tiistai 12. huhtikuuta 2016

Kevättä kohti

Luvassa on vaihteeksi ihan perinteinen kirppislöytöpostaus. Edellisessä tekstissä vatvoin Muumi-mukeista ja sitä ennen huumailin Japania. Ruotuun on siis palattu, ei hätää! Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille Arabiaa ja Muumeja käsitelleen tekstin kommentoijille. Tuntuu mahtavalta, että samoilla linjoilla liikkuvia lukijoita on selvästi useita ja aihe puhututtaa!

Mutta, ne kirppislöydöt. Olen vähän kuin varkain ja salaa haalinut nurkkiin maljakoita. Jotenkin eripariastioiden kanssa osaan hillitä itseni, koska tiedän jaksavani pitkään vain Kiltaa, vähän emalia, Koko-mukeja, Kartio-laseja ja Faunaa (ja ai, niin niitä Muumi-mukeja), mutta maljakothan ovat ihan viattomia pikku söpöläisiä. Ne mahtuvat minne vain ja säilytystilaa niiden kohdalla ei tarvitse edes miettiä, kröhöm.


Harmaa lasinen kaunokainen löytyi pääsiäisen aikoihin Kaarinan Ykköstien kirppikseltä kahdeksalla eurolla. Käsittääkseni kyseessä on Saara Hopean Nuutajärven lasille suunnittelema yksilö. Silmääni miellyttää tässä maljakossa kaikki: väri, linjakkuus ja koko. Googlettelun avulla en oikein saanut kamalasti irti tästä vaasista. Kyseessä taitaa olla SH 105, mutta kertokaa ihmeessä, jos tunnistatte tämän joksikin toiseksi. Maljakko ajoittuu 19501960-luvulle todennäköisesti.



Toinen, melkeinpä kummallinen ostos, on vaaleanpunainen tai roosan värinen keraaminen Arabian maljakko. Minä ja vaaleat värit eivät oikein sovi samaan lauseeseen, mutta olen jostain syystä varsinkin tässä kevään korvilla alkanut kaivata jotain vähemmän voimakasta ja värikästä ympärilleni. Nyt lykkäsinkin olohuoneen pöydälle tanskalaiset vaaleansiniset kynttilänjalat ja niiden kaveriksi tämän hempeilyvaasin ja vaaleanharmaan lasimaljakon.



Tämän kuulan löysin Säkylästä Kaisla-kirppikseltä. Aluksi en edes napannut maljakkoa mukaani, mutta kierroksen päätteeksi päätin katsoa maljakkoa uudelleen. Nyt pallura viehättää silmää kovasti, onneksi pelastin sen mukaani. Tästä maljakosta oli melkein vaikeampi saada infoa internetistä kuin tuosta mahdollisesta Saara Hopeasta. Leima viittaa 1960-lukuun, mutta yhden saman mallisen vaasin bongasin Googlesta ja se oli ajoitettu 1950-luvulle. Hoi, viisaammat, osaatteko kertoa jotain tästä kaverista?



Tämäkään yksilö ei ollut mielestäni mahdottoman hintainen. Maksoin siitäkin kahdeksan euroa. Loppuun vielä esimerkki vähän erilaisesta löydöksestä: Marimekon sisätossukat (3 euroa). Tossut on ihan mahtavat! Ajattelin aluksi viedä nämä sukan ja tossun välimaastossa keikkuvat jalkineet töihin, mutta olenkin tassutellut nämä jalassa ihan kotosalla. Nämä ovat hyvä vaihtoehto villasukille, varsinkin kun alkaa olla jo hitusen lämpimämpää.







Tossut löytyivät uudehkolta Riimi-kirppikseltä. Vierailukerrasta jäi käteen muitakin löytöjä, mutta niistä lisää myöhemmin!

