torstai 28. huhtikuuta 2016

Sekalaisia juttuja

Välillä täytyy kaivaa esiin hautautuneet kirppishankinnat. Osa tavaroista on solahtanut jo osaksi arkea niin, että niitä ei edes ajattele uusiksi ja osa on edelleen odottamassa omaa hetkeään.

Vaatteiden kanssa kävi taas perinteisesti, eli en vieläkään kuvannut viimeisimpiä hankintoja. Kivatkin vaatekappaleet tuppaavat unohtua nurkkaan murjottamaan ja odottamaan otollista kuvaushetkeä. Tässäpä kuitenkin kuvakavalkadi kaikesta muusta kirppisroippeesta.

1. Leikkuulauta, 0,50 euroaTähän leikkuulautaan liittyy huvittava tarina kirppismaniasta: tammikuussa hammaslääkärin päätteeksi bongasin terveyskeskuksen alakerrasta kirppisnurkan. Kello oli aika paljon ja osa valoista oli jo sammutettu. Menin kuitenkin kohnottamaan kirppiskamoja ja bongasin pienen puisen leikkuulaudan. Nakkasin kolikon lippaaseen, otin laudan kainaloon ja lähdin kohti kotia. Kotona myöhemmin tajusin, että kaikessa hammaslääkärijärkytyksessä ja kirpppishuumassa, olin unohtanut kukkaroni kirppispöydälle! Voitte uskoa paniikin, mikä valtasi minut kun tajusin rahapussin jääneen terveyskeskuksen aulaan. No, loppu hyvin, kaikki hyvin: kukkaro oli paikoillaan ja sain sen vartijapalvelun kautta vielä samana iltana itselleni. Surkuhupaisaa on se, että intouduin niin kovasti yllärikirppiksestä, että olin menettää omaisuuteni...

2. Emalimuki, 2,50 euroa
Tämänkin emalimukin tarinaan liittyy hammaslääkäri. Olen joutunut nyt vasta viimeisen vuoden aikana kokemaan hampaiden porausta ja olen palkinnut itseni hammaslääkärikäynnin jälkeen visiitillä Kirkkotien Ekotorilla. Nyt kun Ekotori on muuttanut, päätin silti tehdä perinteisen kierrätyskeskuskierroksen hammaslääkärin jälkeen, vaikka kierrätyskeskus ei enää ihan naapurissa sijaitsekaan. En voinut vastustaa raidallista emalimukia, vaikka tämä menee kategoriaan eripariastiat. Muki on elintarvikekelpoinen, eli siitä voi hörppiä juomaa vaikka piknikillä.

4. Kilta-munakupit, à 1,50 euroaKilta-munakuppeja minulle on jo tarpeeksi, mutta Ekotorin hinnoittelu oli tällä kertaa niin vastustamaton, että en voinut jättää näitä mustanruskeita hyväkuntoisia kuppeja hyllyyn. Nyt voisin luopua kahdesta vähän huonompikuntoisesta yksilöstä kyllä.

5. Englantilainen peltipurkki, 0,50 euroa
Minulla on heikkous nimeltä peltipurkit. Tämä priimakuntoinen englantilainen makeisrasia oli suorastaan pakko hankkia Riimi-kirppikseltä. Kuinka monta peltipurkkia on jo liikaa...?

7. Luhdan käsipyyhkeet, à 2 euroaFroteepyyhkeet löytyivät myös Riimi-kirpikseltä ja mielestäni niitä ei oltu pilattu hinnalla, 2 euroa kipale. Käsipyyhkeitä kuluu ja niitä käytetään jatkuvasti, eli olen edelleen tosi tyytyväinen tähän käytännönläheiseen hankintaan.

8. Arabian kukkapurkki, 2 euroaRichard Lindhin suunnittelemat Arabian kukkapurkit ovat aina tervetulleita – ainakin kohtuuhintaisina  kotiini. Pieni purkki ilman aluslautasta löytyi Kaarinan Ykköstien kirppikseltä parilla eurolla. Aluslautasen olen ostanut jo joskus aikaisemmin.

9. Rintakoru, 1 euroa


Hauska kirsikkakoru lähti matkaani Riimi-kirppikseltä. Tämä on jotenkin aarikkamainen tai Japani-henkinen, mutta se ei ole käsittääkseni ainakaan Aarikan tuotantoa. Olen aika tyytyväinen tähän löytöön, koska koru piristää tylsänkin asun.

Kivaa loppuviikkoa ja kuplivaa vappua! Minulla vappu menee tänä vuonna poikkeuksellisesti enemmän tai vähemmän työn merkeissä. No, kyllähän noita vappuja vielä tulee.

14 kommenttia:

 1. Kivoja löytöjä! Nalle näyttää olevan aivan innoissaan uudesta mukista.

  VastaaPoista
 2. Tuo raitamuki on ihana! Ja sama juttu peltipurkkien kanssa, niitä vaan kertyy... Arabian ruukkuja haluaisin lisää, saisin kuistille laitettua vaikka rivin pelagornioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että muutkin kärsii peltipurkkimaniasta. Toivottavasti kohtuuhintaisia Arabian kukkaruukkuja tulee vastaan!

   Poista
 3. Hienoa kun sait yhdistettyä Arabian kukkapurkin orvot osat.

  VastaaPoista
 4. Ihania löytöjä. Minäkin ostan aina noita Arabian ruukkuja, kun osuu edullisesti kohdalle ja tulee myös ostettua parittomia osia ja toivoa, että pari löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Monet Arabian ruukut on kyllä tosi kivoja ja jos mukavan hintainen löytyy, kannattaa kyllä napata mukaan.

   Poista
 5. Huomaan itsekin, että jotkut kirppisostokset vain solahtav käyttöön eikä niitä muista kuvata ja blogata. Ihana tuo muki! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Niinpä, osa jutuista istuu heti kotiin ja samalla melkein unohtuu, että hankinnat ovat edes uusia.

   Poista
 6. Mä olen sitä mieltä, että peltipurkkeja ei voi olla liikaa! Ne ovat myös mun heikkouteni =) Kivoja löytöjä olet tehnyt =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna. Hyvä, että peltipurkkihamstereita löytyy muitakin!

   Poista