torstai 19. toukokuuta 2016

Uutta keittiössäKeittiön peräseinälle on ilmestynyt uusi hylly. Olen haaveillut useista blogeistakin tutusta String-hyllystä, mutta en ole sortunut moiseen hömpötykseen (= en ole raaskinut laittaa ihan niin paljon rahaa yhteen hyllyyn). Toki haaveksin edelleen vanhasta Stringistä, mutta en aktiivisesti moista etsi.
Tämä kaunokainen löytyi FB-kirpparilta ja myyjä oli samainen, keneltä keittiön toinenkin hylly on peräisin. Hylly ajoittuu 1950-1960-luvulle ja sen pinnassa on viilu, alla puu. Kanssa-asuja päätti ilahduttaa minua ja oma kukkaroni ei tästä köyhtynyt. Hyllyyn piti mahtua kaikki vanhempi lasitavara, mutta pöh, joko hylly on liian pieni tai kokoelmani on liian suuri.Tavaramäärän tajuaminen aiheutti taas akuutin tavaraähkyahdistuksen, mutta ei tästä aiheesta tällä kertaa enempää, koska hyllyllä nököttää myös uusia hankintoja: Tamara Aladinin Riihimäen lasille suunnittelema keltainen Hyasintti-maljakko ja kaksi Oiva Toikan Nuutajärvelle suunnittelemaa turkoosinsinistä Fauna-lasia. Maljakon bongasin myös FB-kirppikseltä ja nettikirpparille tyypillisesti (?), hinta oli kovempi kuin peruskirpparilta löydettynä, 24 euroa posteineen. Jotenkin tuo sitruunankeltainen lasi ja tämä Hyasintin muotoilu olivat liian vastustamaton yhdistelmä.
Fauna-lasit löysin puolestaan Helsingin Puotilasta kirpparilta. En löytänyt mitään mainintaa kyseisestä kirpusta netistä. Voi olla, että paikka on säännöllisen säännöttömästi auki. Fauna-lasit maksoivat 12 euroa kipale.Keittiön tuo nurkkaus muuttui kertaheitolla, mutta esittelen muut seinät vielä erikseen. Muun muassa jo ajat sitten ostettu Palaset-lokerikko on koristanut keittiötä jo jonkin aikaa, mutta tämä uusi hylly aiheutti ketjureaktion ja kaikki seinään kiinnitetyt kalut siirrettiin.

Millaisia tunteita uudet hankinnat herättävät?

24 kommenttia:

 1. Kaunis hylly ja kauniilta näyttää kokoelmasi siinä, hyvä ostos! Meillä on melkein samanlainen hylly, tuli talokaupat mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vintageinteriorxx! Hauskaa, että talokaupan mukana tuli kivoja huonekaluja myös.

   Poista
 2. Toi hylly on täydellinen! Juuri tuollaista olen meillekin etsinyt jo kauan, mutta eipä ole vielä tullut vastaan. Onnea mahtavasta löydöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti löydät jotain vastaavaa teidän ihanaan kotiin.

   Poista
 3. Sanoisin, että parempi on tuo hylly..niitä String-hyllyjä on jokaisessa blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, olen kyllä tyytyväinen tähän löytöön ja hylly oli mielestäni myös kohtuullisen hintainenkin (20 euroa).

   Poista
 4. Kaunis kokonaisuus. On tosiaankin sääli pitää lasiesineitä kaapin uumenissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piri! Kauniit lasiesineet on kyllä kiva saada esiin.

   Poista
 5. Hylly on ihana. Luulenpa että ihastelin sitä itsekin fb-kirpparilla. Totesin olevan väärässä kaupungissa. Näyttää hyvältä myös teidän keittiössä ☺ t. Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Huonekalujen kanssa monia ihania menee sivu suun, kun on väärällä paikkakunnalla, mutta onneksi välillä on myös tuuria.

   Poista
 6. Kaunis hylly ja sopii tuohon jotenkin niin hyvin <3 Meiltä löytyy 70-luvun vanha String, mutta kelpuuttaisin hyllysi meille milloin vain :) Astiat olet osannut asettaa hyllylle tosi kivasti, itsellä meinaa välillä ideat loppua vaikka tuota kokoelmaa löytyy ähkyksi asti myös...

  Keltaista hyasintti maljakkoa olenkin katsellut vähän sillä silmällä, mutta harmikseni meille on muuttanut keltaisen Grapponian lisäksi vain yksi keltainen Carmen. Kaikki keltainen lasi olisi tervetullutta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirkku! Sitruunankeltainen lasi on kyllä ihanaa, mä otan mielelläni lisää enemmänkin, jos tulee vastaan.

   Poista
 7. Kiva hyllykkö, johon vielä kivempi kokoelmasi sopii. Nuo Faunat ovat kiehtovia. Juuri tänään pyörittelin pitkään kirpparilla maljaa kädessäni, oli halpa, mutta ei virheetön. Loppujen lopuksi sinne se jäi hyllyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Faunat ovat kiehtovia. Ison kulhon olen saanut tosi halvalla, juomalasit sitten vähän kalliimmalla. Säröistä lasia tai kuppia kannattaa harvemmin hankkia, paitsi jos keksii heti jonkun pätevän käyttötarkoituksen.

   Poista
 8. Onpa kaunis ja ihastuttava hylly tavaroineen :) Tuo keltainen ja turkoosi hivelevät minunkin silmiäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Judie! Keltaisen ja turkoosin yhdistelmä on kyllä kiva.

   Poista
 9. Ihastuttava lasikokoelma on hyllyysi päätynyt. Meiltä löytyy melko samanlainen hylly, enkä lakkaa ihastelemasta noita päätykaaria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sar P! Nuo hyllynpäädyt on kyllä hyllyn paras osa.

   Poista
 10. Onpa kaunis hylly ♥ Ja hyasintti ♥ mulla on kans tuo ja ihan saman värisenä =)

  Aivan ihanaa sunnuntai-iltaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Tänään bongasin vaaleansinisen Hyasintin, mutta päätin, että en ala kerätä näitä enempää, vaikka tosi kivoja ovatkin ja varsinkin tuo sitruunankeltainen.

   Poista
 11. Hei! Ostin tänään samanlaisen hyllyn yhdestä kirppisryhmästä, on kuulemma 50-lukulainen. Sattuisiko kukaan tietämään enemmän? Onko samaa sarjaa jossain? Yritän tässä guuglailla asiaa, mutta löysin ainoastaan tämän soman blogin. =)
  Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Tarja. Mä en valitettavasti tiedä tästä hyllystä oikeastaan mitään, harmi. Myöskään tänne kommenttiboksin puolelle ei ole tullut lisätietoa. Täytyy toivoa, että jotain infoa osuu tulevaisuudessa silmään.

   Poista
 12. Voi että tää hylly on ihana! Pitkään olen etsinyt. Myyppä mulle tämä!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hylly on tosi kaunis, kiitos! Jos olen myyntiaikeissa, vinkkaan kyllä.

   Poista