keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Mekkoa, tunikaa, farkkua ja sentään yksi koru

Nyt on luvassa sellainen tylsä postaus. Ei mielettömiä astialöytöjä, Finelin emalikippoja, herkullisia kenkiä, huimia laukkuja, klassikkohuonekaluja tai edes Kiltaa. Ehei, luvassa on arkistojen kätköihin jääneitä vaatelöydöksiä tältä syksyltä.

1. Marimekon Pampula-mekko


Tämä jo hieman kulunut mustavalkoinen mekko löytyi kolmella eurolla Wanhasta Nestorista. Mekko on ainakin yhden koon liian iso, mutta vyötärölinjan saa kätevästi fiksattua vyöllä. Kyllä mekkoa voi käyttää ilmankin vyötä, jos laskettu vyötärölinja ei haittaa.

2.  Just Right -tunika


Minulle tällaiset suomalaiset vahvaa puuvillaa olevat vanhemmat tunikat ovat selvästi heikko kohta. Tämän tyyppisiä yksilöitä roikkuu vaatekaapissa jo aika monta, mutta ainahan yhdelle kaverille on vielä tilaa. Tunika löytyi Kirppis-Center Manhattanilta kolmella eurolla.

3. Benettonin neuletakki ja Marimekon raitahameTässä myös kaksi esimerkkiä heikoista kohdista: Benettonin 100%:sta villaa olevat neuleet ja neuletakit ja vanhempi Marimekko. On kovin sympaattista bongata vaatteen lapusta esimerkiksi vuosi 1974. Pidän myös siitä, että suunnittelijan nimi näkyy. Ainakin osassa uudempaa Marimekkoa tämä on ollut käytössä. Musta neuletakki (3 euroa) ja Marimekon hame (8 euroa) löytyivät Manhattanilta.

4. Mokkanahkainen hapsuliivi
Tämä liivi on puolestaan sarjassamme hullut ostokset. En tiedä miksi, mutta tämä kahden euron hapsuliivi vetosi kovasti minuun. Olen kerran pukenut sen päälleni ja jopa viettänyt illan se ylläni.

5. Tummansiniset farkut ja kitsch-koru


Varmaankin Cubuksesta alunperin hankitut farkut löytyivät Henrikin pihakirppikseltä kahdella eurolla. Nämä ovat todellinen perusvaate. Muovinen simpukkakoru on puolestaan todellinen päivän piristäjä melko kitschillä olemuksellaan.

Sellainen setti vaatetta tällä kertaa. Nyt suuntaan nokkani kohti Lontoota. Miniloma alkakoon! Palataan kirppisasioihin taas ensi viikolla.

10 kommenttia:

 1. Hyviä löytöjä! Suomalaiset 70-luvun puuvillavaatteet ovat maailman parhaita. Olen myös heikkona niihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilda! Vanhat puuvillavaatteet on kyllä lyömättömiä. Onneksi niitä edelleen välillä löytää.

   Poista
 2. No höpsis, ei tämä mikään tylsä postaus ollut! Musta on kiva katsella myös vaatelöytöjä. Ensimmäisen kuvan mekko on kovasti myös mun mieleeni ja sellaista voisin itsekin kuvitella käyttäväni. Kivoja vaatteita toki muutkin. Mukavaa Lontoon reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tällainen mun mielestä hieman tylsä postaus ei ole aivan haukotuttava! Nämä vaatteet on kyllä osoittautuneet hyviksi ja käytännöllisiksi.

   Poista
 3. Nämä ovat juurikin omia suosikki-postauksiani, kuten kaikki kirppislöytöjä esittelevät postaukset. :) Aivan ihana kuosi tuossa tunikassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kaikenlaiset kirppislöytöpostaukset toimivat! Tykkään itsekin kovasti tuosta tunikan kuosista.

   Poista
 4. Tuo liivi on aivan ihana! Ja voisin vannoa että minulla on paita samasta kankaasta kuin tuo just right mekko, tosin täältä San Diegosta kirpparilta löytynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maya! Hauskaa, jos olet löytänyt samasta kuosista tehdyn vaatteen toiselta puolelta maailmaa!

   Poista
 5. Oi, tuo tunika <3. Itse en jostain syystä osaa ostaa vaatteita kirppiksiltä. Ehkä osuutta on sillä, että kirppikisllä vaatteet on aina väärää kokoa tai väriä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Mä en myöskään ole ostanut "aina" vaatteita kirpparilta, mutta nykyään löydän oikeasti melkein kaiken kirppikseltä. Harmillista tosin on just esim. väärän kokoiset vaatteet. Välillä ostan sellaisiakin, kun kuvittelen että korjaan vaatetta, mutta näin tapahtuu äärettömän harvoin.

   Poista