perjantai 20. helmikuuta 2015

Muumeja ja tulppaaneja

Viime viikonloppu oli varsin kirppispainotteinen. Vierailin perjantaina töiden jälkeen semihysteerisenä ystäväni kanssa Pelastusarmeijalla, lauantaina tutustuin kahteen minulle uuteen turkulaiseen kirppariin ja sunnuntaina reissasimme kyläilijöiden kanssa vielä kolmessa paikassa. Löytöjä kertyi onneksi aika maltillisesti, mutta en ole vielä kuvannut ostoksiani, mm. seinäpeili makaa edelleen autossa, vaatteet pyykkikorissa ja pari astiaa tiskialtaassa. Nyt yritän ensin parannella ikävän flunssan pois ja ryhdistäydyn kuvaamisen suhteen lähitulevaisuudessa.

Lauantaina vieraita odotellessa, ikuistin jokaisen bloggarin tavoin tulppaaneja ja ihan ruokakaupasta ostettua muumikeksipurkkia.

Tunsin oloni hieman huijatuksi, kun tajusin kotona, että tulppaanit olivat jo valmiiksi hieman nuutuneita  ihmekään, että ne olivat tarjouksessa.

Tämä keltasävyinen Muumit Rivieralla -sarjiksesta inspiroitunut keksipurkki huusi liian kovaa nimeäni kaupassa ja hankin sen juurikin ulkokuoren vuoksi, en keksien. Sinisävyistä Tove 100 -purkkia minulla ei ole ja tykkään tästä  keltaisesta yksilöstä itse asiassa enemmän. Onneksi näissä purkeissa kunnioitetaan pikkuisen enemmän Tove Janssonin alkuperäisten sarjakuvapiirrosten jälkeä. Osa muumituotteiden kuvituksista ovat minun makuuni aivan liian siloteltuja ja yksinkertaistettuja.


Taka-alalla viiniä juova Markiisi Mongaga on aivan ihastuttava hahmo Muumit Rivieralla -tarinassa. Tulppaanit asettelin Fauna-maljaan. Astia on kyllä parhaimmillaan, kun siinä on vettä ja kukkia sisällä. Lasipinnan kauniit yksityiskohdat tulevat huomattavasti paremmin esiin. Maljakon löysin vähän yli vuosi sitten Uudestakaupungista. Tapaus oli kyllä oikea löytö! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti