keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Talouslevy on kala

Raahauduin parisen viikkoa sitten sunnuntaina tunti ennen sulkemisaikaa Kirppiskeskus Hassiselle. Olo oli edellisen illan jäljiltä hieman nuutunut, mutta kirppistely veti puoleensa  ja onneksi! Löysin pitkään haaveilemani keraamisen kalalevyn. Olen ihaillut mm. Pilviraitti-blogissa ja Vihreä talo -blogissa tätä Arabialle Kaarina Ahon suunnittelemaa ja Raija Uosikkisen koristelemaa kalanmallista keraamista talouslevyä. Nyt sellainen on minullakin!
Tätä kalaa on tehty myös yksivärisenä, ainakin tummanharmaana, vihreänä ja ruskeana. Myös yksivärinen koristeltu versio löytyy ainakin sinisenä. Talouslevy on ollut tuotannossa käsittääkseni vuosina 19531960. Oma kalani on todella hyvässä kunnossa ja levyä on taidettu käyttää vain kuvapuoli alaspäin. Valkoisella kääntöpuolella näkyy joitakin leikkuujälkiä.Mielestäni tämä kalakaveri sopii mitä parhaiten juuri keittiön astiahyllyn ja Kilta-astioiden seuraan. Vaikka kala roikkuukin seinällä, olen ajatellut että sitä voisi käyttää graavatun kalan tai vaikkapa juustojen tarjoilulevynä. Tuo kala voisi olla ihana myös joulupöydässä.

Tästä priimakuntoisesta kalasta kukkaroni keveni 24 euroa. Ei halpa, mutta ei mahdotonkaan hinta. Viimeksi HRVDE:ssa kuolasin tällaista hieman eri hintaluokassa olevaa yksilöä... Jätin pari vuotta sitten ostamatta kirppikseltä kolmellakympillä samaisen kalan ja se jäi aikoinaan harmittamaan. Nyt olen siis tyytyväinen kalalevyn omistaja.

10 kommenttia:

 1. Onnea löydöstä! Olisi varmaan lähtenyt minunkin matkaani tuolla hintaa, sillä itsekin moisesta haaveilen. Se on kyllä hieno! Hyvä, että kala pääsee myös käyttöön toisinaan tarjoiluastiana, vaikka nättihän se on kans toki pelkästään koristeena seinällä. Toivottavasti itsellänikin kävisi joskus tuuri, sillä mielelläni näkisin tuollaisen kalan myös omaa keittiötäni somistamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Valtavirrassa! Uskon, että sun hyvällä kirppislöytötuurilla kohtuullisen hintainen kala vielä löytyy. Onnea etsintöihin!

   Poista
 2. Onnea komeasta kalasaaliista <3 Toi sopis kyl meidänkin seinälle =)

  VastaaPoista
 3. Hieno löytö ja hyvään hintaan :) Olisi tuolla hinnalla lähtenyt mukaan, ehdottomasti! Olet oikeassa, se on todella kaunis astiahyllyn vieressä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, kiitos kommetista Rautatieläistalo! Astiahylly ja sen sisältö on samalta aikakaudelta suurimmaksi osaksi - ehkä siksikin näyttää hyvältä.

   Poista
 4. Aivan ihana! Itsekin vähän salaa haaveilen omasta kalasta. Ne harvat, joihin olen törmännyt ovat olleet ihan mahdottoman hintaisia. Liekö helsinkiläisyyttäni, mutta minusta tuo sinun löytösi oli suorastaan halpa! Täällä tuntuu kaikki maksavan kirppareilla ihan älyttömästi, harvoin löytyy mitään oikeita löytöjä = markkinahintaa humattavasti halvemmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintoja on kyllä vaikea arvioida - onko kallista vai halpaa. Ehkäpä tämä kala oli sittenkin hinnakin puolesta löytö! Musta tuntuu, että Turussakin on suurin osa kallista (varsinkin emali ja värillinen lasi), mutta välillä käy hyvä kirppistuuri. Onneksi.

   Poista
 5. Ihana löytö eikä ollenkaan paha hinta. Vitsi, että kirppistely onkin hauskaa, kun koskaan ei tiedä, mikä aarre odottaa etsijäänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kirppistelyssä parasta on juurikin se, että koskaan ei voi tietää, mitä löytyy ja koska!

   Poista