18 kommenttia:

  1. Moi! Pakko kommentoida, että löysin blogisi ihan äskettäin, ja olen ihan rakastunut tähän! Olen itsekin kirppishullu, ja sain suunnattoman suuria kiksejä, kun jouduin äskettäin raskauden takia parin viikon vuodelepoon, ja sinä aikana luin koko blogisi ja ihailin kaikki löytösi! Oli ihanaa kirppistuskissaan lukea toisen löydöistä ja haaveilla omista tulevista reissuista. :) Eli kiitos sinulle tästä blogista! Aion pysyä lukijana. Ja p.s. Täällä on myöskin täysin samat fiilikset ja mietteet muumimukiasiasta.. Terkuin Hanski

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos Hanski! Kiva, että olet jaksanut innostua vanhoistakin teksteistä, itselle nuo ekan vuoden postaukset on jotenkin kröhöm, mutta hauskaa, että niitäkin jaksaa lukea. Toivottavasti pääset pian itsekin kirppistelemään ihan kunnolla. Tervetuloa Kirppisrakkauden matkaan ja mukavaa, että kommentoit!

      Poista
  2. Täytyi tulla vielä tänne blogiinkin ihastelemaan näitä maljakoita. Todella kauniit! :) Itse omistan varsinaisia maljakoita tosi vähän ja lähinnä vain aaltomaljakko on käytössä. Täytyisi korjata asia, joten toivottavasti törmään itsekin näin kauniisiin. Vien huomenna kahdeksi viikoksi kirppikselle tavaraa myyntiin, joten pelkona on, että jotain tulee kannettua kotiinkin päin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin oli aikaisemmin aika niukasti ns. oikeita maljakoita, kun lasipurkeissa kukat näyttää mun mielestä myös tosi kivoilta. Nyt tilanne maljakoiden kanssa onkin toinen. Oma kirppismyynti tuottaa usein löytöjä, mutta yleensä hyviä! Onnea siis myyntiin ja maljakko-onnea myös!

      Poista
  3. Kiitos kirpparivinkistä! Täytyykin mennä tällä viikolla tsekkaamaan tuo Riimi-kirppis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, paikka oli positiivinen yllätys! Kannattaa mennä tutustumaan.

      Poista
    2. Kannatti kyllä! Löysin Brion vedettävän kirahvin lähes uudenveroisena vitosella.

      Poista
    3. Hienoa! Kiva, että teit hyvän löydön!

      Poista
  4. Tuo Arabian maljakko on aivan ihana ja olen ollut niin vihainen itselleni, että en napannut samanlaista mintunvihreä mukaani kun tässä taannoin sellaiseen törmäsin. Minäkään en ole kuullut tuollaisesta Riimi-kirppiksestä täytyykin joskus poiketa, kiitos siis vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, mintunvihreä pallero olisi ihana! Joskus sitä jättää kirppikselle hienouksia, mitä katuu jälkeenpäin, onneksi ei sentään usein. Riimi-kirppikselle kannattaa mennä piipahtamaan, vaikka taso voi olla vaihteleva. Pelkään, että jossain vaiheessa paikassa on paljon ketjuliikevaatteita ja ei vanhempaa kamaa, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

      Poista
  5. Harmaa maljakko on linjakas ja huikean kaunis. Vaaleanpunainen on hyvin söpö. Tämä maljakkokaksikko täydentää oikein hyvin toisiaan. Mainiot löydöt siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! Munkin mielestä nämä maljakot näyttävät varsinkin yhdessä kivalta.

      Poista
  6. Kauniita maljakoita ♡ Mä en tuota vaaleanpunaista vaasia olisi kyl arvannut Arabiaksi =) Tosi näppärät nuo tossut. Tuollaiset olisi itsellekin kivat, kun olen niin mahdoton viluvarvas =)

    Mukavaa viikonloppua ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Tuo Arabian maljakko ei taida olla ihan kamalan tuttu malli tai paljon tehty, kun en oikein löytänyt mitään tietoa edes siitä. Olisi kyllä hauska tietää lisää. Kivaa viikonloppua myös sulle!

      Poista
  7. Ihana tuo Arabian tunnistamaton Pinkki.

    VastaaPoista
  8. Hei, löytyikö vaaleanpunaisesta maljakosta infoa? Löysin nimittäin tänään samanlaisen maljakon, mutta luultavammin harrastelijamaalari on maalannut sen päälle mustalla ja kultaisella raitoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En valitattavasti osaa kertoa lisää maljakosta. Itse asiassa annoin lahjaksi tuon ystävälleni, eli ehkä en enää senkään takia ole aktiivisesti tietoa etsinyt.

      Poista