sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Peltipurkkini mun

Inspiroiduin Hattaralandia-blogin Jaanan postauksesta niin, että päätin itsekin kuvata yhtä keräilykohdettani eli peltipurkkeja. Jaanan kuvat ovat aivan syötävän ihania, itse hieman petyin näiden kuvien kanssa, mutta olkaapa hyvä, peltipurkkeja.Täytyy kuitenkin sanoa, että kuviin eivät lopulta päätyneet kaikki käytössä tai omistuksessani olevat purnukat. Helsingissä on ainakin seitsemän purkkia ja sitten onnistuin unohtamaan kylpyhuoneen purkit ja useampi yksilö lymyilee edelleen kaapissa. Päätin myös karsia purkit vain vanhoihin purnukoihin ja kirppislöytöihin, esimerkiksi Muumipurkit ja Harrodsin teepurkit jäivät lopulta kuvaamatta. Epämääräisesti laskien minulla on tällä hetkellä 40 kirppikseltä löytynyttä purkkia. Katsotaan, jospa joskus saan kaikki purnukat kuvattua. Ja luulenpa, että lisääkin purkkeja vielä eksyy kotiini/koteihini.Jaottelin karkeasti purkit kolmeen osastoon: entiset kahvi- tai kaakaopurkit, värikkäät tai geometrisesti koristellut purnukat ja kolmantena on niin sanotusti romanttinen ja hempeä osasto.

Purkkeja on tullut keräiltyä jo jonkin aikaa. Oikeastaan en osaa edes sanoa, koska ekan kirppispurkin olen mahtanut ostaa ja mikä se näistä olisi. Nykyään yritän hieman rajoittaa purkkien haalimista, vaikka melkein kaikille purkeille olen keksinyt käyttötarkoituksen. Monessa on sisällä teetä (olen teen suurkuluttaja!), kuiva-aineita tai sitten koruja tai muuta pikkusälää. Turussa peltipurkkeja löytyy kaikista muista huoneista paitsi eteisestä. Voisin hyvin eteiseenkin purkin sijoittaa, jos oikeanlainen tulisi vastaan.

Hauska yksityiskohta purkkikatsauksessa on talonmallinen yksilö, minkä kyljessä on kissa. Tuon purkin olen saanut joskus 90-luvulla. Nykyään purnukassa on rooibos-teetä. Toinen eläinkuvallinen purkki löytyi puolestaan kolme vuotta sitten Berliinistä. Purkki on yksi kestosuosikeistani!Välillä vastaan tulee edelleenkin kirppiksillä ihania purkkeja, joiden kohdalla koen suurta purkkihimoa. Tänä vuonna olen haksahtanut muun muassa Lady coffee -purkkiin. Mielelläni haalisin vielä Aarikan purnukoita lisää, mutta tuntuu siltä, että Aarikoiden hinnat tunnetaan vähän liiankin hyvin ja halpoja yksilöitä harvemmin löytyy. Omat Aarikkani olen löytänyt ainakin omasta mielestäni kohtuulliseen hintaan.

Huomasin myös, että blogihistoriani aikana olen ehtinyt myös myydä eteenpäin suht monta purkkia. Näitä yksilöitä pääsee kurkistelemaan ainakin tästä, täältä ja tästä.

Löytyykö lukijoista peltipurkkien keräilijöitä?

12 kommenttia:

 1. Oi mikä määrä ihania peltipurkkeja!!! Kadehdittava kokoelma! Ja aina peltipurkeille löytyy jotain käyttöä. Niihinhän voi tunkea vaikka ja mitä.
  Kiitos myös kivoista sanoistasi. ❤❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Jaana! Peltipurkit on kyllä käteviä, kun niissä voi säilyttää vaikka mitä.

   Poista
 2. Ah, peltipurkit on ihania! Tuo Aarikan sininen on tosi hieno! Lady coffee -purkki on ollut meillä teepurkkina jo kotikotona, ja äiti oli perinyt sen tädiltään joten arvokkaita aarteita ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Lady Coffee on erityisen ihana ja esineillä on vielä enemmän arvoa, kun niihin liittyy tarinoita.

   Poista
 3. Täällä on yksi keräilijä lisää! Ihania purkkeja ja kiva että olet keksinyt purkeille käyttötarkoituksetkin. Vaatii varmaan hieman mielikuvitusta noin monelle? :) Omat purkit on rehellisesti vaan hyllyissä esillä, olen tosin rajannut keräilyn lähinnä keltaisiin ja mustiin purkkeihin jotta homma pysyy aisoissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirkkukaroliina! Kuiva-ainekaapissa säilytän isointa osaa noista purkeista, eli ruokaa on suurimmassa osassa sisällä. Tietysti osa on myös koristeena. Värirajaus keräilyssä kuulostaa järkevältä!

   Poista
 4. Komea kokoelma ♡ Peltipurkit on kyl siitä hyviä keräilykohteita, että niille on aina käyttöä. Vaikka mä en vieläkään tunnusta keräileväni niitä =)

  Sunnuntaina 7.5. järjestetään Moron peräkonttikirppis Tampereella. Oletko tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Peltipurkit on kyllä kätevä keräilykohde, allekirjoitan asian. En taaskaan pääse Moron peräkonttikirppikselle. Toivottavasti joku vuosi pääsisin paikalle! Nyt olisi vielä pari näyttelyäkin, mitkä haluaisin Treella nähdä, mutta kaikkea ei vain ehdi ja pysty, harmi.

   Poista
 5. Hieno kokoelma peltipurkkeja! Itseltänikin löytyy "muutama". :) Olen yrittänyt rajoittaa purkkien ostelua kirppiksiltä, vain tosi halvat sallin itselleni. Blogini alkuaikoina aloitin peltipurkkien yksittäissesittelyn, into lopahti ennen kuin sain kaikkia edes kuvattua. Pääsin purkkiin no 34 asti. Sen jälkeen on kokoelma karttunut, tosin myös ihan uusillakin purkeilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Täytyypä kurkata sun peltipurkkiesittelyjä. Kokoelmasi kuulostaa kunnioitettavan kokoiselta!

   Poista
 6. Hei kyllä löytyy ! Ihania purkkeja sullakin <3 Minulla on osa purkeista kotona ja osa mökillä ja löytyy myös tuo Ladys coffee. Jaan purkkihimosi kanssasi sillä että kun näkee jonkun tulee tunne että se on saatava. Useimmat olen löytänyt myös kirppareilta euron muutaman hintaan mutta kyllä vähän enemmänkin tullu maksettua jos on jonkin halunnut....Myös minä jo sekosin laskuista montako purkkia on, blogistani löytyy esittelyjä jos kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Peltipurkit on koukuttavia. Nyt en ole pieneen aikaan ostanut yhtään purkkia. Saattaa repsahdus tapahtua piankin. Täytyy mennä vierailulle ja tutustumaan peltipurkkeihisi!

   Poista