sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Pieni kirppismatka Saloon

Teimme perjantaina päiväretken Saloon. Ajatuksena oli tietysti katsastaa kirppistilanne, koska viimeisimmästä Salon-retkestä oli kulunut jo vuosi. Tsekkasimme ensin EcoCenterin eli kierrätyskeskuksen. Tykkään paikasta ja sen runsaudesta, mutta monet hinnat ovat kivunneet harmillisen korkealle.


Keittiötavaroiden joukossa oli hinnoittelematon Finelin iso kulho. Hekumoin jo ajatuksesta, että kulholle annetaan parin euron hinta tiskillä, mutta ihan niin ruusuisesti ei käynyt. 13 euroa oli kuitenkin mielestäni ok hinta ja päätin kasvattaa hieman hiipuvaa emalikokoelmaani tällä punaisella kaunokaisella.


Ihmettelin Arabian kahvikuppiosostolla, miksi yhteen keltaiseen Kilta-kuppiin oli merkitty 10 euron (!) hinta ja samanlainen kuppi oli pienen matkan päässä kahdella eurolla. Voitte arvata, kumman kupin otin matkaani?

Ilokseni kierrätyskeskuksen viereen oli noussut minulle ihan uusi kirpputori Secondhandmarket vanhaan Askon (?) liiketilaan. Suurin osa huonekaluista on saatavilla myös tori.fin kautta. Hyllykirppis oli myös positiivinen yllätys! Ainakin minun silmiini osui paljon vanhempaa ja mielenkiintoista tavaraa.


Mukaani lähtivät Aarikan pieni Tuliaispurkki 7 eurolla. Samaisessa myyntipöydässä oli muitakin värejä, mutta pidin näppini erossa muista purnukoista.


Joulukoristeet ovat hiipineet kirppiksille taas. Minunhan ei pitäisi ostaa enää yhtään koristeita, mutta en tietenkään pystynyt vastustamaan tätä joulupukkipalloa. Aloin nyt epäillä koristeen ikää  se ei ehkä olekaan vanha, mutta mielestäni se sopii hyvin vähän iäkkäämpien koristeiden seuraan. Jouduin ostamaan pallon kanssa pari muutakin joulukoristetta (uusia) kimpassa, mutta ne pääsevät pakettikoristeiksi tms. Harmillista sinänsä, että eri ikäisiä tai tyylisiä koristeita myydään samassa myyntipaketissa ja usein joutuu ostamaan myös niitä ei-niin-mieluisia yksilöitä.Secondhandmarketissa oli myös yksi melkein liikuttava joulukoristejuttu myynnissä: vanha Fazerin kangaspäällysteinen konvehtirasia, mikä sisälsi olkikoristeita. Olisin ihan tosi paljon halunnut ostaa rasian, mutta enhän halua haalia koristeita enää lisää (ja varsinkaan olkikoristeita, mistä en edes niin kovasti tykkää). Tiedän, että pelkästään konvehtirasiasta pulitetaan usein paljon enemmän rahaa. Toivottavasti joku, joka osaa arvostaa rasiaa ja koristeita löytää sen itselleen! Aarikan rintakoru myytiin kimpassa korvisten kanssa kolmella eurolla, mutta korvikset pääsevät heti kirppiskasaan, koska minulla ei ole niille käyttöä. Tykkään tästä petroolinsinisestä tosi paljon. Ihana väri! Löysin myös eurolla Riikka Pulkkisen Paras mahdollinen maailma -kirjan. Lisää materiaalia siis lukulistalle.Kolmas paikka oli tuttu Aarresaari. Lopulta kiertelyn jälkeen matkaani lähtivät vain kaksi Kilta-kahvikuppia. Nämä kupit eivät olleet hinnalla pilattu, à 0,80 euroa!

Viimeinen kohde oli Suurkirppis. Olen usein aloittanut kirppisretket juuri Suurkirppikseltä ja olin ihmeissäni, kun paikka oli todella hiipuneen oloinen: tyhjiä looseja, asiakkaita vain muutama ja kummallista tavaraa pitkin poikin. Onkohan uusi kirppis vienyt vanhan kestosuosikin asiakkaita...?


