maanantai 11. joulukuuta 2017

Luukku 11, pinnatuoli

Luukusta 11 löytyy metallinen pinnatuoli. Tuoli on siitä erikoinen, että se näyttää huomattavasti epämukavammalta, mitä se todellisuudessa onkaan istua!

Luukku 11, pinnatuoli


Tämä tuoli on yksi suosikkihuonekaluistani. Haaveissa olisi löytää joskus tällainen toinenkin, mutta ainakaan vielä vastaavaa ei ole eteeni tullut. Hankin tämän keväällä 2014 turkulaisesta vanhan tavaran liikkeestä. Tuolilla oli ns. kirppisostosta enemmän hintaa, mutta käytetyt eurot eivät ole harmittaneet laisinkaan jälkeenpäin.


Tällaisia tuoleja on myyty 1960-luvulla ainakin Anttilassa. Kevään 1965 katalogissa tuolin kuvaillaan olevan "kansainvälisesti tunnustusta saanutta, uusinta muotoilua". Ja kyllä, mielestäni tämä on edelleen hyvinkin moderni ja päihittää monet nykytuolit mennen tullen.


Tuolia voisi kai periaatteessa käyttää parvekkeellakin, jos sellainen olisi. Toki tämä yksilö tuntuu siltä, että se ei ole ulkokäytössä ollut, sen verran moitteettomassa kunnossa se on. En ole löytänyt sopivaa tyynyä tuoliin, mutta heitän usein istuinosaan koristetyynyn, jos päädyn istumaan kyseiseen kaunonokaiseen.

Iloista maanantaita! 

2 kommenttia: