perjantai 19. kesäkuuta 2015

Naamioita ja muita epämääräisyyksiä

Tällainen puolikas kasvo kurkkailee keittiön hyllystä. Tuo pärekori on täynnä epämääräistä pikkusilppua: postaamattomia kirppistavaroita, kortteja, kuitteja, nauhaa jne. Ruman sekasorron saa piiloon, kun korin pinnalle laittaa vaikkapa paperisin puolimaskin.


Nämä ovat reproja viktoriaanisen ajan naamioista 1890-luvulta. Maskit kuuluvat Madame Tussauds'n kokoelmaan ja olen törmännyt näihin hitusen hämmentäviin naamioihin esim. museokaupoissa. Sveitsiläinen perhetuttumme puki tämän kaltaisen naamion ylleen ollessani lapsi  muistan edelleen, kuinka hassulta aikuinen mies näytti tällainen puolimaski päässään.

Paperinen maski à 0,50 euroa.
Järjestin toukokuun lopussa ystäväni kanssa massiiviset kuohuviinin maistajaiset ja ideana oli, että kaikki lajikkeet maistellaan lasisista laseista. Loppujen lopuksi laseja saatin haalittua noin 80 ja viime metreillä ostin vielä Kierrätyskeskuksesta ja Kontista vähän lisää (noin 15 lasia 5 euroa yhteensä). Kahdet hieman erilaiset lasit pääsivät kuviin asti: kristallijäljitelmä ja ylöspäin kapeneva malli. Joitakin kuohuviinilaseja ostin myös Ikeasta. Hullua, että upouusi lasi voi edes maksaa 79 senttiä kipale! Jossain kohtaa tuotantoketjua taitaa olla hieman häikkää....No, onneksi löysin hyvän määrän kierrätettynä laseja hyvin lyhyessä ajassa, koska yritän välttää Ikean kaltaisia toimijoita.

Kontista löysin alehyllystä lasien hakumatkalla keltaisen sokerikon ja kermakon. Molempien pohjassa on Arabian leima (tuotanto 19491969) ja nämä ovat ns. R-mallia. Yritin googletella tuota R-mallia, mutta en oikein päässyt vielä tolkkuun asiasta. Sokerikon kohdalla ajattelin, että sen muoto on todella lähellä Kiltaa, kun taas kermakko on aivan liian koristeellinen Killaksi. Näiden osto tapahtui ilman sen syvempää pohdintaa. Hinta taisi olla kimmoke ostokseen, 5 euroa. Katsotaan, jospa saan myytyä tai annettua lahjaksi näitä eteenpäin.

En voi vastustaa pronssisia Tsaikka-laseja tai niiden yksittäisiä renkaitakaan. Minullahan on jo komea kokoelma kultaisia Tsaikkoja ja näitä pronssinvärisiäkin on kerääntynyt useampia, mutta ainahan kotiin mahtuu yksi Tsaikka lisää. 0,80 eurolla sain tämä yksilön Patakirppikseltä, vielä pitää löytää halvalla lasi (ja laittaa ylimääräinen rengas kiertoon).

Täysin impulsiivinen ostos tapahtui Kirppiskeskus Hassiselta jossain kohtaa kevättä. Englantilainen kalalautanen tai vati ei ole aivan löytänyt paikkaansa tai käyttöä, mutta ehkä näin vielä tapahtuu. Nyt laitoin kalavadin olohuoneen pöydälle osaksi kesäasetelmaa.

Englantilainen kalavati eurolla Hassiselta.Loppuun vielä hieman pelottava maskikuva. Hahhhaaa, hyvää juhannusta!

2 kommenttia:

  1. Mulla oli noita naamareita, kun olin pieni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa! En ole vielä keksinyt mitään ns. oikeaa käyttöä noille naamioille, mutta ehkä joku kerta jompi kumpi maskeista päätyy naamiaisiin asti.

      Poista