keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Luukku 13, kullattu peili

Tänään on art nouveau -henkisen peilin esittelyvuoron aika! Makuuhuoneen kitsch-nurkassa roikkuva peili on tuon nurkkauksen tyylikkäin tapaus.

Luukku 13, kullattu peili


Muistan, kun työkaverini kertoi aikoinaan nähneensä Hassisen kirppiksellä Turussa kauniin vanhan peilin ja harmitteli, että peili ei mahtunut heidän kotiinsa. Olin ihaillut samaista peiliä aikaisemmin Hassisella, mutta jättänyt kaunokaisen ostamatta. Jotenkin kuitenkin peili jäi kummittelemaan mieleeni ja päätin matkata kirppikselle katsomaan, josko peili olisi vielä paikoillaan.

Ja olihan peili odottamassa minua onneksi. Ripustin sen makuuhuoneen kitsch-nurkkaan, vaikka peili ei ainakaan minulle edusta rihkamaa, kuten suurin osa tuon seinän annista. En osaa oikein arvioida peilin ikää, mutta veikkaan, että aivan uudesta yksilöstä ei voi olla kyse.


Peilin yläosan koriste on erityisen kaunis: kasvonsa peittänyt hahmo ja koristemuodot sen ympärillä. Ehkäpä tulevaisuudessa peili pääsee esille muualla, koska alan olla hieman kyllästynyt makuuhuoneen kitsch-osioon. Voi toki olla, että ajatukset eivät siirry toiminnan tasolle kovinkaan nopeasti.


Kaunista keskiviikkoa!

4 kommenttia: