä saamiemme vinkkien pohjalta Kyrön keskustaan, mutta Kyrön kirppis ei (tietenkään) ollut auki. Kurvasimme siis heti Mellilän kirppikselle  sen avaamisaikaan, mutta muutama kirppispöytä ei tarjonnut ainakaan tällä kertaa mukaan asti mitään.





Hieman laimeissa fiiliksissä, kiitos alkumatkan kirppisepäonnen, kurvasimme Loimaan keskustaan vanhasta muistista Kirppis Säästöporsaan pihaan. Voitte arvata suustani päässeen ulinan, kun tajusin, että Säästöporsas oli suljettu! No, kulman takaa löytyi sentään edelleen Kirpputori Helmi.


Ja Helmi tarjosikin tällä kertaa parastaan: keltainen Kilta-teekuppi, aluslautanen ja pullalautanen (8 euroa), lasinen kukkateline (tai mikä sellainen tuki nyt onkaan, 3 euroa) ja ihana metallinen lokerikko (8 euroa) taattua saksalaista toimistotarviketyyliä. Kukkatuki toimii muuten aivan loistavasti! Eipä tulppaanit ole lotkahtaneet suuntaan tai toiseen, vaan kukat ovat seisseet ylväästi, kiitos lasisen mötikän ja siitä löytyvien reikien, mihin kukkavarret tungetaan. Onpa muuten vaikea selittää tuota kapistusta ilman kuvaa.


Tuolla se lasinen "kukkateline" majailee.

Lokerikossa oli jäljellä hauskat tuleva, lähtevä, kirjekuoret -lokerotunnisteet. En kyllä tiedä, onko meillä käyttöä tuolle paperilokerikolla, mutta esineen ulkomuoto ja värit hurmasivat niin totaalisesti, että päätimme ottaa riskin ja kantaa kotiin kalun, mikä ei ole kamalan funktionaalinen.


Tavoitteena tässä kohtaa on, että lokerikkoon voi sijoittaa epämääräiset liput ja laput keittiön pöydän, hyllyn ja tuolien liepeiltä maleksimasta. Lokerikkoa varten kellarikomerosta kannettiin esiin vanha tiikkinen kukkapöytä  pöytä, lokerikko ja keittiön hylly näyttävät ainakin minusta oikein kivalta kombolta. Hyvä, että en ole laittanut vanhaa ja vähän nuhjuista kukkapöytää kiertoon. Nyt pitäisi vain öljytä pöytä uudelleen.


Kuulin Kirpputori Helmessä myös ilouutisen siitä, että Säästöporsas ei ollutkaan lopettanut toimintaansa, vaan siirtynyt uusiin tiloihin vanhan Turuntien varteen. Säästöporsas oli kookkaampi ja edelleen oikein mukavan oloinen paikka.






Sorruin Muumimukin ostoon. Jouduin pulittamaan Seikkailumukista 25 euroa. Olen pitänyt ja pidän edelleen Muumipeikon kuonon muotoa liian pyöreänä (juu, tiedän olevani Muumi-niuho...), mutta muuten mukissa on upea piirtojälki ja kiehtova kuvitus varsinkin mukin toisella puolella.

En ole vielä katsonut Toven alkuperäiskuvituksia, mistä tämän mukin ulkomuoto on ammennettu. Nopean googlettelun tuloksena löysin Tove Slotten kertomaa: Seikkailu-kokoelmassa käytin taustana kuutta eri alkuperäistä kuvaa (...). Kuvien yli juoksee Muumipeikko kuin uusia seikkailuja etsien. Halusin luoda vaikutelman, että hän ei ole osa taustakuvaa, vaan liikkuu ikään kuin eri tasolla. Sen takia hän on taustahahmoja isompi, ja häntä ympäröi valkoinen alue. Taustakuva toistuu esineessä kaksi tai kolme kertaa – ja hieman vinossa – tuoden näin dynamiikkaa kuvaan.  

Säästöpossussa minua olisi houkuttanut parikin peltipurkkia ja yksi Finelin turkoosi kulho, mutta pysyin tiukkana, kun edellisessä paikassa tuli törsättyä ja päätin sijoittaa Muumimukiin.



Bongasin menomatkalla Riihikosken kohdalla Wanhan tavaran kauppa Kolmen kolikon kyltin ja päätimme vielä poiketa kotimatkalla Kolmessa kolikossa. Paikka oli minulle aivan uusi, vaikka Kolme kolikkoa on ehtinyt pitää majaansa vanhassa koulussa jo vaikka kuinka kauan. Kun astuimme liikkeeseen sisään, tajusin että olen tehnyt kauppaa paikan pitäjän, Irman, kanssa aikaisemminkin, kiitos Facebook-kirppisten. Olikin hauska rupatella Irman kanssa hänen upeassa kaupassaan. Olisin voinut haalia mukaani vaikka mitä, mutta Kilta-pöytä koitui tietysti kohtalokseni ja sieltä bongaamani Kilta-tuplakuppi!


