lauantai 2. joulukuuta 2017

Luukku 2, opetustaulu

On joulukalenterin toisen luukun aika! Toka luukku on omistettu ehkäpä rakkaimmalle opetustaululle, mitä minulta löytyy. Laskeskelin, että näitä tauluja on hiipinyt kotiin kuin salaa, nyt niitä löytyy jo neljä.

Luukku 2,  Varislinnut-opetustaulu

Tämä varislintuja kuvaava opetustaulu on roikkunut makuuhuoneessa edellisvuodesta lähtien ja paikka on sille varsin passeli. Paraatipaikalla on mustanpuhuva korppi, mikä nostattaa hymyn huulilleni. Rakkauteni korppeihin ei ole päässyt ainakaan vähenemään tämän opetustaulun myötä.
Kesällä odottelin kuumeisesti mökkisaaressa korppikohtaamista, mutta pöh, tuo ovela lintu taitaa suunnilleen aistia, että olen niin suuri fani, että minulle ei kannata näyttäytyä. Vanhempani kertovat tasaisesti korppihavainnoista mökillä ja muuallakin. Tuo erämaan lintu on selvästi laajentanut elinpiiriään ja korppeja on nykyään helpompi bongata kaupunkienkin läheisyydessä.


Opetustaulun valmistaja on Osakeyhtiö F. Tilgmann ja siinä on merkintä Kansanopettajain O.-Y. "Valistus", Helsinki. 


Kiitos kannustavista ja mukavista kommenteista ekassa luukussa! Kivaa lauantaita!

6 kommenttia:

 1. Mullakin pitäis olla tollanen taulu...........että oppisin erottamaan harakan variksesta :) :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno taulu varislinnuista!
  Me asumme täällä itä-Pirkanmaalla Laipanmaan reunoilla ja korpit lentelevät alvariinsa tontin yli. Raakkuvat aina mennessään. Upea iso lintu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mahtavaa! Pääset siis tarkkailemaan ihan kunnolla korppien puuhia <3

   Poista
 3. Ilmalan varikolla Helsingisäkin on jo muutaman vuoden majaillut korppiperhe - eli tosiaankin urbanisoitumaan päin on tämä erämaan lintu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hienoa, kiitos tästä tiedosta! Ehkä menenkin joku päivä haahuilemaan Ilmalaan korppihavaintojen toivossa.

   Poista