lauantai 16. joulukuuta 2017

Luukku 16, mausteikko

16. luukusta löytyy Kaj Franckin vuonna 1958 suunnittelema F-mausteikko. Kyseessä on muuten yksi eniten kukkaroani rokottaneista kirppishankinnoista. Olkaa hyvät, on mausteikon tarinan aika!

Luukku 16, mausteikko


Näin tämän mausteikkosetin Facebook-kirppiksellä aluksi postauksena, jossa joku onnekas oli löytänyt täydellisessä kunnossa olevan mausteikon kirppikseltä "parilla markalla". Sydämeni pamppaili jo  tuolloin, kun tuijotin täydellistä settiä.

Kuinkas ollakaan, mausteikko tuli myyntiin ja se oli sitten menoa. Todennäköisesti minuun iski klassinen huutokauppasekoaminen, koska päätin taistella mausteikon puolesta (ehkä tämän takia en uskalla mennä live-huutokauppaan ja nykyään pyrin välttämään myös Facebook-huutokauppoja). Olihan minulla tietysti oma päässäni ajateltu jonkinlainen hintakatto, mutta kun jouduin kilpailutilanteeseen, kaatuivat kaikki henkilökohtaiset katot yksi kerrallaan.


Ette ehkä usko, mutta en ole kuitenkaan katunut jälkeenpäin, että maksoin melkein kolminumeroisen summan tästä kaunokaisesta. Mausteikko on mielestäni niin tyylikäs ja linjakas, että se tuottaa iloa päivittäin. Olen myös huomannut, että erityisesti tiikkiset maustesettien alustat ovat kiven takana. Vaikka kaikki erilliset osat olisivat kasassa, on tuota alustaa on todella hankala löytää yksittäisenä. Eli, melkeinpä järkevä ostos sittenkin loppujen lopuksi... 

Kuplivaa lauantaita!

6 kommenttia:

 1. Tämä maisterikoulu on varmasti ihan jokaisen kolikon arvoinen, on se vaan niin upea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mausteikko miellyttää edelleen kovasti silmää!

   Poista
 2. Ihana mausteikko. Mä en uskalla mennä ollenkaan huutokauppaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Ja mukava kuulla, että on muitakin, jotka eivät huutokauppaan "uskalla".

   Poista
 3. Maustesetti on kyllä hieno! Ymmärrän hyvin sekoamisesi. Pienet sekoamiset ovat välillä ihan sallittuja, kunhan useimmiten kirppiksillä pysyy järki päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Suurimman osan ajasta pysyy järki onneksi päässä kirppiksellä, mutta välillä täytyy rajaa vähän venyttää!

   Poista