lauantai 4. maaliskuuta 2017

Kirppisostoksia ja ajatuksia säästämisestä

Helmikuussa tuli kierreltyä kirppiksiä aika ahkerasti. Nyt on niin sanotusti muutoksen aika. Muutin Helsingissä uuteen, kalliimpaan asuntoon ja taas täytyisi säästää pikkuisen enemmän. Minulle koti on tärkeä asia ja painin pitkään eri asumismuotojen välillä. Oma asumisbudjettini oli aluksi melko matala ja etsin epätoivoisesti asumusta laihoin tuloksin. Sitten päätin törsätä asumiseen, eli tätä kautta myös omaan hyvinvointiini, mikä on tietysti tärkeää. Luvassa on siis ehkä vähemmän kirppisostospostauksia, koska yritän todellakin rajoittaa kaikenlaisia ostoksia.

Olen taulukoinut menojani nelisen vuotta ja suurimmat summat taitavat kuitenkin mennä ulkona syömiseen ja nautiskeluun (+matkusteluun). Toki kirppiksiinkin, mutta ei mitään aivan tähtitieteellistä. Hullua on, että pienistä tuloista pitäisi nipistää vieläkin enemmän. Ehkä jollakin tapaa niukka elämäntapa on helppo soveltaa näin aikuisopiskelijanakin, koska tähän asti olen tuntunut pärjäävän ihan mukavasti.

No, ei sen enempää valitusta. Pientä ennakkovaroitusta vain, jos kirppisannit tuntuvat kutistuvan blogini sisällössä. Jospa saisin kerrankin kuvattua jo olemassa olevaa tai muuten teemoiteltua hieman uusiksi blogin sisältöä. Ehdotuksia? Toiveita?

Tässä joka tapauksessa parit löydöt Turusta ja Helsingistä, olkaa hyvät!

Iso-Roobertinkadun Fida

Kävin tämän vuoden puolella ekaa kertaa uudistuneessa Iso-Roobertinkadun Fidassa. Liike on hauskasti retro-henkinen ja valikoima on kallellaan menneeseen maailmaan. Aikaa minulla oli vain pari minuuttia ja tuossa ajassa nappasin mukaani tämän pehmoisen villatakin (6,80 euroa). Takki on kieltämättä aika 1980-1990-lukulainen, mutta ei haittaa!


Töölöntorin Kaivarin Kanuuna

Töölöntorille on muuttanut parisen kuukautta sitten Kaivarin kanuuna. Liiketila on kellarissa, kuten vanhassa Kaivopuiston Kanuunassakin oli. Olen käynyt pari kertaa kiertelemässä Töölön Kanuunassa, mutta en ole ainakaan vielä tehnyt mitään hurjan hyviä löytöjä. Tämä Zaran toppi irtosi 5 eurolla. Etukangas vaikuttaa silkiltä, mutta en ole varma, onko materiaali hyvä jäljitelmä.Töölöntorin Relove
Yksi lempikirppiksistäni Helsingissä on Töölöntorin Relove. En ole pieneen aikaan mitään paikasta ostanut, vaikka pyörähdän paikassa melko usein. Midi-mittainen collegehame löytyi vitosella. Hame on 100%:sta puuvillaa ja kapeaa mallia. Olen käyttänyt tätä Monkin hametta yllättävän paljon. Samaisesta paikasta löytyi käyttämättömät juoksutrikoot 4 eurolla (ei kuvaa). 


Holvikellarin kirppis, Teurastamo

Helmikuun puolessa välissä käväisin yhtenä sunnuntaina katsastamassa uudehkon Holvikellarin kirppiksen. Paikalla oli ihan mukavasti myyjiä, mutta enemmänkin olisi kai voinut olla. Nyt huomasin, että kirppis ei jatka toimintaansa, harmi: Valitettavasti toiminta ei ole työmäärään nähden kannattavaa eikä myyjille riitä tarpeeksi ostavia asiakkaita. Tila on kirpputoritoimintaan liian pieni, mikäli myyjiä mahtuisi tilaan 100 olisi se ostajienkin kannalta kiinnostava.

Löysin kaksi keskikokoista hyväkuntoista Kilta-lautasta yhteensä 7 eurolla. Hauskan kukkarintakorun nappasin mukaani eurolla. 


Turun Katulähetys ry:n kirppis

Käyn äärettömän harvoin Kauppiaskadulla puutalossa majaansa pitävällä kirpparilla. Paikassa nyppii eniten hinnoittelu (ja karmean huono sisäilma). Hinnat on katsottu varmaankin Astiataivaasta...Tapoin aikaa ja päätin vilkaista samalla kirpparin tarjonnan. Olin yllättynyt, kun kaiken ylihinnoitellun keskellä nökotti pieni kaunis tiikkinen kynttilänjalka. Hintalapussa luki 1,50 euroa. Ei hassumpaa.


Nyt toivottelen kaikille aurinkoista viikonloppua ja hyvää kirppisonnea!

10 kommenttia:

 1. Kaivarin Kanuunan toinen kirppari on osoitteessa Vuorimiehenkatu 27. Kävin miniän kanssa siellä toissapäivänä. Lapsenlapselle löytyi kasvunvaramaritrikoopaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä käynyt tuolla Vuorimiehenkadun Kanuunassa, ohi olen kyllä kävellyt. Pitää mennä testaamaan!

   Poista
 2. Oi, tuo rintarossi! Olen jo vuosia tuollaista etsinyt. Sinä onnekas! Kävin tänään Jyväskylän UFF-myymälässä ja siellä ei koruvalikoimasta löytynyt mitään noin ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mervi! Koruja on kiva kerätä, kun ne vievät niin vähän tilaa. Toivottavasti joku vastaava koru löytyy!

   Poista
 3. Heippa! Blogisi on ihan mahtava, kiitos siitä �� Nyt kun säätämisestä puhutaan, niin kirppishän on ihan paras paikka siihen. Kunhan vain ostaa tarpeeseen �� Myös rahan keräämiseen kirppis on hyvä, meidän perheellä on tapana pitää kirppispöytää muutaman kerran vuodessa. Pöydän tuotot säästetään yleensä johonkin loma matkaan, ja samalla saadaan itselle tarpeetonta tavaraa kiertoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis säästämisestä, anteeksi kirjoitusvirhe..

   Poista
  2. Kiitos Minna! Mä haksahdan helposti kirppiksillä kaikkeen vähän turhaan, eli sen takia yritän nyt säästää myös kirppisjutuissa, vaikka yleensä kirpparit on hyvä paikka säästää. Mä myös myyn useamman kerran vuodessa kirpparilla ja viimeksi tammikuussa myynti sujui tosi hyvin.

   Poista
  3. Niinhän se on, että kirppikseltä päätyy hyvin helposti mukaan sitä turhaakin tavaraa. Onneksi näitä voi tosiaan kuitenkin myydä myös itse..Mukavaa maaliskuun jatkoa sinulle ja tsemppiä säästämiseen! Säästölinja se minullakin ;)

   Poista
 4. Tuohon hintaan kyllä hyvä bongaus Turun Katulähetykseltä. En muista, koska viimeksi olisin sieltä jotain ostanut, kun lastenvaatteetkin ovat samaa hintaluokkaa kuin uusina. Ei hyvä (ja se sisäilmakin...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin aika ihmeissäni, kun katsoin tuon kynttilänjalan hintalappua - kerrankin hyvää tuuria tuolla kiskuri-kirppiksellä!

   Poista