maanantai 7. elokuuta 2017

Kirppisrallin saalis

Viime lauantaina koitti odottamani Marttilan kirppisralli. Vähän jännäksi veti, kun vesisadetta oli lupailtu enemmän tai vähemmän koko viikonlopuksi, mutta lopulta rallista selvittiin kuivin jaloin. Aikamoisia kuuroja osui kohdalle, mutta ainakaan sää ei ollut tylsä, vaan tasaisen vaihteleva.


Matkasimme jo hyvissä ajoin Turusta Marttilaan ja ensimmäiseen kohteeseen kurvattiin ennen puolta yhtätoista. Ralli oli todella hyvin järjestetty: kirppiskohteet löytyivät Google Mapsista, paperisia karttoja oli jaossa ja tienvarsikyltit + kohdeviitat olivat suorastaan pro!


Paikkoja tuli kierrettyä lopulta yli 20, ei siis kaikkia osallistujia läheskään (yli 50 paikkaa), mutta viitisen tuntia kierrokseen meni. Väkeä oli liikkeellä mukavasti omasta mielestäni ja kaikki sujui mallikkaasti. Olen tyytyväinen, että minulla oli seuraa mukana, joka toimi samalla autokuskina, eli en joutunut edes pähkäilemään parkkeeraamisia.


Monessa myyntipaikassa oli tarjolla myös kahvia ja pullaa tai muita makeita ja makkaraa (kasvissyöjälle suolaista purtavaa ei oikeastaan ollut). Ison sadekuuron aikana osuimme paikkaan, missä tarjoiltiin todella herkullisia vohveleita. Vohvelit olivat hauskasti vielä traktorin mallisia maatilan tapaan.

Suurin osa myynnissä olleista kamoista oli suht uutta: vaatteita, astioita, leluja. Toki vanhempaa tavaraa ja keräilyjuttuja oli myös, mutta silmiini osui esim. vain yksi Kilta-astia ja suomalaista lasia oli yllättävän vähän tarjolla. Se ei kuitenkaan menoa haitannut! Monia kivoja kohtaamisia osui reitille ja poikkeuksetta tapahtumassa oli mukava tunnelma.


Ehkä hauskin löytö oli suht kookas Taistelevat metsot -kanavatyö. Tätä omassa mittapuussani erittäin kitschiä esinettä ihastelin heti, mutta ehdin jo melkein kävellä autolle takaisin, kun tajusin että tuo on saatava! Kuvasarja esittääkin Metsojen matkaa ihailevasta alkukuvasta auton takakonttiotokseen. Luulen, että tuo kanavatyö ei ole ollut aivan halpa alun perin tai ainakaan sen kehystys (kehykset puuta). Nyt maksoin Metsoista 5 euroa.



Makuuhuoneesta löytyy jo aikaisemmin pari muuta Taistelevat metsot -toisintoa, mutta tämä yksilö taitaa kuitenkin päästä mökille. Olen itse asiassa hieman kyllästynyt makuuhuoneemme kitsch-nurkkaan (löytyy täältä) ja en tätä suht kookasta duunia saisi enää edes tungettua seinään.


Hauskaa on myös se, että bongasin juuri, että Ateneumissa avautuu Taistelevat metsot -maalauksestakin tunnettujen von Wrightin veljesten näyttely lokakuussa. Täytyy mennä katsastamaan koko komeus syksyllä! Jossain vaiheessa kuvasin kirpparilla erilaisia Taistelevat metsot -maalauksia, mutta juttu jäi. Joko maalauksia näkee vähemmän tai sitten olen turtunut. Täytyy pitää silmät auki paremmin.


Ostin rallista vähän kuin vahingossa ison setin aterimia. Olen joitakin kappaleita Hackmanin/Sorsakosken haarukoita, lusikoita ja veitsiä hankkinut mökille, mutta nyt osui sen verran runsaasti näitä aterimia vastaan, että taidan pitää nämä itselläni. Aterimista meillä ei tosin ole pulaa. Pikemminkin päinvastoin. Nämä Sorsakosket löytyivät kahdesta kohteesta ja hinnaksi kokonaisuudelle tuli yhteensä 5 euroa (kaikki eivät ole kuvassa).


Myös mustapäisiä aterimia minulla on jo kahta erilaista settiä entuudestaan. Ensimmäiset löysin aikoinaan Tallinnasta Telliskiven kirpparilta ja toiset taitavat olla Salosta. Virosta hankittuja ottimia voi pestä pesukoneessa, mutta toiset mustapäiset joudun pesemään käsin. Nyt toivon hartaasti, että näiden ottimien muovi kestää konepesun. Aion ainakin kokeilla. Aterimet maksoivat yhteensä kaksi euroa.


Rottinkinen kukkateline maksoi puolestaan euron. Olisin itse asiassa saanut kaksi telinettä samaan hintaan, mutta telineet eivät olleet identtisiä, eli päädyin nappaamaan vain yhden kappaleen mukaani. Ajattelin laittaa tämän keittiöön. Kasviksi sopinee liila juoru - nyt pitäisi vain vihdoin saada kasvi uuteen purkkiin.



Rennot ja hieman pyjamamaiset viskoosihousut irtosivat eurolla. Nämä ovat alun perin H&M:n mallistoa varmaan jokusen vuoden takaa.


Melko kohtuullisena pysyi kirppisrallin löytösaldo omalla kohdallani. Ensi vuonna taidan kokeilla Loimaan rompepäiviä, jotka osuivat samaan viikonloppuun kuin Marttilan ralli tänä vuonna. Ralleilu on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kirppistapahtuma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti