perjantai 25. lokakuuta 2024

Kirppistuliaisia Berliinistä, Köpiksestä ja Tukholmasta

Syyskuun lopussa junamatkailimme Berliiniin, Venetsiaan ja Kööpenhaminaan. Kaksiviikkoisella matkalla nähtiin ennen kaikkea junavaunuja, asemia ja vaihtuvia maisemia. Paljon kaikkea kutkuttavaa koettiin toki myös kohteissa ja matkaan mahtui mukava määrä kirppiksiä.


Berliinissä olimme onneksemme myös viikonloppuna, eli pääsimme sunnuntaina kiertelemään ihan kunnolla puistokirppiksiä. Parasta! Muutama todella mieleinen löytö tuli myös tehtyä. Pieni ja enemmänkin ammattimyyjien suosima Ostbahnhofin ulkokirppis tarjosi kivan korulöydön: hopeanvärinen metallirossi 4 eurolla. Rintakoruja oli tarjolla vaikka millä mitalla, eli piti olla tarkkana, etten ihan valtaisaa määrää koruja rahtaisi kotiin.


Arkonaplatzin puistokirppis oli ihan uusi tuttavuus ja tuo paikka nousi ihan ykköseksi. Paikalla oli selvästi myymässä ylimääräisiä tavaroitaan myös yksityishenkilöitä. Mukana oli toki antiikkikauppiaita, joiden pöydissä oli vaikka mitä houkutuksia, mutta hinnat olivat näissä toisenlaiset.



Tutkin tovin muovisia lasinalusia ja tuo löytö oli juuri sellainen, minkä vielä hyvällä mielellä kantaa rinkassa kotiin. En viitsinyt edes tinkiä lasinalusista, koska myyjä oli niin symppis ja selvästi hänen tarkoituksenaan oli päästä eroon omista turhista tavaroista. 


Lasinaluset ovat DDR:n aikaiset ja niitä koristaa Berliinin eläintarhan asukkaat. Hauskimmilta näyttävät omaan silmään papukaijat ja kirahvit. Nämä kuusikulmiot ovat varsin värikkäät, aika retrot myös. Kivaa on myös se, että alusille on tallessa alkuperäinen pahvipakkaus. Tuo pakettikin näyttää mielestäni kovin tyylikkäältä. 

Tunnetuin ja suosituin puistokirppis, eli Mauerpark ei tällä kertaa tarjonnut löytöjä. Stoffin messinkisen kyntilänjalan olisin mielelläni hankkinut, mutta hinta oli sen verran kova tällä kertaa, että jätin esineen väliin. Edellisellä Berliinin-visiitillä löysin juurikin tuolta muutaman palan kyseistä kynttilänjalkaa. 

Kööpenhaminassa vierailimme niin, että viikonlopun ulkoilmakirppikset menivät sivusuun. Tämä harmitti! Olisin todella paljon halunnut kiertää paikallisia ulkokirppiksiä, mutta ensi kerralla sitten. Toki kaupungista löytyy runsaasti hyväntekeväisyyskirppiksiä, mitä tuli koluttua ihan kunnolla. 

Punaisen ristin, eli Røda Korsin myymälöitä oli selvästi eniten ja osa niistä toimii itsepalveluperiaatteella  koska tämä mahtaa rantautua Suomeen? Muutamalla hyllykirppiksellä kävimme myös, mutta niitä oli selvästi vähemmän. Suuri suositus silti kookkaalle Lidkøp-hyllykirppikselle, vaikka en tuolta lopulta hankkinut mitään. Toinen, mutta pienenpi hyllykirppis, hyvin symppaattinen LopGun, tarjosi muutaman löydön. 


Hopeanväriset korut olivat huokean hintaiset, yhteensä 2 euroa. Varsinkin tuo simpukka näyttää omaan silmään vähän vanhemmalta tuotannolta, mutta mitään varmuutta näiden alkuperästä.


Paikallisesta Uffista/Humanasta nappasin matkaani mustat nahkahansikkaat. Näitä ei koskaan voi olla liikaa! Varsinkin, kun hävitän vähintään muutaman hansikkaan per sesonki... Nämä olivat mielestäni huokean hintaiset, 3 euroa. Muuten kirppishinnat tuntuivat olevan kalliimpia kuin esimerkiksi Helsingissä, mutta hintataso oli Köpiksessä kaiken kaikkiaan korkeampaa, eli sinänsä myös kirppishinnat eivät tulleet yllätyksenä.



Kirkon hyväntekeväisyyskirppis, Folkekirkens Nødhjælp Genbrug, tarjosi yhden vaatelöydön. Käsinneulottu liivi (vai onko tämä slipoveri...?) näyttää päälläni yllättävän kivalta. Usein tämän malliset vaatteet ei oikein toimi, mutta tässä poikkeus. Liivi on herkullisen värinen ja luulen, että sitä ei ole juurikaan käytetty. 


Raidallinen liivi maksoi noin 15 euroa. Samaisesta paikasta löysin metallisen juomapullon. Pullon mukana oli upouusi SIGG-merkin korkki, mikä ei istunut kimpassa olleeseen pulloon itse asiassa. Käytän vastaavaa juomapulloa päivittäin ja todellakin eurolla hankin väärän pullon ja otin käyttöön vain puhtaan ja raikkaan korkin. Pullon laitoin metallinkeräykseen. Uudet SIGG-korkit maksavat huomattavasti enemmän, eli olin tyytyväinen tähän arkiseen ja halpaan bongaukseen. 



Sekä meno- että paluumatkalla kävimme Tukholmassa yhdessä Myrornassa. Pieni matkaväsymys verotti kiertelyä, mutta jaksoin silti kokeilla sitruunakuvioista teepaitaa. Vaate on ns. miesten, mutta toimii hyvin kenellä vain. Paita on alkujaan Jack and Jonesin ja on 100%:sta puuvillaa. Vaate kustansi 5,70 euroa.



Olipa kiva päästä kiertämään kirppiksiä ulkomailla! Nyt haaveilen automatkasta Ruotsiin ja Tanskaan. Seuraavalla kerralla pitää muistaa viikonloppukirppikset!