maanantai 26. lokakuuta 2015

Kilta-marmeladipurkki
Kävipä niin, että Kilta-postauksen julkaisemisen jälkeen, omistin hetkellisesti jopa kaksi marmeladipurkkia. Internet näytti voimansa ja hyvä niin. Ensimmäisen yksilön löysi ihana ystäväni Tampereelta kirppikseltä. Tiesin, että purkin kahva ei ollut alkuperäinen, mutta en voinut vastustaa purkin kutsua. Kyselin kahvasta Instagramissa ja kuinka ollakaan, pian kävi ilmi että vaaleansininen tai vaaleanturkoosi purkki pääsisi vaihtoon ja saisin tilalle ihanan vihreän alkuperäisellä kahvalla varustellun kaunokaisen.Kaj Franck tunnetaan funktionaalisesta muotoilusta, mutta myönnettäköön, että rottinkinen kahva ei ole aivan käytännöllisin tällaisessa hillopurkissa (jos tosin ollaan tarkkoja, on tämä astia Ulla Procopén suunnittelema, mutta itsenäinen osa Kiltaa, mutta mutta...). En kylläkään ajatellut lykätä marmeladia tai muutakaan tahmeaa astiaan, koska pelkään purkin pesemistä  tai siis kahvan vettymistä. Tässä minun kaunokaisessa taitaa olla myös nuo metalliset rinkulat vanhat, ellei jopa alkuperäiset. Ihanaa!Ehkäpä laitan purkkiin ruokosokeria. Tai vaikkapa sokeripaloja. Karkitkin voisivat sopia purkin luonteeseen.


Loppuun vielä kuvatodiste toisesta purnukasta. Tuokin väri on kaunis, mutta kyllä omaan kokoelmaani tämä vihreä istuu paremmin. Sinertävän purkin uuden kodin ja olomuodon (hän sai uuden kahvan!) voi käydä vilkaisemassa uuden omistajan Instagramista. Aika komea astia- ja lasikokoelma Janilta kyllä löytyy.

Millaisia ajatuksia marmeladipurkki herättää?

10 kommenttia:

 1. Söpö purnukka! Hienoa, että onnistuit saamaan itsellesi sen. Mä pyörittelin tässä muutama päivä sitten juurikin tuollaista vaaleanturkoosia purkkia käsissäni kirpparilla. Hinta ei ollut paha (3e), mutta jätin purkin ostamatta, sillä siitä uupui kansi ja enhän minä edes keräile tätä sarjaa. Silti hieman kaduttaa ostamatta jättäminen, sillä olisihan se ollut söpö purnukka ilman kanttakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä purkki on ollut mulla pitkään haaveissa ja oli ihanaa saada se vihdoin itselle. Mä olen nähnyt yhden valkoisen purkin ilman kantta ja kahvaa, mutta en viitsinyt ihan niin "puutteellista" ostaa kuitenkaan. Jos turkoosissa purkissa oli alkuperäinen kahva, ei hinta ole laisinkaan paha, mutta tietty puuttuva kansi on aina vähän harmi.

   Poista
 2. Onkohan tämä sama astia: http://aboutmissordinary.blogspot.fi/2013/06/mysteerikuppi.html ? Muutaman vuoden olen ihmetellyt tuon astian funktiota. Mahtavaa, jos tämä mysteeri nyt ratkesi :) Olen käyttänyt purkkia hienon sokerin sekä lusikan säilyttämiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain! Onpa se(kin) kaunis! Tuo on juurikin samainen marmeladipurkkina myyty purnukka. Googlesta olen löytänyt jotakin hakusanoilla Kilta, marmeladipurkki ja Ulla Procopé. Sokeri taitaa olla järkevä asia tuossa purkissa.

   Poista
 3. Voi mikä purkki! <3 Liityin lukijaksesi, vaikuttaa tosi kiinnostavalta blogilta! Kiitos, kun olet liittynyt blogini lukijaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, kiitos kommentista Maija ja tervetuloa kirppiselämöinnin pariin!

   Poista
 4. Yes! Ostin eilen mustanruskean purkin ja toivoin että kirppismyyjän teksti pitäisi paikkansa että on Arabiaa. Kahva puuttuu mutta tyytyväinen saa olla -50% ja vain 4€ löydöstä! Ja enpä tiennyt että on Kiltaa, ilmankos olikin niin miellyttävä muotokieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo purkki on kyllä söpö. Kivaa, että löysit sen ja vielä noin hyvään hintaan.

   Poista