tiistai 28. marraskuuta 2017

Vaatteita, vaatteita

Kirppisostokset ja -löydöt tuntuvat menevän sykleissä. Olen parin kuukauden aikana haalinut  vaatteita huomattavasti enemmän kirppiksiltä kuin muuta tavaraa. Ehkä huijaan vähän itseäni, kun elokuussa sain myytyä Siivouspäivänä suht paljon vaatteita pois, niin nyt varastoin vähän kuin menetettyjen tilalle vällyjä.Vaatekaappini on todella runsas ja vaatteiden lukumäärä tuntuu pysyvän jonkinlaisessa vakiossa. Tällä hetkellä tosin Turun vaatekaapissa on tyhjiä hyllyjä, kun Helsingissä on tietysti myös osa vaatteista. Ehkä näky Turussa on saanut pääni sekaisin ja luulen, että vaatteita on huomattavasti vähemmän kuin ennen.

Osa ostoksista on ihan perusjuttuja, kuten musta trikoopaita 2,50 eurolla Riihimäen Femmatorilta tai ohuet Dr Denimin farkut 3 eurolla Relovesta. Yksi musta viskoosimekko (5 euroa, Relove) oli liian rypyssä ja epäkuvauksellinen, eli siksi tuota ei kuvissa näy. Mekko on osoittautunut todella hyväksi yksilöksi. Erilaiset vyöt tai muut asusteet muuntavat sen moneen käyttöön. Nyt tuo on ollut yllä enemmänkin juhlavissa yhteyksissä (viskoosikangas paremminkin kiiltävää kuin trikoota), mutta mekon voi pukea arkenakin.


Yksi silkkivaate on myös löytänyt tiensä kotiini: alunperin Gina tricot'n vihreä paita 3 eurolla tuli vastaan Kampin kirpputorilta. En edes tiennyt, että Gt on valmistanut tai valmistaa silkkivaatteita, mutta ehkä ei ole ihme, etten tiedä asiasta mitään, koska en ole kyseissä liikkeessä käynyt vuosiin.


Yksi vastustamaton Vuokko-ihanuus tuli vastaan myös Kampin kirppiksellä. Mustavalkoraidallinen ohut villaneule maksoi 10 euroa ja en ollut aluksi aivan varma paidan sopivuudesta minulle. Onneksi kuitenkin Vuokko-merkki painoi vaakakupissa niin paljon, että ostin tämän itselleni. Paita on ohutta pehmeää villaa ilman nypyn nyppyä. Onhan tuo selvästi käytetty, mutta silti todella hyvässä kunnossa. Ja mustavalkoisuus, raidat, 100 % villa + Vuokko  eivät vain voi mennä pieleen!

Mäkelänkadun Emmauksella bongasin yhdellä kertaa useamman vaatteen: pitkänmallisen kauluspaidan koristeellisella etuosalla (3 euroa), puuvillaisen "jakun" korkeilla kauluksilla (3,50 euroa) ja todellisen 90-luvun helmen: viskoosisen bomberin vitosella! Bomber on alunperin Lindexin. Nykybombereihin verrattuna se, että vaate ei ole polyesteria ja se, että sen lapussa lukee Made in Portugal, tekevät vaatteesta minulle erityisen.Ihanan värinen ranskalainen kauluspaita löytyi Iso Roban Fidalta 4,25 eurolla. Väri on hehkuva ja pyöristetyt kaulukset erityisen kauniit mielestäni. Paidan materiaali on puuvillaa ja polyesteria täytyy toivoa, että tämä on mukava yllä. Kuvassa vaate on tietysti rypyssä ja vähän surkeana, mutta todellisuudessa paita on oikeasti ihana.


Paksu farkkukankainen mekko on alunperin ASOS-verkkokaupan omaa mallistoa ja löytyi Kampin kirpputorilta. Tämä jykevä mekko on osoittautunut käytössä todella kivaksi. Otin rohkeasti aika ison koon, mutta minua ei tämän mallisessa vaatteessa väljyys kiusaa. Mekko maksoi 6 euroa ja on 100% paksua puuvillaa. 

Loppuun vielä yksi helmi: Tiger of Swedenin parkatakki alle 20 eurolla löytyi Relovesta jo alkusyksystä. Takissa on irrotettava vuori ja olin esim. Venetsiassa samalla takilla, mutta ilman vuorta.Takissa on monta mielenkiintoista yksityiskohtaa: kaulukset, huppu, useat taskut, kiristysnauhat. Sen voi myös napittaa kahdella eri tavalla. Päällyskangas on 100% puuvillaa. Toki takkia on käytetty ja sen tummansininen väri ei ole joka paikasta aivan priimaa, mutta minua tuo pieni kuluneisuus ei haittaa. Tämä  on ihan tosi käytännöllinen! Nyt se on toiminut erittäin hyvin kaupunkipyöräilyssä, vaikka ilma tuntuisi jo hyytävältä. Takki todella suojaa ja lämmittää ja ei ole liian pitkä.

Tällainen setti siis kasassa. Nyt yritän taas olla katselematta vaatteita kirppiksillä, mutta jos vanhat merkit niin sanotusti pitävät paikkansa, eivät nämä viimeisiksi vaatteiksi jää.

2 kommenttia:

  1. Siis miten joku voikin löytää noin paljon ihania vaatteita...itse en koskaan löydä mitään. Joko käyn väärillä kirppiksillä tai sitten vaan en osaa katsoa sillä silmällä..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele! Mä koluan niin paljon kirppiksiä, että ehkä siksikin myös kivoja vaatteita tulee vastaan. Läheskään joka kerta en löydä (onneksi) vaatteita, kun kirpparilla käyn. Luulenpa, että mun vaatemaku on myös tosi laaja ja sitten kokeilen myös aika estottomasti eri kokoisia ja eri tyylisiä vaatteita.

      Poista