tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kesäkuun löytöjä, osa 2

Tapahtui juhannussunnuntaina: päädyin kiertelemään illansuussa itselleni ei-niin-tuttuja paikkoja Turussa: Martinmäki ja Kakola. Matka kulki luonnonkukkien metsästyksen ja veneiden bongauksen ehdoilla. Reitin yhdistävä tekijä oli Aurajoki. Ennen Kakolanmäelle kipuamista, talsimme hetken Linnankatua ja huomasin sattumalta kirppismäisen paikan. Liimasin nenäni ikkunaan ja hihkuin innoissani: "Mikä tämä paikka oikein on? Hyllyssä taitaa olla Kirsikka-kulhoja! Voiko niiden hinta todellakin olla 50 senttiä?". Olin kohdannut Turun Kylätalon. Huvittavaa sinänsä, että viiletän pyörällä tai autolla tuosta ohi melkein viikoittain, mutta en ole kertaakaan kävellyt ikkunan ohi.

Suuntasin Kylätalon kirpparille pari päivää ensikohtaamisen jälkeen ja visiitti oli erittäin onnistunut. Harvemmin tulee tällaisia kapistuksia vastaan ainakaan minulle näillä hinnoilla. Koko setti kustansi yhteensä 15,50 euroa.

Ikkunasta bongaamani Nanny Stillin Kirsi(kka)-kulhot osoittautuivat tuikku- tai kynttiläastioiksi ja nämä kupit meinasin jättää hyllyyn  kunnes tulin järkiini. Tiedättekö niitä hetkiä, kun kirppisympäristössä jokin asia näyttää huonommalta kuin oikeasti (ja välillä myös toisinpäin), mutta oikeassa miljöössä kaikki on toisin?


Paikka on todella pieni ja ensisilmäyksellä en havainnoinut aivan kaikkea. Ystävällinen myyjä opasti minua ja kertoi, että kaikki näkyvä olisi myynnissä ja myös kahvilan puolella löytyi vitriinistä lisää astioita ja takahuoneesta myös. Kiipeilinkin siis tuoleilla ja kurkottelin hyllyille, eikä turhaan: Baret Waren täydellisessä kunnossa oleva teepurkki löytyi hyllyn perältä 3,50 eurolla ja Stillin suunnittelema Flindari-lasipullo/karahvi eurolla. 
Riihimäen lasin Flindari-pullossa ei lasikorkkia ole enää tallella. Tätä mallia on valmistettu ainakin kahta kokoa ja samaiseen pulloon törmää usein juurikin ilman korkkia. 

Kaunis lasinen paperipaino on hieman turhake, mutta en pystynyt jättämään sitä hyllyyn neljällä eurolla. Olen aika tumpelo lasiesineiden kanssa  tunnistan ja tiedän paljon paremmin esim. posliinastioita, mutta lasiasioissa saattaa mennä useinkin ohi ns. keräilytavaraa. Onneksi en ihan kaikkea kuitenkaan keräile ja yritän pitää lasiesineiden haalimisen kurissa.

Aarikan pienempi ja isompi peltipurkki (yhteensä 6,50 euroa) ovat priimakuntoisia sisältä ja ulkoa. Purkkikokoelma siis kasvoi entisestään!

Tässä kesäkuun löydöt siis kokonaisuudessaan. Historiallista: enää ei löydy rästissä olevia kirppislöytöjä (paitsi yksi peili, mikä on edelleen hieman väärällä paikalla). Uusia löytöjä kohti siis!

10 kommenttia:

 1. Tuo Turun kylätalon kirppis kuulostaa kyllä sellaiselle paikalle, että jos kesällä Turkuun eksyn, niin ehdottomasti suuntaan katsastamaan kyseisen paikan. Tosi edullisia löytöjä olet kyllä tehnyt sieltä ja huikeen kivalta aarteiden etsinnältä kuulostaa tuo, että voi tuoleille kiipeillä ylähyllyjä kurkkimaan.. Siellä lienee vaikka mitä löydettävää! On varsin ollut mahtavaa löytää priimakuntoisia Aarikan peltipurkkeja ja vieläpä noin edullisesti. Ja nuo Riihimäen Lasin Kirsi-tuikkukipotkin ovat kivannäköiset ja olisin itsekin ne ehdottomasti ostanut tuohon hintaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon Kylätalon kirpparin löytäminen oli kyllä riemukasta! Olen paljasjalkainen turkulainen, eli tuntuu jopa ihmeelliseltä, että tällaiselta kirppisharakalta on paikka mennyt ohi. Ns. varoituksen sana: kirpparin tilat on tosi pienet ja en tiedä, millainen vaihtuvuus tavaroilla on. Palvelu oli kyllä erinomaista (onnistuin jättämään rahat kotiin ja sain hakea löytöni seuraavana päivänä jne.), eli suosittelen paikkaa tietysti!

   Poista
 2. Jaahas, seuraavalle Turun reissulle tuli heti yksi käymisen arvoinen paikka lisää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Täytyypä minunkin käydä tuolla kurkkimassa aina välillä, millaista tavaraa hyllyihin on ilmestynyt.

   Poista
 3. Aa oi nuita aarikan purkkeja on siis vaakaraitaisinakin. Minullakin on nuita useampia, mutta pystyraitaisina ja ruudullisina. Ihanat löydöt <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia. Ja juu, en ole tainnut tuollaisia pystyraitaisia nähdä minäkään ennen. Hyllyyn jäi vielä useampi pienemmän kokoinen samalanlainen.

   Poista
 4. Mukava huomata, että muutkin ovat löytäneet Turun Kylätalon. Se on mukava paikka, pistäydyn lähes viikoittain. Kahvikupin ja tuoreen viinerin jälkeen alan penkomaan hyllyjä. Olen tehnyt mielenkiintoisia löytöjä, koska uutta tavaraa tulee jatkuvasti. Samalla parantelen maailmaan ystävällisen henkilökunnan tai muiden kävijöiden kanssa. Välillä pääsen penkomaan laatikoita ”uutta tavaraa”. Hinnat ovat olleet edullisia. Suosittelen paikkaa muillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka tuntui tosi kivalta ja henkilökunta oli todella mukavaa. Kiva kuulla myös, että tavaroiden vaihtuvuutta on.

   Poista
 5. Aarikan purkit on niin herkut! Ja totta tuo, kirppiksillä moni esine ikään kuin hukkuu kaiken muun sekaan, mutta kun ne laittaa sopivaan ympäristöön, niin niistä tulee paljon kauniimpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Aarikan purkit oli ns. pakko ottaa, vaikka purkkeja ja purnukoita on vähän liikaakin kaapeissa, mutta hyväkuntoisia ja kohtuuhintaisia ei todellakaan usein löydä.

   Poista