Tämän astian olen nähnyt vain Arabia  Talousposliini ja -fajanssi -kirjan mallikuvissa. Olen katsellut kummallista kuvaa korkeasta munakupista ja miettinyt, miltä tuo astia voi näyttää livenä ja miten ihmeessä sitä käytetään! Suoraan sanoen kaksoismunakuppi on typerä ja ei niin kovin kauniskaan, mutta keräilijän sielu ja sydän ei voinut vastustaa tätä Kilta-astiaa. Tietenkään.







Tämä tuplakuppi (15 euroa) muistuttaa mielestäni myös todella paljon erästä Ikean kahvikuppia. Nyt mietinkin, että onkohan kahvikupin suunnittelija selaillut Kaj Franckin tuotantoa ja päättänyt modata (syystäkin) hautautuneen helmen uudelleen kahvikupin olomuotoon. No, tämä spekulaatio on tietysti vain omaa mielikuvitukseni tuotetta ja kärjistystä, mutta kuppi näyttää todella paljon tältä kupilta, eikö vain?

En ole vielä testannut, miltä kananmuna maistuu kupista  saati sitten tee, kun kupin kääntää toisin päin. Ehkäpä testaan tätä epäfunktionaalisuuden ilmentymää pääsiäisenä!

Nyt näihin kuviin ja tunnelmiin. Matkalaukku ammottaa tyhjyyttään, pyykkiä on vielä pesemättä, mutta enää yksi työpäivä ja sitten Japani! Iiikkk! Palataan kirppisasioihin pääsiäisenä, jos olen toipunut matkaamisesta ja kaikesta  toivottavasti ihanasta.

16 kommenttia:

  1. Ihana tuo lokerikko!! Ja wau, Japani. Antoisaa matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katjuska! Arvasin, että blogikollegat osaavat arvostaa lokerikkoa <3

      Poista
  2. Tuolla Auran kirppiksellä tuli, myös käytyä yksi päivä, mutta saman totesin, että lasten vaatteita ja yleensäkin vaatteita vaan oli kaupan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kokemus ei kyllä ollut kummoinen, mutta toivotaan, että tulevilla kerroilla tarjonta on parempi!

      Poista
  3. Tosi mielenkiintoisia nämä sun kirppupostaukset! Ja kiva kun laitat hinnatkin :) Itsekin laitan aina hinnat, oli sitten edukas tai tyyriimpi löytö ;) Kiva myös seurata Kilta -kokoelmasi karttumista! Itsellä on pari mustaa neliön mallista astiaa (kirpulta nekin).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kiitos kommentista Nipsu! Täytyykin käydä kurkkaamassa blogiasi, uusia kirppisblogeja on aina kiva löytää.

      Poista
  4. Me käytiin eilen Loimaan kirppiksillä :)

    Hienot löydöt, erityisesti tuo erittäin asiallinen metallilokerikko. Kolmeen kolikkoon on pitänyt tsiljoona kertaa poiketa, mutta aina on liian kiire. Luullakseni olen käynyt siellä lapsena keräilyhullujen vanhempieni kera ;)

    Wau, matka Japaniin. Oikein mukavaa matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, että tekin matkasitte Loimaalle. Kannattaa kyllä käydä tuolla Kolmessa kolikossa. Laatutavaraa löytyy yllin kyllin!

      Poista
  5. Hyvä, että Helmen lokerikko pääsi hyvään kotiin, kun itseltä se jäi viimeksi ostamatta :-). Harmi, että Ekotori on viikonloppuisin kiinni, sieltä voi tehdä todella ällistyttäviä löytöjä myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, lokerikko on siis ollut sulla syynissä myös. Hyvä, että jätit ostamatta... Käytiin noin vuosi sitten viimeksi Ekotorilla ja paikkaan olisi kyllä kiva päästä uudelleen.

      Poista
  6. Aika mielenkiintoinen esine tuo kaksoiskuppi. Enpä ole ennen törmännytkään.

    Hyvää matkaa Japaniin! Olisin vihreä kateudesta ellen olisi itse kohta lähdössä sinne. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoinen, todellakin. En usko, että näitä tuplakuppeja on tehty aivan valtavasti, värejä on ollut vain musta, valkoinen ja keltainen. Ja hei, hyvää matkaa sulle myös Japaniin, sitten kun matkan aika on!

      Poista
  7. Siis joo, tuo lokerikko, siinä on jotain ihmeellistä viehätystä! Olisi matkannut minunkin mukaani. Itse löysin MK-tuotteen vihreän lokerikon, jossa kuoret on metallia ja pikkulaatikot muovia.
    Ihanaa matkaa, on varmasti mielenkiintoinen reissu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsikka! Lokerikossa on viehätystä, katsotaan nyt millaiseksi sen käyttö muotoutuu..

      Poista
  8. Ihania löytöjä ♥ Ja Wauuuuuu! Japani! Toivottavasti eksyt paikalliselle kirppikselle =) Ihanaa reissua blogiystäväni ♥

    VastaaPoista
  9. Kiitos Johanna <3 Ainakin second hand -liikkeitä olen pikkuisen vilkuillut etukäteen. Katsotaan nyt, mihin kaikkeen me törmätään tuolla Japanissa, ehkä myös kirppismäisiin juttuihin.

    VastaaPoista