tiistai 19. joulukuuta 2017

Luukku 19, Versailles-taulu

Tämä opetustaulu on ajalta ennen blogia. Löysin sen yksi kesä tienvarsikirpparilta parilla eurolla. Nykyään plakaatti roikkuu makuuhuoneen seinällä. Nyt on senkin aika päästä tänne blogiin asti, olkaa hyvät.

Luukku 19, Versailles-taulu


Opetustaulut ovat olleet keräilijöiden keskuudessa ns. kuumaa kamaa jo jonkin aikaa. Nyt tuntuu suurin huuma laantuneen, vähän kuin emaliastioiden kohdalla. Minua kaikenlaiset opetustaulut kiehtovat edelleen, mutta jännä nähdä, millainen tulevaisuus näillä historiallisilla opetusvälineillä on.


Yleensä ihastun eniten värillisiin kuviin, mutta jotain hyvin klassista tässä Versailles-plakaatissa on. Painokuvamaisuus ja graafiinen jälki sopivat mielestäni erityisen hyvin historiallisen rakennuksen esittämistavaksi. Kuvassa korostuu Versailles'n palatsin koko ja sitä ympäröivien puutarhojen ja tiluksien laajuus.


Olen itse vieraillut pari kertaa Versailles'sa ja paikka on upea! Erityisesti alueen laajuus ja rakennuksen yltäkylläisyys yllättää.  Minulla on erityinen paikka sydämessä Ranskalle, olenhan viettänyt siellä vuoden lukioikäisenä. Olisi ihana päästä pian taas uudelleen Ranskaan ja vaikka Versailles'hin myös.

Iloista tiistaita!

Ps. Opetustaulu on pirullinen kuvattava. Taulun pohjaväri on ns. oikeasti lähellä lämmintä ruskeaa.

2 kommenttia:

 1. Hieno taulu!
  Se on jännä miten aina joku asia nousee suosikiksi...kuten juuri nuo taulut ja emaliastiat. Huuman keskellä saatetaan maksaa ihan tolkuttomia hintoja...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele! On kyllä kiinnostava seurata, miten jotkut jutut tulevat muotiin ja miten hinnat nousee ja laskee.

   Poista