tiistai 10. helmikuuta 2015

Ihmeellinen valoilmiö + kenkiä ja helyjä

Sunnuntaina paistoi aurinko jopa Turussa. Kyllä. Ihan täydeltä taivaalta ja pitkään. Ei mitään pientä valonpilkahdusta pilviverhon välistä, vaan rehellistä, kovaa paistattelua. Nappasin kameran ja listan kuvaamattomista kirppislöydöistä käteeni. Tässä kuvaussession ensimmäinen osuus: parit kengät ja korut.

Syyslokakuulta on jäänyt roikkumaan Facebookin Vintage-vaatteiden kirppikseltä hankkimani Aaltosen Solena-merkkiset peep toe -korkkarit. Minulla on saman merkin kenkiä useampia ja näissä on ihan todella hyvä lesti. Kengät eivät ole esittäytyneet vielä kertaakaan (julkisesti) jalassani. Ne odottavat kesää.


Ja sitten...törsäsin Minna Parikan suunnittelemiin piparkakkureunaisiin nilkkureihin tavallista isomman summan rahaa samaisella FB-kirppiksellä. Mutta kyllä se oli sen arvoista! Katsokaa näitä kaunokaisia.Haaveilen siitä, että joku kaunis päivä törmään kirpparilla Parikan kenkiin kirppishinnoin. Ja koossa 35 tai 36. Nämä nilkkurit ovat vuoden 2008 paikkeilta ja kyseessä on Minna Parikan oriveteläiselle Mantereen kenkätehtaalle tekemä yhteistyömallisto. Kengät ovat avainlipputuote ja nämä nahkakengät ovat todellakin valmistettu Suomessa suomalaiseen ilmastoon. Myös koron maltillinen korkeus ja kengän väri, kielii suomalaisesta tylsämielisyydestä käytännöllisyydestä.

Kuolaan aina tasaisin väliajoin Parikan kenkiä, mutta vielä en ole sijoittanut näihin wau-kenkiin. Omat suosikkini eivät ole jo klassikoksi muodostuneet "sydänkengät", vaan kaikki kissan, pupun tai hiiren korvilla somistetut jalkineet innostavat minua. (Myönnettäköön, että äsken kävin katselemassa näitä kenkiä alessa ja kyllä nämäkin ihan minulle kävisivät..)

Kenkien hamstraamisen (ja laukkujen ja astioiden ja vaatteiden..ja..ja...ja) lisäksi olen erikoistunut koruihin. Taidokkaasti puulle maalattu venäläinen hevosrintaneula, Kalevalakorun Hattulan lintu ja bullterrieri-pinssi ovat kaikki peräisin FB-kirppiksiltä.


Koruista päätellen, olen myös eläinrakas.

4 kommenttia:

 1. No jopas olet löydön tehnyt, kun Minna Parikan kengät olet löytänyt ! Onnea vaan !
  ...toivottelee toinen Parikka fani :-)

  VastaaPoista
 2. Oi, kiitos! Olen tosi iloinen itsekin Parikka-löydöstä, vaikka ihan ns. kirppishinnoin en näitä kenkiä napannut itselleni.

  VastaaPoista
 3. Vinkki: Myös Facebookin Kenkäkirppis Hupsista on oiva Minna Parikan kenkien kärkkymispaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos vinkistä, houkuttelevaa! En ehkä uskalla liittyä ryhmään ihan heti, koska juuri FB-kirppikset tuntuvat olevan mu pahin rahareikä...

   Poista