maanantai 27. maaliskuuta 2017

Retro-korut ja 5 x lasinalunen

Kävin edellisviikon lauantaina Naantalissa minulle aivan uudella Aarreaitta-kirppiksellä. Paikka on melko uusi ja se pitää majaansa entisessä veneliikkeessä. Aarreaitta on niin sanotusti aika tavallinen kirppis: paljon ketjuliikkeiden vaatteita, lastentarvikkeita, tyhjiä hyllyjä ja vähän sellaista kasvottomuutta, mutta tein pari ihan hauskaa löydöstäkin.


Ensin silmäni osuivat muovisiin kristallijäljitelmä-lasinalusiin. Yhdelle aluselle jäi hintaa vain 0,10 euroa, eli kamalasti en päässyt köyhtymään tästä hankinnasta. Myin parisen vuotta sitten peltiset Aarikan lasinaluseni pois ja nyt totesin löydettyäni tiikkiseltä puupinnalta lasinrinkulan, että uudet aluset täytyy ehkä hankkia. Nämä kristallijäljitelmät kiehtovat edelleen minua, onhan esim. kylpyhuoneessa useampi purkki ja purnukka samaa tyyliä.


Toinen hankinta olikin lajitelma koruja. Kangaspäällysteisestä kehyksestä löytyi setti koruja hintapyynnöllä 5 euroa. Katselin koruja aikani ja totesin, että minun ei ole mitään järkeä ostaa esim. korviksia, koska en sellaisia käytä. Myös osa rintaneuloista ei miellyttänyt silmääni. Päätin siis kysyä kirppiksen kassalta, josko voisin ostaa vain neljä korua vitosella ja jättää loput korut ja settiin kuuluneen kiinnitysalustan/kehyksen edelleen myyntiin. Tämä onnistui ja en joutunut raahaamaan mukanani kuin haluamani koruyksilöt! Parempi niin, vaikka joku teistä voi ajatella, että miksi maksaa murto-osasta yhtä paljon kuin koko satsista, mutta tämä ratkaisu tuntui minulle parhaimmalta.


Olen käyttänyt jo kolmea näistä rintarosseista ja tykkään kovasti uutukaisistani. Puinen koru taitaa olla vanhempaa Iberoa, mutta muista koruista minulla ei ole mitään tarkempaa tietoa. Iso ovaalinmallinen koru on muovia, mutta materiaali hämää ainakin minua ja en ajattele korun muovisuutta.


Kultainen metallinen suikero on todella kasaria. Tai ysäriä. Toinen mustakivinen koru on raskaampi ja "pitsimäinen" osuus on metallia. En ole ihan varma, onko tämä koru ihan ominta minua, mutta katsotaan nyt, annetaan mahdollisuus.Aarreaitan vitriiniin jäi muun muassa todella söpö pieni posliininen Miska-karhu. Ehjä figuuri ei ollut mielestäni hinnalla pilattu (8 euroa), mutta pysyin lujana tällä kertaa. Seuraavaa keräilijää jäi myös odottamaan ruusulautaset. Mielestäni lautasten 18 euron hinta ei ollut aivan mahdoton, mutta ei aivan halpakaan.

Mitä mieltä olette tämän kertaisista löydöistä?

4 kommenttia:

 1. Kivoja koruja olet löytänyt. Nuo lasinaluset/lautaset ovat kivan näköiset, kaunis toi pohja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Lasinalusten pohja on mielestäni myös tosi kiva.

   Poista
 2. Lasinaluset on todella hienot! Ajattomat ja aina tyylikkäät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussu! Tykkään itsekin kovasti näistä alusista.

   Poista