sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Valkoista valkoisella

Valkoinen väri on tuottanut minulle jo pitkään ongelmia. Varsinkin vaatteissa. En taida omistaa yhtään kokovalkoista vaatetta. Sisustuksessa olen lempeämpi tätä väriä kohtaan, mutta en haaveile kliinin valkoisesta kodista. Asunnossamme kaikki seinät ovat tosin valkoisia ja esimerkiksi olohuoneen pöytä on kiiltävän valkoinen, mutta tämän enempää valkoista ei sitten tarvitsekaan olla.


Astioissa ja asusteissa (paitsi tekonahkaiset kengät..nounou) valkoinen onkin sitten taas eri juttu. Selailin pitkästä aikaa huuto.netia ja päätin kokeilla huutisonnea monen vuoden tauon jälkeen. Syy palvelun uudelleenaktivointiin oli viisi paria Kilta-kahvikuppeja. Sain kupit kolmen euron kappalehintaan. Yksittäisiä kuppeja löytää kyllä huomattavasti halvemmallakin, mutta pieni setti samaa väriä kiehtoi tällä kertaa enemmän kuin ns. eriparisetit. Onnistuneen huutisoston jälkeen olen taas aktiivisemmin kurkkinut huuto.netia, mutta vielä ei ole osunut silmään mitään yhtä hyvää diiliä.

Ihan perinteiseltä kirpparilta (Ykköstien kirpputori) löysin puolestani Marimekon kaksi Maija Isolan suunnittelemaa Muija-kuosista peltipurkkia. Nämä purkit eivät olleet halpoa (à 4 euroa), mutta ne olivat erityisesti mieleeni, koska lapsuuden kodissani tällaisissa on säilytetty esimerkiksi korppujauhoa. Pohjassa komeilee Marimekon logon ja Made in Finland -tekstin lisäksi GWS-teksti. En ollut tajunnutkaan, että retropurkkeista tuttu GWS on jatkanut toimintaansa myöhemminkin ja valmistanut purkkeja eri brändeille.Viimeinen valkoinen ja ehkä hieman turhakin ja kalliskin ostos löytyi Facebookin paikalliskirpparilta. Alan selvästi tulla vanhaksi, koska omasta lapsuudestani muistuttavat asiat innostavat entistä enemmän. Tämän tyyppinen ehkä pinkki muovikassi minulla oli joskus aikoinaan! Muovinen ranta- tai kesäkassi on hieman epäkätevä, mutta ei se mitään. Nyt puuttuvat enää kesäkelit!

Muovinen verkkokassi 8 euroa Facebook-kirppikseltä.


Ps. lisäsin blogin Blogipolkuun

14 kommenttia:

 1. Kivoja löytöjä! Varsinkin nuo kupit olisin kelpuuttanut meillekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilviraitti! Nuo kupit ovat kyllä kovasti mieleeni.

   Poista
 2. Ollaan tehty ihan samanlaisia löytöjä :D Ostin juuri kanssa neljällä eurolla tuollaisen pienen Marimekon Muija-kuosisen peltipurkin sekä aika lailla samanlaisen valkoisen verkkokassin, jonka tosin aion antaa lahjaksi yhdelle sitä tarvitsevalle tapaukselle.. Joten kivoja löytöjä olet onnistunut tekemään, kupit mukaan lukien :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hauskaa! Ihan samoja löytöjä todellakin. Hyvä maku sulla siis myös!

   Poista
 3. Ihania löytöjä! Voi kun löytäisin itsellekin noita purkkeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SannaA! Olen pitkään halunnut jo noita Muija-purkkeja, hauskaa että niitä nyt löysin ja vielä kaksin kappalein.

   Poista
 4. Ykköstien kirppis...hmmm. olisiko sama, joka on täällä päin ,vai voiko olla saman niminen..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaarinan Ykköstien kippiksellä olin, eli Turussa päin. Jos kuulostaa oikealta, niin sitten on varmasti sama paikka.

   Poista
 5. Hyviä löytöjä. Ei tuollaisia kolmen euron kuppeja voi oikein ohittaa. Jollakin kirpparilla näytti olevan punapohjaisia Muija-purkkeja 8 euron hintaa. Siihen nähden sait halvalla. Piri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piri. Hauskaa kuulla, että Muija-purkit ovat ainakin näkemiisi purkkeihin verrattuna melkeinpä halvat!

   Poista
 6. Oih, sinä se saat valkoisenkin värin näyttämään niin viehättävältä! :) Hauskoja ostoksia ja käytännöllisiltäkin vaikuttavat. Minun korviini nuo Muija-purkit kuulostavat tosin aika edullisilta - itse kun olen bongannut samanlaisia noin kaksinkertaisilla hinnoilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista Ripakinttu! Hauskaa huomata kommenteissa, että Muija-purkit ovat osoittautuneet pikemminkin halvoiksi kuin kalliiksi. Kerrankin oli siis mullakin peltipurkkituuria!

   Poista
 7. Voi, minullakin oli lapsuudessa tuollainen kassi keltaisen värisenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Rosita. Nuo kassit ovat kyllä ihania ja tuntuu, että monilla on muistoja juuri näistä yksilöistä. Kävin muuten kurkkimassa blogiasi - ihana luomus!

   Poista