Lopulta nappasin mukaani 0,50 eurolla puisen kissarintakorun ja Liuska-aralian 1,50 eurolla. Minulla ei tätä viherkasvia ole ollut ennen ja nyt sitten jännitetään, miten meidän yhteinen taival sujuu.Loppuun vielä mukaan parit löydökset Turusta ja Riihimäeltä parin viikon takaa.

Rikkinäinen Timo Sarpanevan suunnittelema Saturnus-pata1960-luvulta löytyi Kaarinan Kirppis-maailmasta kympillä. Tämä on yksi niistä astioista, mitä olen kuolannut jo pitkään. Pata on itsessään melkein järjetön, koska se on niin minimaalinen. Mitä ihmettä tämän kokoisessa padassa kuuluu valmistaa?


Täytyy myöntää, että tämä Saturnus on minulle enemmän koriste kuin käyttöesine. Pidän padan muotoilusta kovasti ja nimikin on kovin osuva. Toki pataa voi käyttääkin, vaikka osa sen kahvasta on mennyt rikki. Sisäosa on kunnossa.Vihreä Kilta-kulho maksoi vain 4 euroa Ykköstien kirppiksellä. Näin hyväkuntoista kulhoa tällä hinnalla harvemmin näkee. Kirkas Fauna-lautanen osui puolestaan silmääni Riihimäen Femmatorilla. Lautanen on täysin ehjä ja hintalapussa komeili 2,50 euroa. Minulla ei ole yhtään Fauna-lautasta, mutta ehkä tästä alkaa pino karttua?


Kaikenlaista tavaraa, lähinnä astioita on taas kerääntynyt ihan kohtuullisesti. Onko ostoksissa suosikkeja?


Rentouttavaa sunnuntaita!

8 kommenttia:

 1. Mukavia löytöjä olet taas tehnyt. Minun suosikkini näistä on musta kisukoru <3 Aralia on minun kokemukseni mukaan todella helppo ja nopeasti kasvava kasvi, sitä kannattaa välillä latvoa, jotta se kasvaa kauniimmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että Aralian ei pitäisi olla aivan mahdoton.

   Poista
 2. Noniin kenties sain tartutettua sinuun pienen emalikuumeen :D.
  Näistä minun suosikki on kuitenkin tuo Saturnus-pata, tykkään myös tuosta muotoilusta todella paljon! Ja kai se on kiva että joku ajattelee sinkkujakin ja valmistaa pikku patoja, eikä aina vain suurperheiden käyttöön :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, emalikuume taitaa olla tarttuvaa..! Ja totta, että padan ei välttämättä tarvitse olla iso - tuo vain on niin tosi pienen oloinen jopa yhdelle hengelle tai ainakin siltä se näyttää. Voi olla myös harhaa...

   Poista
 3. Salo on kyllä kiva kirppiskohde, itsekin olen suunnitellut reissua siihen suuntaan. Ykköskohteeksi olen ajatellut Suurkirppistä, harmi jos sen runsaus on hiipunut. Olen tehnyt siellä aina löytöjä ja yleensä on joutunut miettimään, mitä ostaa ja mitä ei, kun valinnanvaraa on ollut runsaasti ja kohtuuhinnalla (ainakin helsinkiläisnäkökulmasta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saloon kannattaa kyllä mennä! Olin oikeasti vähän hämmentynyt, kun Suurkirppis ei ollut enää entisellään. Jännä nähdä, mihin suuntaan kirppis lähtee menemään.

   Poista
 4. Oletko Aarikka-korviksesi jo myynyt, jotka menivät "kirppiskasaan"? Voisin olla kiinnostunut, tässä s-postiosoitteeni: heycheckyourmail at gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy tarkistaa kirppiskasa! Jos löytyy, niin laitan sulle meiliä.

   Poista