keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Vuoden ekat kirppislöydöt

Kirpeän kaunista uutta vuotta! Jopa etelässä paukkuvat nyt pakkaset ja olen saanut vihdoin kaivaa kaikki ihanat paksut villavaatteet esiin. Toivottavasti talvinen keli jatkuisi edes jonkin aikaa ja luntakin saisi tulla.


Sääpuheet syrjään ja siirrytään itse asiaan, eli kirppisjuttuihin. Tämän vuoden eka kirppisrundi on suoritettu ja ihan kivoin tuloksin! Jos nyt ihan totta puhutaan ja kalenteria tuijotetaan, niin ehdin ennen vuoden vaihdettakin kirppisshoppailla: ensin aaton aattona, kun hain Kirppis-Center Manhattanilta hintalappuja omia kirppisrojuja varten (en voinut vastustaa kierrosta kirpparilla, vaikka mitään ei pitänyt katsella tai ostaa) ja sitten vielä välipäivinä Pariisissa.Nämä lasiset joulupallot (yhteensä 1,90 euroa) sulostuttivat siis jo jouluna kotia. Pian pakkaan nämäkin laatikkoon, mutta jotenkin näiden pallojen väritys on vähemmän jouluisa, kuin vaikka keittiön kirkkaanpunaisissa tai kultaisissa koristeissa, mitkä keräsin jo pois. Pallot ovat melkeinpä kitschiä, ainakin tuo yksi, missä on reilusti hilettä ja muovikukkasia. Osa palloista näyttää vanhoilta ja haurailta, mutta onneksi kaikki pallot ovat vielä ehjiä.


Pallojen kanssa samassa pussissa oli kaksi kiiltävää paperista (?) kuusenkoristetta. Tällaisia koristeita minulla ei vielä olekaan, mutta tykkään näistäkin paljon. Hopeapeilin joulu -kirjassa tämän oloisia koristeita on kuvissa, mutta en tiedä, ovatko nämä uusia vai vanhoja, mutta kivoja nämä joka tapauksessa ovat!Tämän viikon maanantaina Manhattanilla (kävin siistimässä kirppispöytää ja viemässä vähän lisää tavaroita) silmiini osui (tietysti!) ihana ruusukuvioinen GWS:n peltipurkki neljällä eurolla. En voinut vastustaa purkkia. Onneksi olen saanut myytyä itse kaksi peltipurkkia pois, eli purkkitasapaino melkein säilyy. Toinen purkki on lasinen Riihimäen ilvestölkki. Purkki lähti mielestäni tosi halvalla, se maksoi vain 0,50 euroa!
Vuokon raidallinen kauluspaita oli liian houkutteleva, joten nappasin sen mukaani 7,50 eurolla. En ehtinyt tai jaksanut sovittaa paitaa Manhattanilla, eli pienen kylmän hien saattelemana, napitin paidan ylleni kotona ja onneksi paita on sopiva. Aika lyhyt on muistini, kun edellisessä postauksessa kirosin kirppisvaate-huteja ja nyt otin taas saman riskin second hand -vaatteen kanssa. Onneksi lopputulos on pätevä.Toinen vaatelöytö on itse asiassa viime vuoden puolelta. Olin välipäivinä kolme päivää Pariisissa ja ehdin piipahtaa parissa vintage-liikkeessäkin. Petrolinsininen silkkipaita löytyi Kilo Shopista Marais'n kaupunginosasta, missä second hand -liikkeitä on enemmänkin. Liikkeen hinnoittelu ei ole aivan halpa ja paita/tunika/mekko maksoi 7,50 euroa. Ostin paidan tietoisena sen isosta koosta ja ideana on, että pidän sitä enemmänkin mekkona. Koska paidassa ei ole perinteistä hartialinjaa, toimii tämä ylisuuri vaate mielestäni myös mekkona. Kuvissa paita on ikävän ryppyinen, mutta toisaalta olen niin laiska silittäjä, että vaate taitaa mennä päälleni yhtä ryppyisenä...

Tähän loppuun vielä parit tunnelmakuvat aina yhtä ihanasta Pariisista. Mukavaa loppuviikkoa ja loppiaista!

6 kommenttia:

 1. Kauniita nuo lasiset joulukoristeet <3 Minulla on muutamia lasipalloja, joita olen saanut isoäidiltäni. Mistään ei vaan meinaa löytyä lisää, toivottvasti joskus onni vielä potkaisee.
  Mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasiset pallot on kyllä ihania. Mä olen omani löytänyt juurikin Turusta Manhattanilta ja sitten ulkomailta. Toivottavasti onni vielä potkaisee sua pallojen kanssa! Ihanaa uutta vuotta!

   Poista
 2. No ohhoh, olipa kyllä edullinen Ilves-purkki, noista kun pyydetään ihan käsittämättömiä hintoja. Tuo pinkki paperikoriste näyttää tutulta, meillä on tainnut olla kotona tuollainen joskus kultaisella 80-luvulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilves-tölkki oli kyllä halpa, itsekin ihan ihmettelin, samoin kirppiksen kassa! Luulen, että kiiltävät kuusenkoristeet ei ole ihan uusia, eli 70-80-luku osuu varmaan aika oikeaan.

   Poista
 3. Vanhat lasiset kuusenkoristeet ovat kyllä ihania. Olen joitakin ostanut jemmaan, vaikka vielä ei ikinä ole ollut tilaa kuuselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jemma on hyvä olla, jos kuusi joskus vielä tulee! Mä laitan koristeet ikkunaan tai tarjottimelle tms. eli en osaa edes kuusta kaivata, vaikka meille se kyllä olohuoneeseen mahtuisi.

   Poista