keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Kirppiskierros: Yläne, Säkylä, Nakkila

Tein tehoiskut kolmelle minulle aikaisemmin tuntemattomalle kirpparille viime lauantaina. Ensimmäinen etappi oli mysteerinen Yläne. Näin jokunen vuosi sitten Yläneellä kirpparin, mutta paikka oli tuolloin tietysti suljettu. Nyt yritin etsiä etukäteen infoa, josko Yläneen keskustassa olisi kirppis, mutta en oikein löytänyt varmaa tietoa. Menimme Yläneelle hyvään kirppistuuriin siis luottaen. Ja kas, kylänraitilla todellakin oli kirppis.Vanhasta kaupasta (tai vastaava liiketila) löytyi sekalainen valikoima vaatteita, astioita ja vähän sitä sun tätä. Paikka taisi olla sekoitus hylly- ja lahjoituskippistä. Mitään kovinkaan upeaa en löytänyt, mutta lajitelma Weisten joulupalloja oli pakko ostaa. Pallot kustansivat yhteensä 2,50 euroa. Kuvassa näkyvä punainen huurresaumapallo ja timanttimaisen pinnan omaavat saumapallot löytyivät juurikin Yläneeltä.Toinen kohde oli Kirppis Kaisla Säkylässä. Säkylään ja Euraan on noussut parikin uutta paikkaa kesällä. Nyt vihdoin pääsin testaamaan yhden näistä. Valoisa, siisti ja isohko hyllykirppis oli mukava tuttavuus. Tunnelma nousi vielä korkeammalle, kun löysin Kilta-aamiaissetin kympillä. Nyt on taas yksi puuttuva osanen Kilta-kokoelmaa löytynyt! Tällaisen aamiaissetin haluaisin löytää toisenkin.Juuri, kun pääsin kertomasta, että en enää omista muita sydänkuosisia asioita kuin Wärtsilän Finelin sydänkulhon, löytyi tämä vastustamaton sydänpurnukka. En pystynyt pitämään näppejäni erossa GSW:n elintarvikekelpoisesta purkista (3,50 euroa, Kirppis Kaisla).

Kurvasimme myös Eurassa Kirpputori Kirputtomalle, mutta en tällä kertaa löytänyt mitään (kyllä, jopa pahalaatuiselle kirppishamsterille voi kerran sadassa vuodessa käydä näin!).
Oikeastaan matkan pääkohde löytyi Nakkilasta. Tämäkin paikka oli entuudesta tuntematon. Vammaisten ry:n kirppis sijaitsee vanhassa puisessa asemarakennuksessa. Kirppis oli runsas ja vaati penkomista ja tarkkaa silmää. Aluksi vaikutti siltä, että mitään kummempaa ei näkynyt, mutta pienen tonkimisen jälkeen bongasin (vaihteeksi) Weisten joulupalloja ja kaksi Aarikan tyylikästä metallista pallokoristetta. Kristallijäljitelmäkakkuvati oli hieman heräteostos, mutta on se vain söpö! Henkarikasasta silmääni osui vielä Sarviksen muovihenkari. Sain sen kaupanpäälle, reilua, eikö totta? Tämä setti maksoi yhteensä 3,50 euroa.

Olipa hauska käydä pitkästä aikaa aivan uusilla kirppareilla. Juuri tällainen maakuntamatkailu on kovasti mieleeni. 

6 kommenttia:

 1. Mukavalta kuulosti reissunne. Nuo Aarikan koristeet ovat kyllä upeat. Ihan uusi tuttavuus mulle. Hyvin bongattu. Ja Sarviksen laatu on huippua. Itse pohdin kovasti, mikä on meidän joulun väri ja tyyli. Viime jouluksi sain Saksasta pähkinänsärkijän. Jos siitä jatkaisin, niin olisikohan se tyyli maalattu puu vai balettifantasia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aarikan pallot on mullekin ihan uudet tuttavuudet. En usko, että kyseessä on kovinkaan vanha koriste. Mä kannatan joulun tyyliksi balettifantasia, se kuulostaa mahtavalta!

   Poista
 2. Ihania löytöjä ♥ Mä näin kans tänään niitä sun kuusenkäpyjä kirpulla ja puntaroin, että tarviitko niitä vai et. Ne oli niin naarmuisia, että jätin sit sinne =) Jos tykkäät kierrellä vähän pidemmällä kirppuja, niin sun pitää joskus tulla tänne Pirkanmaalle, niin pyöritän sua meidän nurkilla =)

  Mulla olis sulle blogissa haaste =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että mietit mua käpykoristeiden kohdalla! Nyt alkaa olla joulupalloja jo niin paljon, että en kohta keksi enää paikkojan niille... Kirppiskierros Pirkanmaalla kuulostaa mahtavalta, tammikuussa kierrettiin Lempäälän kirppareita, mutta muuten tuo alue on aika tuntematon (paitsi Tampere ja Mänttä), eli täytyy tulla kiertelemään. Kiitos haasteesta!

   Poista
 3. Nuo Aarikan pallerot ovat ihanat! Olen yrittänyt etsiä muovisia käpykoristeita kesäpesän orapihlaja-aitaporttiin, ei vain tunnu täältä Helsingistä löytyvän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Nuo Aarikat oli kyllä löytö. Harmi, että et ole löytänyt käpykoristeita. Ne sopisivat varmasti aivan passelisti porttia koristamaan!

   Poista