keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Luukku 6, keittiön retrovalaisimet

Kuudes luukku on omistettu keittiön valontuojille. Koko taloudessa ei taida olla yhtään upouutta valaisinta käytössä, vaan kaikki yksilöt ovat löydetty käytettyinä tai sitten itse askarreltu.

Luukku 6, keittiön retrovalaisimetRuskea ja kookas varjostin on majaillut keittiön ruokailusyvennyksessä muutosta asti, eli vuodesta 2011. Valaisin löytyi aikoinaan yhdeltä lempikirpparilta aivan parilla eurolla. Löytöpaikkaa ei ole enää valitettavasti olemassa, mutta kirppis sijaitsi Kaarinassa (en muista nimeä, vaikka se suosikkeihini lukeutuikin). Aluksi mietin, että onkohan varjostin aivan liian 'retro' keittiöömme. Nyt en epäile asiaa ja pidän tuosta jättiläisestä kovasti. Näin jokin aika sitten saman varjostimen punaisena kirpparilla. En olisi uskonut, mutta tämä ruskea on itse asiassa kivampi.

Toinen valaisin on klipsumekanismilla kiinnitettävä "tattilamppu". Tämä tapaus on sellainen, että kuvissa tuo aina näyttää jotenkin kuppaiselta. Todellisuudessa kuparin tai messinginvärinen varjostin on ihan todella makea! Tämä klipsuvalo löytyi Facebook-kirppikseltä parisen vuotta sitten.

Todellisuudessa keittiössä on vielä yksi kattovalaisin, mutta en onnistunut saamaan oikein ollenkaan edes ok:ta kuvaa kyseisestä punavalkoisesta lampusta (suomalaista vanhempaa designia), eli tuo tapaus jäi tällä erää esittelemättä.

Loistavaa keskiviikkoa ja itsenäisyyspäivää!

2 kommenttia:

  1. Mulla oli lapsena tuollainen sängynpäässä lukulamppuna. Varovainen sai olla, koska kupu kuumeni niin vietävän kuumaksi. Mihinhän sekin on joutunut....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, kuulostaa vähän ikävältä, vaikkakin juuri sellaiselta muistolta, mikä ei unohdu! Onneksi nykyään on ledejä ja ne ei samalla tavalla kuumene.

      Poista