lauantai 31. joulukuuta 2016

Kirppisvuosi 2016

Vuosi 2016 lähestyy loppuaan! Paljon olen kirppiksiä ehtinyt kiertää tänäkin vuonna, mutta mihinkä rakas harrastus katoaisi? Monenlaisia uusia ihanuuksia on kertynyt kotiin, mutta monista tavaroista olen myös luopunut.

Aloitin syksyllä uudelleen opiskelun ja kukkaron nyörejä on pitänyt kiristää entisestään. Tämäkin on näkynyt sekä postaustahdissa että tietysti myös tavaran määrässä. Toki, olen tänäkin vuonna pyrkinyt vähentämään kirppisshoppailua, osittain siinä myös onnistuen. Uusia "tavallisesta kaupasta" hankittuja vaatteita en ole ostanut enää moneen vuoteen juurikaan ja vuonna 2016 poikkeuksen tekivät ihkauusissa vaatteissa kahdet housut, sukat ja alusvaatteet.

Second hand -vaatteita on tullut haalittua silti jälleen urakalla. Onneksi kuitenkin melkein puolet vähemmän kuin viime vuonna. Jos oikein laskin, olen kiikuttanut kirppiksiltä kotiin 66 vaatetta. Huvittavaa on se, että jo näiden 66 joukossa on yksilöitä, jotka ovat jo nyt siirtyneet eteenpäin: ystäville tai kirppikselle. Onnistun siis edelleen tekemään huteja kirppisvaatteiden kanssa, argh!

Syyskuusta lähtien minulla on ollut kaksi kotia. Aina, kun olen Turun-kodissa, en voi välttyä "onpa täällä tavaraa" -ajatukselta. En ole vielä(kään) kaivanut KonMari-kirjaa käsiini, mutta ehkäpä ensi vuonna yritän miettiä vielä paremmin, millaista tavaraa oikeasti haluan. Intohimoisena kirppisharrastajana joudun liian usein ristiriidan äärelle: kaikkea ihanaa on loputtomasti, mutta säilytystilaa ei.

Keräsin viime ja edellisvuoden tavoin kirppisvuoden hitit ja hudit yhteen. Olkaa hyvä!
Linkeistä pääsee lukemaan postauksen, missä tavara on esitelty täällä blogissa ekaa kertaa.

Hitit

a) Värillinen suomalainen lasi

Löysin tammikuussa kierrätyskeskuksesta keltaiset Sulttaani-kulhot oivaan hintaan. Nyt haaveilen isosta tarjoilukulhosta, mutta samalla mietin, pitäisikö laittaa kulhot vain kiertoon ja keskittyä pelkästään Fauna-laseihin.



Saara Hopean tummansinisen maljakon löytäminen kesällä oli myös oikea onnenpotku!

b) Kilta-astiat, totta kai

Kiltaa on ihana kerätä ja löytää. Nyt alkaa hylly pursuilla oikein toden teolla, mutta Killalle löytyy aina tilaa! Ihmetystä herättänyt tuplakuppi löytyi vihdoin maaliskuussa ja kuin sattumalta toinen samanlainen käveli vastaan myös heinäkuussa. Ruskeat murokulhot olivat todellinen löytö hintansa puolesta, kuten etikkapullokin. Hyllykuvassa näkyy myös Arabian tattikuvioinen vuoka. Se voisi myös olla yksi astiahiteistä tältä vuodelta. Tatit <3





c) Emalia, kehäkukka ja kirsikka

Emalikulhot ovat osoitus lievästä pakkomielteestä. Onneksi enää iso sydänkulho aiheuttaa vastaavaa hullaantumista ja pakko saada -tunnetta. Kulhot olivat sijoitus, mutta hyvä sellainen  ainakin minulle.


d) Keittiön hylly ja lehtiteline

Toukokuussa löytynyt hylly on osoittautunut aivan ässäksi. Suorastaan rakastan tätä hyllyä! Lehtiteline on puolestaan enemmänkin järjetön esine, mutta niin kovin kaunis, että haluan ihailla sitä jatkossakin.



e) Opetustaulu

Ebba Masalinin kuvittama kasvitaulu edustaa myös jonkinnäköistä pakkomiellettä. Tarpeeksi kauan, kun olin ihaillut muiden mustapohjaisia kasvitauluja, oli aika niin sanotusti kypsä. Keväällä tapahtui lopullinen repsahdus.


f) Vaatteet

Japanista löytämäni harmaa mekko on heittämällä vuoden paras vaateostos. En kuvannut mekkoa ikinä selkäpuolelta, mutta mekon selästä löytyy melkeinpä sen juju: hieman avoimempi selkäosa tekee siitä yllättävän ja hauskan.


Marimekon tossut ovat puolestaan osoittautuneet aivan loistaviksi. Vedän ne useimmiten jalkaani ollessani Turun-kodissa.


Kolmas vaate-hitti on hieman surullinen tapaus. Lokakuussa Tukholmasta löytämäni Remake-pipo oli aivan mieletön: kiva, lämmin, monikäyttöinen. Ja sitten menin ja unohdin sen metroon joulukuun alussa! Nyyh. Löytötavaratoimistosta pipoani ei löytynyt ja nyt joudun vain muistelemaan ehkä parhainta omistamaani pipoa ja etsimään epätoivoisesti jotain yhtä hyvää tilalle.


