perjantai 28. huhtikuuta 2017

Kirppisonnea Minusta tuntuu kovin usein, että en todellakaan törmää älyttömän hyviin emalilöydöksiin, mutta viime sunnuntaina kävi tuuri! Törmäsin Heikki Orvolan Wärtsilän Finelille suunnittelemaan emalipannuun 9 eurolla Kirppiskeskus Hassisella. Tämä valkoinen teekannu on minulle tuolla hinnalla oikea löytö!

Selailin nettiä kannun innoittamana ja huomasin, että vastaava on joskus tullut vastaan kierrätyskeskuksessa parilla eurolla tai vitosella. Toki, aika paljon korkeampiakin hintoja bongasin.


Olen luopunut monesta emalipannusta, mutta tämä on sellainen yksilö, joka istuu mielestäni todella hyvin Kilta-hyllyyn parin muun emaliastian joukkoon. Pannu on ulkopinnaltaan tosi hyvässä kuosissa, mutta sisällä on hieman emalirikkoa. Myönnän, että hankin tämän enemmänkin koristeeksi, mutta kauniisti se tuohon hyllylle istuu ilman selvää käyttötarkoitustakin.


Heikki Orvola tunnetaan varmaankin parhaiten Kivi-tuikusta, mutta Orvola on suunnitellut muitakin tuttuja astiasarjoja (mm. Miranda, 24h). Lisää tietoa Orvolasta voi lukea vaikka täältä.

Kannu oli tosi likaisessa kunnossa ja puinen kahva oli ihan tumma ja tahmea. Kunnon puunaus ja puuosien öljyäminen tekivät ihmeitä.

Oikein mukavaa ja rentoa viikonloppua ja vappua!

8 kommenttia:

 1. Kannuhan on melkein ilmainen...hyvä löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele! Kannu ei ole minustakaan hinnalla pilattu!

   Poista
 2. Mahtava löytö! Minä onnistuin myös löytämään pannun aikoinaan vaivaisella viidellä eurolla, minusta tämä on yksi kauneimpia emalipannujani <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hienoa, että näitä pannuja löytyy sopuhintaan.

   Poista
 3. Hyvä löytö, sopii noiden muiden astioiden kanssa hyvin.
  Mullakin pikku pehtoori, tuolla ulkomajassa. Ei sitä enään voi käyttää, kans sisältä vähäsen rikkonaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Tämä kannu istuu mielestäni myös hyvin tuohon hyllyyn.

   Poista
 4. Vau! Löysin samanlaisen pannun kirpparilta tällä viikolla, tosin hintaa oli 30euroa.. miten puhdistit ulkopinnat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä pannut on hienoja, onnea ostoksesta! Mä puhdistin Universal Stone -nimisellä myrkyttömällä yleisuhdistusaineella ja tiskiaineella. Varmaankin puukahva oli se likaisin kohta, eli sitä tuli hangattua ihan kunnolla. Lopuksi öljysin juuri kahvan ja kannen nupin.

   Poista