tiistai 11. huhtikuuta 2017

Se on mäyrä!

Minulla on tapana inhimillistää eläimiä. Olen hehkuttanut korppien hienoudesta ja kissoistakin olen tainnut puhua. Makuni on hyvin laaja ja yksi veijari, joka nostattaa suupieleni ylöspäin, on mäyrä. Tässä kohtaa äitini huokaa aina syvään. "Mäyrähän on kamala tuholainen ja ei-toivottu asukas pihapiirissä, tonkiva tyyppi", mutta come on, mäyrä näyttää ihanalta!Voitte siis kuvitella virnistykseni, kun Earth Hour -kirppiksen viimeisellä tunnilla menin itse kiertelemään myyntipöytiä ja vastaani osui pöydällinen Lomonosovin eläinfiguureja. Olin nähnyt verkkokirppiksellä joskus Lomonosovin mäyrän, mutta en ikinä livenä. Kerran huusin FB-kirppiksellä mäyrää, mutta en kyennyt kovin korkeisiin panoksiin. Olin positiivisesti yllättynyt, kun esineen hinnaksi kerrottiin kymppi. En ryhtynyt edes tinkaamaan, vaan kannoin mäyrän hellävaroen kotiini.Jos aivan tarkkoja ollaan, on mäyrä posliinifiguuri. Posliinifiguuri! Minun ei pitäisi ostaa mitään figuureita, alkaakohan tästä alamäki posliinieläinten kanssa?


Mäyrä elelee tällä hetkellä kanssani Helsingissä. Mitään funktiotahan posliinieläimellä ei ole, mutta olen valtavan onnellinen, kun katselen yöpöydällä elelevää mäyrääni.


Aurinkoista viikkoa ja pääsiäisen odottelua! 

12 kommenttia:

 1. Hieno löytö! Harvoin löytää mäyräaiheisia esineitä. Mökkimme nimi on Mäyrälä ja siksi keräilen kaikenlaisia mäyriä:). Tuon samaisen mäyräfiguriinin löysin Berliinin kirpputorilta ja sen on paras mäyrälöytöni :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana mökin nimi. Mahtavaa, että olet löytänyt tämän saman figuurin mökillenne.

   Poista
 2. On se kyllä ihana löytö! Ja hintakaan ei ollut paha. Minulla se posliinieläin alamäki on jo alkanut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Tuo mäyrä on kyllä ihana. Katsotaan, mihin suuntaa oma posliinieläinkeräily tästä lähtee...

   Poista
 3. Ihana mäyrä! Eikä ollut paha hintakaan. Meillä on Lomonosovin leijonanpentu ja lohikäärme. Ihailen aina niitä koiria ja hevosia kun jossain näkee, mutta eipä niitä raaski ostaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Nuo Lomonosovit on usein tosi söpöjä, leijonanpentu on ihana.

   Poista
 4. Hieno löytö, mutta varovasti nyt niiden posliinifiguureiden kanssa ;)
  Aiheuttavat kuulemma helposti keräilykuumetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, niinpä! Täytyy ottaa rauhallisesti posliinifiguureiden kanssa...

   Poista
 5. Mäyrä on niin suloinen ja tuottaa iloa silmälle (siinä funktiota kerrakseen).
  Minun erityinen heikko kohta kirppiksellä on vanhat pehmolelut. Ne näyttävät aina niin hylätyiltä (no koska ovat myynnissä joo), yleensä vältän katsomasta pehmoleluja -mutta muutama yksilö on kotiin muuttanut ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos Anna! Mä ymmärrän myös vanhat pehmolelut erittäin hyvin. Hyvä, että välillä pelastat niitä kotiisi, koska munkin mielestä ne näyttää kovin surkeilta kirppiksen hyllyllä.

   Poista