Hudit

a) Kalliit (ja vähän huonot) ostokset

Olen tavoitellut Nooan arkki -emalimukia jo pitkään. Nyt toki omistan mukin, mutta maksoin mukista aika paljon verrattuna sen kuntoon (24 euroa). Jotenkin ostos tökkii minua ja luulen, että en saa tästä mukista koskaan niin sanotusti omia takaisin, jos haluan päästä siitä eroon. Ehkä vain tyydyn ihailemaan rupista mukia ja toivon, että joskus vastaani kävelee priimakuntoinen muki eurolla.


Vuokon mekko on puolestaan aivan ihana, eikä edes törkeän kallis (25 euroa), mutta vaikka mekko päälleni menikin ja olisin sitä voinut käyttää, välillä ostokset eivät vain mene nappiin   ainakaan jos vaatetta ei sovita. Tähän mekkokaunokaiseen tarvittaisiin vähintään 10 cm lisää säären pituuteen.


b) "Kun halvalla sai"

Tiedättekö tilanteen, kun kirppiksellä tulee vastaan joku esine aivan älyttömän halvalla? "Kyllä, jihuu!" Reaktio pitäisi pikemminkin olla "ei". Sorruin tänäkin vuonna halvan hinnan sokaisemana useampaan hutiin. Ehkä kuitenkin vähän aikaisempia vuosia vähemmän tuli sohlattua halpuuden kanssa. Pohjanmaan-kierrokselta retroisa tarjotin oli tällainen hintaan perustuva huti. Myös muovinen laukku taisi olla samanlainen kömmähdys, samoin peltipurkki.


c) Vaatteet

Vaatteet taitavat olla huti-kategorian todellinen kuningas tai kuningatar. Olen ostanut sekä liian suuria että liian pieniä, väärän tyylisiä tai huonolaatuisia vaatteita. Yksi ansa, johon olen langennut toki, on halpa hinta. Kuvissa esillä kesällä löytynyt nukkaantunut trikoopaita (olen päässyt eroon onneksi tästä yksilöstä jo), vuoden alussa ostetut liian kookkaat trikoot ja ei-vieläkään pienennetty silkkitoppi.







   

Tähän loppuun vielä pari postaamatta jäänyttä kirppislöytöä tältä vuodelta. Nämä vaatteet ovat onneksi osoittautuneet oikein onnistuneiksi löydöiksi! Musta COS:n tunika/mekko löytyi 9 eurolla Puotilan Kontista. Vaate on ihana! Siinä on kaiken lisäksi puuvillaa ja villaa, eli materiaali on mitä parhain.



Hieman merihenkinen mekko löytyi puolestaan Kampin kirpputorilta kolmella eurolla. Mekkoa on selvästi pienennetty ja minulle se on nyt aivan tismalleen sopiva. Vaatteessa on jäljellä niskalappu Janina-tekstillä, mutta muuten en tiedä mekosta mitään.



Nyt siis katseet kohti uutta vuotta! Toivottavasti se tuo meille kaikkea hienoa ja ihanaa tullessaan. Toivotan teille kaikille ihanille lukijoille loistavaa vuotta 2017!

8 kommenttia:

  1. Kiva kooste! Yritän itsekin hillitä itseäni halpojen kirppislöytöjen kanssa, varsinkin ajatuksella, että ostan ja myyn kalliimmalla eteenpäin. En kuitenkaan ikinä myy ja kamaa kertyy. Pitää vain keskittyä joihinkin keräilykohteisiin, vaikka välillä vaikeaa onkin.

    Ihanaa vuotta 2017 ja mahtavia kirppislöytöjä ensi vuodelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! Kirppistely on kyllä oikeaa tasapainoilua ihanien esineiden ja tavarapaljouden välillä.

      Poista
  2. Kiva lukea tälläinen vuosikatsaus.
    Hienoja astioita olet jälleen löytänyt.
    Hyvää kirppisvuotta toivotan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä tykkään lukea myös tällaisia katsauksia, kiva että muutkin tykkäävät!

      Poista
  3. Jälleen kerran todella mielenkiintoinen postaus! Ihanaa lukea näitä ja ihastella sun tavaroita! Ja kyllä vaan täälläkin sorrutaan useinkin siihen, että kun halvalla sai.. Onneksi melkein aina kuitenkin menee sitten jollekin tutulle! Mutta kauheasti siinä ei ehkä säästä, kun tämmöistä tavaraa roudaa kirppikseltä! :D Kivaa uutta vuotta ja hyviä kirppiksiä! Täällä uuden vuoden toiveena paljon postauksia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta ja kannustavasta kommentista! Pidetään peukkuja, että kirppiskömmähdyksiä tulee tänä vuonna vähemmän meille molemmille.

      Poista
  4. Hienoja löytöjä! Sulttaanit ovat tosi kauniin ja raikkaan väriset ♥. Ja tuo hylly on aivan huippuhieno.

    Hyvää uutta vuotta ja paljon onnekkaita kirppiskierroksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! Toivotaan meille molemmille hyviä kirppiskierroksia ja -löytöjä tälle vuodelle!

      Poista