perjantai 27. marraskuuta 2015

Aika jouluisaa

Olen keräillyt joulukuusenkoristeita enemmänkin tässä syksyn aikana. Minulle selvästi heikko kohta ovat oikeasti vanhat venäläiset lasiset koristeet ja sitten 1970- ja 1980-lukulaiset suomalaiset Weisten pehmeä- ja kovamuoviset kaunokaiset.


Nämä käpykoristeet bongasin Kaarinan kierrätyskeskuksessa. Ne oli sullottu pussiin ja mukana oli aikamoinen kasa kaikennäköisiä ei-niin-kivoja koristeita. Pussi oli kuitenkin kierrätyskeskuksen omaa myyntiä (paikassa on myös hyllykirppis), eli sain luvan ronkkia pussista mieleiset koristeet ja maksoin valikoimasta kolme euroa  tällä kertaa laatu korvasi siis määrän. Mukaan mahtui myös pari palloa samassa väriskaalassa.


Tämän ihanan viiskytlukutyylisen englantilaisen peltipurkin löysin Kaarinan Ykköstien kirpputorilta. Purkin kylkeen oli lätkäisty onneksi 50 %:n alennuslappu ja alehinta (5 euroa) ei tuntunut aivan mahdottomalta tästä söpöläisestä. Pidän purkin kuvituksesta todella paljon. Miettikää, kyljessä on tammenterhoja! Tammenterhoja!

Saumalliset pehmeämuoviset pallot löytyivät puolestaan Kirppis-Center Manhattanilta. Samassa paketissa tuli pari rumaa puista joulukellonmallista kuusenkoristetta. Ne eivät ylitä jouluisan kitschin vaatimusta, eli jouduin ns. pakko-ostamaan pari rumilustakin. Mukana oli yksi lasinenkin kaunokainen, eli ihan hyvä diili kolmella eurolla kuitenkin. Arabian kukkaruukun asetti löytyi samaisesta paikasta 0,50 eurolla. Hauskaa löytää välillä myös asetteja, kun yleensä juuri yksittäisiä ruukkuja bongailee helpostikin.

Kaksi iberomaista rintarossia eivät taida olla Iberoa, vaan vaaleasävyinen saattaa olla ihan uusikin. Molemmat korut vaikuttavat jopa itse tehdyiltä. Musta puinen yksilö löytyi kolmella eurolla Kuralan Pelastusarmeijalta. Vihreä jäi käteen Manhattanilta (1,50 euroa).


Ilokseni löysin toisen kohtuullisen hintaisen (4 euroa) Turun kristallin tuikkukupin. Tällä kertaa en enää epäile valmistajaa, koska pohjasta löytyy yhtiön tarra. Edellinen löytö oli kesältä ja näyttävätpä he kivoilta kaksistaan!

Loppuun vielä inspiraatioksi interiöörikuvia Liedon Osto- ja myyntiliike Simolinista. Harvemmin paikassa käyn, mutta tuolla on kyllä kaikkea ihanaa! Suosittelen.


Leppoisaa viikonloppua! Huomenna pääsen vihdoin Valtavirrassa-blogissakin hehkutettuun Nakkilan Vammaisten ry:n kirpparille. Pitäkää sormet ristissä, että tekisin jotain kivoja löytöjä.

10 kommenttia:

 1. Voi että! Nuo käpykoristeet ovat ihania! Mummulassa niitä aina kuuseen laitettiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käpykoristeet on kyllä ihania. Niitä näkee harvemmin kuin palloja, mutta onneksi joskus tulee näitä vastaan.

   Poista
 2. Ihania koristeita, varsinkin nuo kävyt! Itse en aina osaa erottaa vanhoja koristeita uusista, onkohan siihen jotakin jippoja? Toki nuo ohuemmat saumalliset erotan, mutta muut... On kyllä juuri sopivan kitsch-värimaailma sun koristeissa, mulle kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ristirouva! Vanhemmat koristeet erottaa ainakin siitä osasta, mihin koristeen naru pitäisi kiinnittää. Mä en itse esim. tykkäät niistä koristeista, joissa on sellainen muovinen nauha tai kiemura, vaikka koriste muuten olisikin kiva (Weisteellä on sis näitä myös). Oma tunnistuskeino ei ole varmaankaan vedenpitävä, mutta jos koristeessa on metallia, on se usein vanhempi.

   Poista
 3. Ihania koristelöytöjä. Nuo Weisten koristeet tuovat lapsuuden joulut mieleen. Harmi vain, en tiedä, mihin koristeet ovat joutuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katjuska! Monelle nämä koristeet on tuttuja lapsuudesta - mä olen puolestani tottunut enemmänkin luonnonmateriaaleista (mm. olki) tehtyihin kuusenkoristeisiin, mutta muistan näitäkin nähneeni.

   Poista
 4. Hmmm... Miten nuo vanhat joulukoristeet näyttävätkin nyt niin kauniilta, vaikka vuosi sitten kannoin omani kirppikselle, kun en uskonut niitä tarvitsevani. Inhottavaa kun mieli muuttuu. Vaikka en mä nytkään keksi niille mitään paikkaa, kun meille ei tule kuusta. Sievä myös tuo peltirasia ja nuo tuikkukupit vasta kauniita ovatkin! Mukavaa sunnuntaita ja ensimmäistä adventtia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, se on kamalaa, kun tajuaa, että on luopunut jostain, mistä ei olisikaan pitänyt. Mulle on käynyt erityisesti vaatteiden kanssa niin. Mä tykkään laittaa näitä kuusenkoristeita lasipurkkeihin, ikkunaan roikkumaan ja tarjottimille, koska meillekään ei tule kuusta - ei edes huonekuusta. Hysää sunnuntaita ja ekaa adventtia myös sulle!

   Poista
 5. Nuo käpykoristeet ovat kyllä hienoja! Ja kivoja muutkin löydöt.

  Toivottavasti teit paljon mahtavia löytöjä Nakkilan kirpparilta! Postausta odotellessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Valtavirrassa! Tein löytöjä Nakkilasta kyllä (ei tosin yhtä erinomaisia kuin sun tekemät) ja nyt arvon, koska pääsisin kuvaamaan. Näin pimeänä vuodenaikana kuvaaminen on aina yhtä taistelua...

   Poista