torstai 7. joulukuuta 2017

Luukku 7, Nipsu ja kumppanit

On seitsemännen luukun aika! Halusin ottaa kalenteriin mukaan myös Muumimukit, vaikka niitä täällä blogissa on näkynyt aika useinkin. Mukeja minulla kuitenkin on komea kokoelma ja fiilistelen näiden äärellä monesti.

Luukku 7, Nipsu ja kumppanit


Aivan ehdoton suosikkini Muumimukeissa on tämä ruskeasävyinen Nipsu. Olin aikoinaan niin huolissani Nipsun rikkoutumisesta, että ostin kaveriltani tuplakappaleen. Olin myös pitkään sitä mieltä, että uudempi mintunvihreä naurava Nipsu ei ole mistään kotoisin. Nykyään pystyn nauttimaan myös tuosta iloisemmasta versiosta.


Hankin tätä nykyä Muumimukit kirpparilta tai sitten saan niitä lahjaksi. Tämän kauden talvimuki ei oikein innosta, mutta Alkuperää kunnioittaen -muki kyllä kiinnostaa. Ehkäpä se joskus kävelee vielä vastaan kirpparilla. Håll Sverige rent -mukin metsästys oli aikoinaan jopa koomista ja lopulta löysin oman yksilöni kirppikseltä melko suolaiseen hintaan. 


En edes muista ensimmäistä Muumimukiani, mutta sen on täytynyt tulla taloon 2000-luvun alkupuolella. Aikoinaan pidin eniten mukeista, missä on vain yksi hahmo. Ehkä tästä johtuen minulla ei ole esimerkiksi tummasävyisiä talvimukeja, koska tuolloin ne eivät miellyttäneet silmää ja nyt "joudun" hankkimaan niitä keräilyhintaan. No, aina ei voi ennustaa, mihin suuntaan maku kehittyy!

Mukavaa torstaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti